URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
26 Mai 2022, 18:40

Bazinul olimpic și cel de sărituri de la aquapark-ul Nymphaea vor fi transferate la CSM. Oradea va avea din nou o secție de sărituri în apă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Local Oradea a aprobat în şedinţa de joi transferul bazinului olimpic și bazinului de sărituri din incinta aquapark-ului Nymphaea către Clubul Sportiv Municipal Oradea.

"Folosite mai eficient"

Potrivit primarului Florin Birta, măsura a fost luată pentru ca bazinele să fie exploatate la maxim. "Acestea vor fi date în administrarea CSM Oradea pentru a fi folosite mai eficient", a spus primarul, care a recunoscut că "bazinul de sărituri era mai mult închis, pentru siguranţa celor care vizitau aquapark-ul".

Potrivit edilului, bazinele vor fi puse de către CSM la dispoziția sportivilor, precum și a publicului larg, inclusiv a elevilor care fac cursuri de înot. În schimb, deși pierde din facilități, Nymphaea nu va reduce din prețul biletului de intrare, a confirmat Birta.

Primarul a afirmat că, prin transferul bazinului de sărituri la CSM Oradea, oraşul va reînnoda o tradiţie întreruptă după 1989. "Aşa cum se ştie, Oradea a avut tot timpul o secţie de sărituri, care a adus performanţe. Acum, prin preluarea acestui bazin, CSM îşi va înfiinţa în cel mai scurt timp o secţie de sărituri care va folosi acest bazin", a spus Birta.

Se caută antrenor de sărituri în apă

Contactat de BIHOREANUL, preşedintele CSM Oradea, Şerban Sere, a confirmat intenţia municipalităţii privind reînfiinţarea unei secţii de sărituri în apă. "Urmează să facem demersurile pentru a găsit personal calificat din rândul antrenorilor şi în perioada următoare să dăm drumul noii secţii. Oradea, prin clubul sportiv Crişul, a avut o frumoasă tradiţie în domeniul săriturilor în apă", a spus Sere.

Preşedintele CSM Oradea a mai adăugat că, prin preluarea celor două bazine, clubul ar putea creşte nivelul competiţiilor pe care le organizează. "Prin aducerea celor două bazine în administrarea CSM vrem să ajungem să organizăm campionate europene şi chiar mondiale. Nu sunt multe oraşe în Europa care să aibă în acelaşi loc trei bazine olimpice şi două sau trei hoteluri", a declarat Sere.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Consiliul Local a mai hotărât mutarea sediului social al CSM Oradea în strada Traian Blajovici 24, la noua sală polivalentă cu 5.000 de locuri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
E nicicum
Nu prea inteleg cum va fi pus la dispozitia publicului larg acel bazin de catre CSM, iar Nymphaea pierde din facilitati. Ce vor sa ne spuna cu faptul ca CSM va pune bazinul si la dispozitia publicului larg? Adica, "publicul larg" care va asista la competitii sau "publicul larg care va dori sa foloseasca acel bazin? Daca e a doua varianta, cum se vor desfasura lucrurile? Daca eu ma duc la Nymphaea, dar imi vine mie un chef nebun sa fac sarituri in apa, va trebui sa ma duc la CSM sa achit separat o alta intrare ca sa am acces la acel bazin? Lasand asta la o parte, eu nu retin sa fie alte bazine la Nymphaea in care sa fie permis saritul in apa. Asa ca, o sa avem probabil primul aquapark din lume in care nu ai voie sa sari in apa. Ce bucurie pentru copii! Iar in conditiile in care acel bazin de sarituri este in aer liber, sportivii se vor putea antrena doar in sezonul cald, nu? Cat de mult ii va ajuta asta? Doar o alta chestie facuta fara cap, bazinul ala.
Postat 27 Mai 2022, 08:12 de v0id
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON