URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Mai 2022, 18:40

Bazinul olimpic și cel de sărituri de la aquapark-ul Nymphaea vor fi transferate la CSM. Oradea va avea din nou o secție de sărituri în apă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Local Oradea a aprobat în şedinţa de joi transferul bazinului olimpic și bazinului de sărituri din incinta aquapark-ului Nymphaea către Clubul Sportiv Municipal Oradea.

"Folosite mai eficient"

Potrivit primarului Florin Birta, măsura a fost luată pentru ca bazinele să fie exploatate la maxim. "Acestea vor fi date în administrarea CSM Oradea pentru a fi folosite mai eficient", a spus primarul, care a recunoscut că "bazinul de sărituri era mai mult închis, pentru siguranţa celor care vizitau aquapark-ul".

Potrivit edilului, bazinele vor fi puse de către CSM la dispoziția sportivilor, precum și a publicului larg, inclusiv a elevilor care fac cursuri de înot. În schimb, deși pierde din facilități, Nymphaea nu va reduce din prețul biletului de intrare, a confirmat Birta.

Primarul a afirmat că, prin transferul bazinului de sărituri la CSM Oradea, oraşul va reînnoda o tradiţie întreruptă după 1989. "Aşa cum se ştie, Oradea a avut tot timpul o secţie de sărituri, care a adus performanţe. Acum, prin preluarea acestui bazin, CSM îşi va înfiinţa în cel mai scurt timp o secţie de sărituri care va folosi acest bazin", a spus Birta.

Se caută antrenor de sărituri în apă

Contactat de BIHOREANUL, preşedintele CSM Oradea, Şerban Sere, a confirmat intenţia municipalităţii privind reînfiinţarea unei secţii de sărituri în apă. "Urmează să facem demersurile pentru a găsit personal calificat din rândul antrenorilor şi în perioada următoare să dăm drumul noii secţii. Oradea, prin clubul sportiv Crişul, a avut o frumoasă tradiţie în domeniul săriturilor în apă", a spus Sere.

Preşedintele CSM Oradea a mai adăugat că, prin preluarea celor două bazine, clubul ar putea creşte nivelul competiţiilor pe care le organizează. "Prin aducerea celor două bazine în administrarea CSM vrem să ajungem să organizăm campionate europene şi chiar mondiale. Nu sunt multe oraşe în Europa care să aibă în acelaşi loc trei bazine olimpice şi două sau trei hoteluri", a declarat Sere.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Consiliul Local a mai hotărât mutarea sediului social al CSM Oradea în strada Traian Blajovici 24, la noua sală polivalentă cu 5.000 de locuri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
E nicicum
Nu prea inteleg cum va fi pus la dispozitia publicului larg acel bazin de catre CSM, iar Nymphaea pierde din facilitati. Ce vor sa ne spuna cu faptul ca CSM va pune bazinul si la dispozitia publicului larg? Adica, "publicul larg" care va asista la competitii sau "publicul larg care va dori sa foloseasca acel bazin? Daca e a doua varianta, cum se vor desfasura lucrurile? Daca eu ma duc la Nymphaea, dar imi vine mie un chef nebun sa fac sarituri in apa, va trebui sa ma duc la CSM sa achit separat o alta intrare ca sa am acces la acel bazin? Lasand asta la o parte, eu nu retin sa fie alte bazine la Nymphaea in care sa fie permis saritul in apa. Asa ca, o sa avem probabil primul aquapark din lume in care nu ai voie sa sari in apa. Ce bucurie pentru copii! Iar in conditiile in care acel bazin de sarituri este in aer liber, sportivii se vor putea antrena doar in sezonul cald, nu? Cat de mult ii va ajuta asta? Doar o alta chestie facuta fara cap, bazinul ala.
Postat 27 Mai 2022, 08:12 de v0id
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON