URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Martie 2021, 11:15

Bilanţ Covid-19 în Bihor: 98 de noi îmbolnăviri, două decese. Incidenţa cazurilor în Oradea continuă să crească

Bilanţ Covid-19 în Bihor: 98 de noi îmbolnăviri, două decese. Incidenţa cazurilor în Oradea continuă să crească sursa foto: assettype.com

În ultimele 24 de ore, în judeţul Bihor au fost confirmate 98 de noi cazuri pozitive de Covid-19, din care două treimi sunt pacienţi din Oradea, ceea ce determină şi creşterea incidenţei îmbolnăvirilor în municipiu.

Totodată, Direcţia de Sănătate Public Bihor şi Prefectura au anunţat, duminică, două noi decese la pacienţi cu Covid-19, dar şi peste 1.400 de imunizări.

Din 24 de oraşe şi comune

Potrivit surselor BIHOREANULUI, cele 98 de cazuri noi au fost depistate după efectuarea a 77 de teste PCR şi 22 antigen, dintr-un total de 380 de teste. Pacienţii sunt din Oradea (62), Aleşd, Aştileu, Biharia, Cetariu, Cherechiu, Curtuişeni, Ineu, Mădăras, Marghita, Nojorid, Oşorhei, Popeşti, Remetea, Roşiori, Salonta, Sânmartin, Sârbi, Şoimi, Ştei, Tărcaia, Ţeţchea, Tinca şi Valea lui Mihai. Din nou, printre îmbolnăviţi se numără şi copii, cum este cazul unui băieţel de 4 ani din Oradea.

Numărul total al persoanelor confirmate cu Covid-19 în Bihor, de la debutul pandemiei, a urcat la 23.703, în timp ce bilanţul deceselor a ajuns la 1.007, cu două mai multe decât în ziua precedentă.

În prezent, sunt 1.625 de cazuri active în Bihor, cu 43 mai multe decât sâmbătă, în timp ce, în total, în BIhor, 21.071 de pacienţi confirmaţi cu Sars-Cov-2 s-au vindecat. Totodată, 53 de bolnavi sunt internaţi pe secţiile de Terapie Intensivă pentru pacienţi Covid din spitalele bihorene, la Spitalul Municipal (exclusiv Covid), la Spitalul Judeţean şi la Spitalul privat Pelican.

În scenariul roşu

Datele statistice comunicate de autorităţi arată că incidenţa îmbolnăvirilor în judeţul Bihor este în creştere, nivelul ei fiind, duminică, de 2,48 cazuri la mia de locuitori (faţă de 2,41 sâmbătă).

Cele mai multe cazuri, raportat la o mie de locuitori, sunt acum în Valea lui Mihai, unde se înregistrează 88 de cazuri pozitive şi o incidenţă de 8,21‰, urmat de comuna Sălacea (23 de cazuri şi incidenţă de 7,49‰) şi Cetariu (14 cazuri, 6,51‰).

În scenariul roşu mai sunt comunele Curtuişeni, Mădăras, Sântandrei, Buduslău, Şimian, Borş şi Cherechiu, dar şi oraşul Oradea, unde incidenţa a urcat la 3,71‰, faţă de 3,57‰ sâmbătă. Dintre acestea, singura comună care s-a „înroşit” duminică este Cherechiu, unde depistarea a două noi cazuri a făcut ca incidenţa îmbolnăvirilor să urce, de la 2,45‰ la 3,27‰.

Continuă vaccinarea

Autorităţile judeţene au mai anunţat că în ultimele 24 de ore s-au efectuat 1.413 imunizări, iar numărul total al bihorenilor vaccinaţi cu ambele doze să urce la 22.919 (cu 154 mai mulţi decât sâmbătă).

S-au păstrat identice ca sâmbătă alte date privind campania de vaccinare, mai precis numărul reacţiilor adverse înregistrate este tot de 37, numărul dozelor primite în Bihor a stagnat la 78.816, iar numărul dozelor pierdute a rămas 60.

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore, echipe mixte de polițiști și jandarmi au verificat 1.668 de persoane carantinate și 1.118 persoane izolate la domiciliu.

De asemenea, au aplicat 208 sancțiuni contravenționale, din care 55 cu avertisment scris și 153 cu amenzi, în valoare de 57.200 lei, pentru nerespectarea prevederilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Incidenţă 21 martie Incidenta 21 martie 2021 2

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON