URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Martie 2021, 19:30

Declaraţii halucinante ale manifestanţilor anti-mască la Oradea: "Medicii de la Spitalul Municipal omoară pacienţii cu pastile roz" (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproximativ 50 de manifestanţi ai mişcării anti-mască și anti-restricții, care au protestat săptămânile trecute pe platoul de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, s-au adunat sâmbătă în Piaţa Unirii la o "întrunire" în care au discutat, fără a scanda sau a ridica pancarte, despre cât de mult o susţin pe doctoriţa Flavia Groşan, cea care susține că a vindecat pacienți de Covid cu un tratament minimal.

Printre aceștia s-a numărat și regizorul orădean de operă Horia Ballint, care a făcut declaraţii halucinante, susţinând, fără a aduce dovezi, că mulţi medici de la Spitalul Muncipal din Oradea omoară pacienţii, obligându-le pe asistente să le ofere "nişte pastile roz".

Sâmbătă, în mai multe orașe din țară, inclusiv în București au fost organizate proteste masive împotriva restricțiilor sanitare impuse de autorități. 

Fără protest

Obişnuiţi cu protestele din ultimele săptămâni, care s-au desfăşurat în fiecare sâmbătă pe platoul de lângă CCS, la ora 15, câţiva protestatari orădeni s-au adunat în acelaşi loc, neştiind de ce nu se află acolo niciun organizator al evenimentului. "Nu ştim unde sunt organizatorii, dar noi ne strângem aici de fiecare dată", a spus Dana Hodişan (foto), femeia care vine la fiecare protest cu o icoană în braţe. 

Dana Hodișan, protestatar anti mască Oradea

Adunaţi în grupuleţe şi ţinând măştile de protecţie pe bărbie sau chiar nepurtând deloc, participanţii au început să devină vocali doar când au fost întrebaţi de reporterul BIHOREANULUI ce cred despre declaraţiile Flaviei Groşan. Evident, toţi cei prezenţi au spus că o susţin "din toată inima şi sufletul".

"Susţin schema ei de tratament, pentru că şi eu m-am tratat singur acasă, anul trecut în august, când am avut Covid. Nu m-am testat, dar am avut aproape toate simptomele şi m-am tratat doar cu Paracetamol, Aspirină şi Vitamina C. Am stat acasă trei săptămâni", a spus orădeanul Claudiu Haneş.

"Medici criminali"

Printre manifestanţi adunaţi pe platou s-a numărat, din nou, şi regizorul orădean de operă Horia Ballint, care a făcut declaraţii halucinante, susţinând că mulţi medici de la Spitalul Municipal din Oradea omoară pacienţii, obligându-le pe asistente să le ofere bolnavilor "nişte pastile roz". Întrebat despre veridicitatea informaţiilor, acesta a spus că le ştie de la o asistentă, al cărei nume nu vrea să-l spună.

"Doamna doctor (Groșan - n.r.) a spus un adevăr pe care eu le-am aflat de la o asistentă de la Spitalul Curteanu în luna noiembrie, când asistentele erau obligate să intre cu nişte pastile roz. Ştiu caz concret care a rămas în viaţă, nu dau numele asistentei, nici al persoanei, pentru că nu vreau să-i fac rău asistentei. A intrat seara în salon obligată (n.r. asistenta) cu trei pastile roz şi a spus unuia dintre pacienţi cu care era şi rudă: «Te rog nu lua această pastilă şi spune-le şi celorlalţi doi cu care eşti în salon să nu le ia». Ceilalţi doi nu au ascultat, au luat pastilele. Dimineaţa cei doi erau morţi, cel care n-a luat era bine, sănătos. Acum este acasă, este vindecat", a pretins regizorul, care a și purtat o mască pe care a scris cu pixul „Susțin dr. Flavia Groșan”.

Mai mult, bărbatul a mai spus că numărul bolnavilor de Covid este umflat în această perioadă pentru ca creştinii să nu poată să meargă la biserică și s-a declarat solidar cu Flavia Groşan, a cărei schemă de tratament „o cunoaște”.

Lângă el se mai aflau şi o bunică, Florica Selejean (foto jos), care şi-a adus la protest cele două nepoate minore, fetele cerând și ele autorităţilor să lase copiii să meargă la şcoală. "Nu vrem să o mai purtăm niciodată, nu mai vrem să o vedem niciodată, nici să mai rostim cuvântul acesta (n.r. mască). Nu vrem să mai facem şcoala online, vrem să ne jucăm, să avem copilărie", a spus una dintre fetiţe.

fetițe la protestul anti mască din Oradea

O "întrunire"

Cei circa 15 protestatari s-au strâns apoi pentru a merge în Piaţa Unirii, unde au aflat că erau aşteptaţi de alţi participanţi la protestele anti-mască.

Între cei circa 35 de orădeni din centru se afla inclusiv deputatul independent Mihai Lasca (foto jos), exclus din AUR din cauza problemelor cu legea pe care le-a ţinut ascunde de partid. Politicianul a susţinut că oamenii nu s-au adunat pentru a protesta, ci doar pentru a vorbi, ei fiind o mare familie. "Ne-am adunat spontan, întâmplător. Cum nu s-a cerut autorizaţie pentru protestul de sâmbătă, am decis să ieşim la o plimbare cu toţii. Să schimbăm păreri, dezbateri", a spus deputatul.  

deputatul Mihai Lasca, la protestul anti mască

Acesta a declarat pentru BIHOREANUL că vineri, alături de alţi simpatizanţi ai mişcării anti-mască, s-au adunat în faţa cabinetului doctoriţei Flaviei Groşan, pentru a-şi arăta susţinerea faţă de aceasta, și au putut-o vedea la lucru.

"Ieri am reuşit să stau puţin în cabinet în timp ce-şi desfăşura activitatea cu clienţii ei şi am remarcat că le transmite energie pozitivă, îi calmează, le explică cum de fapt îi tratează de o răceală, de o pneumonie uşoară, şi nu e virusul acela ucigaş, cum îl prezintă televiziunile şi mass media. Coviduţ e o răceală de care oricând ne putem îmbolnăvi şi să trecem peste", a adăugat el.

Nu ştiu, dar susţin

Printre susţinătorii doctoriţei orădence s-au numărat şi orădeni care, deşi nu au fost îngrijiţi de aceasta, nu cunosc persoane care au fost vindecate de ea sau detalii despre schema de tratament, sunt convinși că Groșan face bine. "Din ce zice lumea, femeia e apreciată şi a făcut bine. Bravo ei. De ce să credem în ceilalţi? Alţii nu fac nimic", a spus un orădean.

"Eu n-am căutat, nu ştiu să am printre prieteni pacienţi de-ai dumneaei, dar din ce zic clienţii ei pe Facebook, aşa este, a salvat vieţi", a declarat o altă orădeancă din Piaţa Unirii, care a susţinut şi că va fi prezentă și luni în faţa Colegiului Medicilor din Bihor, pentru a o susţine pe doctoriţa despre care a auzit numai de pe Facebook.

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
inculta mondiala vs oculta mondiala
Citez o poezie: "Vorbesc de Oculta, / Cei care sunt Inculta, / Ca au ocolit Faculta."
Postat 22 Martie 2021, 13:36 de sasi
In sfirsit unul care pune o intrebare inteligenta
Ce inseamna oculta mondiala? Aceasta-i intrebarea. Pornim intr-o dupa amiaza ploioasa,de primavara si abordam, cu google in brate: sumerieni(mitologie,annunaki), cabala, cavalerii templieri,reptilieni,francmasonerie. Oculta mondiala isi are radacinile in toate povestile astea,plus altele,evident.Omenirea e un experiment scapat de sub control, cu diverse concepte gen: democratie,drepturile omului, Liberté, égalité, fraternité...Pentru recreere,servesti un site local de conspiratii: https://www.activenews.ro/. Bonne voyage
Postat 22 Martie 2021, 13:11 de excalibur
Excalibur
Ce inseamna oculta mondiala? Nationala sau locala nu este? E ceva bagat de globalisti?
Postat 22 Martie 2021, 10:35 de alexsmajor
Nu mai exista gripa sezoniera
In toamna lui 2020 au fost eradicate TOATE tulpinile virale si gripale. [ https://laptrinhx.com/the-great-2020-seasonal-flu-influenza-disappearing-act-3384125015/ ]. Nu exista decit covid. Cum au disparut celelalte raceli si gripe? Foarte simplu...toata lumea poarta masca.Deci masca e buna,e obligatorie si e definitiva. Covid is “seasonal influenza” in disguise — in the US and worldwide.
Postat 21 Martie 2021, 19:34 de excalibur
covid or not covid?
Domnule Hanes, ne bucura ca dumitale dispui de un aparat PCR incorporat in organism. Altfel de unde stiai ca ai covid fara sa fii testat? Simptomele nu inseamna si boala. Simptomele puteau sa fie de la orice. Am avut si eu toata simptomatologia si sa dovedit sa fie numai o banala raceala (PCR negativ, anticorpi negativ). Fara dovezi sunt numai vorbe goale.
Postat 21 Martie 2021, 15:19 de sasi
Halucinatii?
Revolutia din '89 a fost catalizata de indivizi nu tocmai "politically correct".A fost bine,a fost rau? Eu zic ca sunt bune protestele.Guvernele nu s-au luptat pentru tratamente,teste...mai mult restrictii,masti,carantinari,vaccinuri. Un test PCR costa intre 200-400 lei ,vaccinul e gratis si obligatoriu.Povestea cu pastilele din spital care te trimit dincolo am auzit-o din mai multe directii.Oameni care au trecut prin fenomen.Pare incredibil la prima vedere.Adica medicii si asistentele,toti discipoli ai lui Hipocrate , sa fie parte a acestei conspiratii? Uite totusi cum se revolta daca interferezi cu PROTOCOALELE lor.Mai degraba as crede ca suntem victimele unui BRAIN-WASH .Unul subtil,care ne modifica perceptiile si noua, si lor, tuturor.E un razboi invizibil,complex, dincolo de simturile noastre,cele naturale sau cele "technology enhanced" internet,whatsapp,facebook. Situatia e pre-gindita, cu variante de genul IF THIS THEN THAT. Nu e la intimplare.Posibil sa fie un razboi cu arma biologica deturnat de oculta mondiala spre un mare RESET.Americanii au folosit arme neconventionale, generatoare subsonice,pentru a controla revoltele din panama (sau nicaragua,nu mai retin).Te supui biologic,nu trebuie sa fii destept,prost,clarvazator sau om normal.Celulele tale rezoneaza si iti induc starea programata. Mai nou ,s-a constatat ca covid-ul ataca inclusiv creierul (neuronii)...[ https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/descoperiri/studii-coronavirusul-pare-sa-afecteze-si-creierul-cercetatorii-documenteaza-inca-un-simptom-al-bolii-1294122 ] [ https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/efectele-covid-19-la-nivelul-creierului ].Serios? Covid-ul e perdeaua de fum in spatele careia se zaresc armele Apocalipsei. Concluzie: nu aruncati anatema in acesti ANARHISTI .S-ar putea ca ei sa fie SALVAREA noastra viitoare...
Postat 21 Martie 2021, 12:12 de excalibur
of
1. Foarte bine ca protesteaza, e dreptul lor. O fac destul de civilizat nu sunt un pericol 2. Sunt dezinformati, impletesc adevar cu neadevar si cu prostie din pacate. Da, masca in parc si pe trotuar, in general in locuri deschise si fara aglomeratie(ca nu suntem in tokyo) e o prostie. Masca(sau orice pus pe fata) in schimb e o dovada ca constientizam ca exista o pandemie si ca nu dorim sa scuipam si sa mucim pe toate suprafetele de care se vor atinge si altii. Si e unul dintre putinele lucruri care le poti face(impreuna cu igiena stricta) sa te proteje de boli transmisibile prin aer si umori ale organismului. 3. Imi pare rau pentru ei, Sunt curios ce vor mai spune de scoala online cand vor afla ca progeniturile lor si-au obtinut diferitele cunostinte si certificari(aproape toate cele in IT si inginerie plus multe chiar si din specialitatile umane) dupa niste cursuri si examene online organizate si atestate de firme serioase(in it microsoft si cisco de exemplu) nu de universitatile romanesti. Sunt un pic in preistorie, ca tot sistemul de invatamant romanesc. In plus tre sa fii complet lobotomizat sa nu vezi legatura intre cursurile la clasa si creterea numarului de infectii. 4. Tratamentul doctoritei aleia: ziceti ce vreti, femeia a explicat destul de clar de ce foloseste medicamentele si schema aia si nu greseste. Nu as face schema de tratament covid din asta dar sunt convins ca pt multe forme usoare spre medie de afectiuni pulmonare e o schema eficienta mai ales daca e monitorizata si adaptata fiecaruia in functie de evolutie. De altfel nu zice nimic nou, cei care aveti copii mici cunoasteti medicamentele alea, toti pediatrii le includ in schemele de tratament. Deci as lua la socoteala sa nu-i declar chiar pe toti care tusesc ca ar fi bolnavi de covid sa bag in ei corticosteroizi si alte medicamente din alea de tip buldozer, sa vad daca nu cumva simpla asigurare a expectoratiei, aseptizarea gatului, a nasului si a gurii s-ar putea sa rezolve mai eficient problema fara fibroze ulterioare. Deci eu nu i-i dau deloc block doctoritei dar nici nu mi-as face impresia ca a inventat ceva, sau ca are vreo solutie pt pandemie. Dar sigur nu vinde 'ulei de sarpe'. 5. Mihai Lasca - Omul asta E interlop(a fost toata viata lui, de cand a fost mic), are restrictie judiciara fata de familia lui(e violent, periculos etc). Nu pot sa zic ca e un isteric sau total sarit de pe fix dar cum naiba a ajuns ala deputat si femeile alea cu copii de acolo stiu langa cine stau? Sau doamna aia habotnica care apare in toate pozele stie ca omul care i-i conduce a batut, chinuit, terorizat, furat alti oameni? si o face si in prezent? Cum naiba stati langa ala fara sa va fie frica. Cum acceptati astfel de specimene in public? Astia au lumea lor, nu-i lasati sa se amestece cu lumea normala.
Postat 21 Martie 2021, 11:33 de nihil
Educație.
Sasi, masca în sine a creat mai mult o problemă decât o soluție. Majoritatea o poartă/ depozitează greșit. Asta ține de educație primară, ce nu poți să o faci prin constrângere, amenzi, cum din păcate înțelege sistemul. Cât despre comunitate, ține de bun simț să nu le sufli altora în bot când ai o banală răceală, darămite când ai un virus rebel.
Postat 21 Martie 2021, 10:14 de User anonimizat
pastile roz si logica celor cu 2 neuroni
In conditiile in care cei decedati provin din randul celor internati la ATI (intubati/in coma/in incapacitate), oare cum puteau ei sa decida asupra inghitirii sau neinghitirii pastilei? Nu asa se face "impartirea" medicamentelor la ATI! Vezi!?! Este stilul celor care in lipsa de argumente, inventeaza povesti "stiu de la cineva, dar nu spun nume". Cum vad fata "domnului", el sigur si crede in fabulatia inventata de el - are fata tipica sindromului Korsakoff. Nu inteleg de ce Colegiul Medicilor nu depune sesizare - o sa vedeti cum o sa dispara povestea asistentei si a pilulei roz... ".... practic... am auzit de la altcineva, care tot de la altcineva... am crezut ca este adevarat..."... Tipic...
Postat 21 Martie 2021, 09:48 de sasi
@originals
Eu respect Statul Roman. Respect Legislatia Nationala. Imi spun parerea daca ceva nu-mi convine, insa fac respectand Legislatia Nationala. Cat despre masca. Masca nu este pt protectia personala (chiar daca functioneaza si asa), deci nu este vorba de virusul care pluteste in aer. Oricum in cantitati mici, organismul il extermina. Nu intamplator nu exista persoane infectate la cumparaturi (uita de datele oficiale - lumea minte si spune ca nu s-a intalnit cu nimeni si ca a fost numai la cumparaturi). Nici mie nu-mi convine masca cand sunt singur sau cu sotia. Cand avem munca pe teren, am un fular de ciclist pe care trag pe fata daca vad ca se apropie o masina (sa nu fie cumva garcea - ca asa fara masca, singur, sunt ca babele cu patrunjel - target prea usor pt autoritati). In schimb, in oras, inca de cand a devenit obligatorie in spatii inchise, montez cum ies din apartament, apoi o dau jos la volan (am facut un suport pe parbriz, ca si altii). Sincer, nu stiu autoritatile la ce s-au gandit. Eu fac asa, ca este mai igienic. Oricum n-ai unde tine masca (in conditii optime) daca tot o dai jos. Nu este indicat nici sa o manevrezi cu maini murdare. Ar trebui masca noua la fiecare remontare pe fata. Masca chiar ajuta la oprirea raspandirii comunitare, insa tot bagata si scosa din buzunar, poate deveni o arma periculoasa impotriva sanatatii personale. repet ce am spus la inceput. Respect Statul Roman si Legislatia Romana. Asa am si dreptul de a comenta.
Postat 21 Martie 2021, 09:29 de sasi
Isterie.
Trebuie să mărturisesc că mă număr printre cei care nu poartă masca tot timpul. Mi se pare absurd să mă plimb în parc cu masca pe bot, de teama că mișelescul virus mă așteaptă să se lipească se mine. Ce-i drept că am prins isteria adăposturilor anti-atomice, a pastilelor cu iod după Cernobîl, așa că oarecum am dezvoltat de mic o imunitate la dezastre, isterie. Dacă “zădărnicesc efortul” asta e, nu-mi cer scuze, pentru mine confortul mental primează. După o viață de tras aer adânc în piept, prefer să o fac în continuare, zâmbind. Asta nu înseamnă că mă alătur celor din imagini, deși o iau ca drept la opinie, o consider o extremă în gândire. Cum o extremă o consider și atitudinea unora, arestați-i, amendați-i, nu pot să mă alătur nici lor. Nu e treaba mea, e treaba autorităților să aplice legea, unde o consideră dânșii necesară. Autorități care ar trebui, la alt palier, să intensifice campania de vaccinare, dacă asta îi calea spre mântuire. Pentru o țară ce linge Europa în dos, non stop, e penibil să ai de aproape de două ori mai puțini vaccinați la suta de mii de locuitori ca Ungaria, sau de aproape trei ori ca Serbia. Înțeleg că Rusia și China e de rău, nu corespunde idealurilor liberal-europene, dar, nu binele cetățeanului ar trebui să primeze? Evident, nu...
Postat 21 Martie 2021, 08:24 de User anonimizat
unde sunt autoritatile????
.... probabil sunt prea preocupati de a vana membri mafiei babelor cu patrunjel... Numai pe baza acestor poze autoritatile se pot autosesiza! Eu sunt f*** la servici, sabotat sa-mi execut profesia... iar astia fac ce vor!!! nu numai cred ca fac ce vor... si fac!
Postat 20 Martie 2021, 20:28 de sasi
Tsmpiti
Ceva "normal" .....Spitalele si medicii din Romania si din toata lumea numai cu asta se ocupa ....sa omoara pacientii.
Postat 20 Martie 2021, 20:13 de Citizen
Astia ar trebui arestati
Si obligati la un control cu capul
Postat 20 Martie 2021, 20:08 de Sandu2100
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON