URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Ianuarie 2022, 16:53

Big brother Bolojan: Sistemul de monitorizare prin GPS folosit pe mașinile Consiliului Județean Bihor va fi extins la mașinile tuturor instituțiilor subordonate

Big brother Bolojan: Sistemul de monitorizare prin GPS folosit pe mașinile Consiliului Județean Bihor va fi extins la mașinile tuturor instituțiilor subordonate foto arhivă BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aleșii bihorenilor au aprobat, miercuri, cu unanimitate de voturi propunerea conducerii CJ Bihor ca parcurile auto ale tuturor instituțiilor subordonate să fie monitorizate prin GPS, așa cum sunt, din vara anului trecut, și mașinile administrației județene.

Condusă în lipsa președintelui Ilie Bolojan de vicele Mircea Mălan, ședința CJ Bihor s-a încheiat în 25 de minute, aleșii votând pe bandă rulantă încă alte 13 proiecte.

Pentru reducerea cheltuielilor

La propunerea formală a compartimentului juridic al CJ Bihor, în fapt la inițiativa președintelui Ilie Bolojan, sistemul de monitorizare a mașinilor tuturor instituțiilor subordonate Consiliului Județean va fi implementat de luna viitoare.

Potrivit proiectului votat de toți cei 33 de consilieri județeni, fără deosebire de apartenența politică a acestora, urmează să fie montate pe mașinile celor 8 instituții subordonate CJ Bihor un „sistem de management flotă” utilizat deja, din august 2021, pentru parcul auto al Consiliului Județean.

Rezultatul folosirii acestuia a fost reducerea cu 40% a cheltuielilor pentru carburanți, iar conducerea CJ Bihor se așteaptă la efecte similare și la instituțiile subordonate și întreprinderile pe care le tutelează: teatrele Regina Maria și Szigligeti, Filarmonica de Stat, Muzeul Țării Crișurilor, Biblioteca Județeană, DGASPC, Direcția de Evidență a Persoanelor Bihor, respectiv Aeroportul Oradea și Societatea de Pază și Protecție Bihor.

Concret, sistemul folosit de CJ Bihor permite evidențierea locului unde se află mașinile, generarea foilor de parcurs, evidențierea consumurilor de carburanți, afișarea histogramei vitezei și analizarea conduitei șoferilor, așadar reducerea consumurilor, a uzurii mașinilor și optimizarea rutelor acestora.

La foc automat

În aceeași reuniune de miercuri, prima ordinară din acest an, aleșii din Consiliul Județean Bihor au mai aprobat prin vot unanim încheierea unui protocol de colaborare cu Administrația Domeniului Public Oradea pentru gestionarea animalelor aflate în situație de pericol pe raza județului (în baza Legii 205/2004 privind protecția animalelor), repartizarea (teoretică) pe comune, orașe și municipii a cotelor defalcate din TVA și din impozitul pe venit pe anii 2023, 20024 și 2025 (conform unor estimări ale Administrației Județene a Finanțelor Publice Bihor), transferarea unor sume din creditul de 50 milioane lei, necheltuiți anul trecut, către diverse proiecte de investiții (cele mai multe vizând reabilitarea și modernizarea unor drumuri județene), aprobarea rețelei școlare a unităților de învățământ speciale din județ, încheierea unui contract de comodat cu Primăria Aleșd (transferarea unei dubițe Mercedes Sprinter pentru prestarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân), darea în folosință gratuită a unui spațiu pentru ADI Ecolect etc.

De asemenea, la propunerea conducerii CJ Bihor, a fost aprobată numirea ca reprezentant al administrației județene în Consiliul de Administrație al Bibliotecii Județene a istoricului Sorin Șipoș, profesor universitar la Facultatea de Istorie a Universității din Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
GPS
Oare la masinile din institutiile subordonte primariei nu li se monteaza GPS? As vrea sa vad si la msinile primariei si politiei locale, si nu numai, montate sisteme GPS.
Postat 27 Ianuarie 2022, 12:37 de JAM11
CRISTIAN NOROCEL POPESCU
Avand in vedere ca CRISTIAN POPESCU NOROCEL , mare director la Primarie foloseste masina de servici BH-12-SMX discretionar carandu-si materiale pentru renovarea casei sau frecand combustibilul pentru a-si intretine gradina din Episcopia sau alte plimbari personale fara limita , este o masura binevenita daca se poate si aplica . Sunt curios totusi cine il va trage la raspundere pe acest *** plin de venin si rautate .
Postat 27 Ianuarie 2022, 01:24 de Mare_blue17
si numai in ultimul paragraf al stirii se voteaza si aproba "la foc automat" intr-o sedinta lucruri noi cate se faceau in urma cu 2-3 ani in decurs de 3 luni
dupa reducerile de personal la aproape jumatate, se pare ca administratia judetului lucreaza cu jumatate de oameni, dar de 3 ori mai cu spor, zici ca fiecare angajat produce de 6 ori mai mult. Interesant cum unii acuzau folosirea masinilor institutiei in interes personal, iar consiliul judetean zice ca din vara sunt monitorizate GPS si consumul de carburant a scazut cu 40%: pai daca si acum se fac sa zicem 10% din drumuri in interes personal, inseamna ca totusi se fac de 7 ori mai putine decat in mandatul pescarului!
Postat 26 Ianuarie 2022, 23:24 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON