URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Februarie 2023, 15:34

Bazin nou de înot în Oradea: Va fi amenajat în Aquaparkul Nymphaea 

Bazin nou de înot în Oradea: Va fi amenajat în Aquaparkul Nymphaea  Aici va fi amplasat noul bazin din Aquapark-ul Nymphaea (sursa imaginii: Primăria Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În Aquaparkul Nymphaea din Oradea urmează să fie amenajat un nou bazin, și anume unul de înot. Acesta va fi realizat lângă corpul principal al complexului, între „petalele” de lotus ale acestuia.

Investiția este realizată fiindcă, după predarea bazinului olimpic de înot și a celui de sărituri de către Nymphaea către CSM Oradea, „clienții aquaparkului sunt văduviți de un bazin de înot”, potrivit directorului Administrației Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica. 

De 20 x 10 metri

ADP a solicitat Comisiei Municipale de Urbanism și Amenajare a Teritoriului (CMUAT), întrunite joia trecută, avizul pentru extinderea zonei de bazine în cadrul complexului Nymphaea, respectiv construirea unui bazin exterior de înot, conform unei informări transmise luni de Primăria Oradea. 

„Complexul de agrement realizat în anul 2016 a devenit un nucleu de atractivitate urbană, sportivă, recreativă și turistică, care atrage numeroși vizitatori atât din regiunea de nord-vest a țării, cât și din alte zone, inclusiv din străinătate. Prin această investiție, gradul de atractivitate a complexului va crește și mai mult”, se arată în comunicat. 

Bazinul va avea „o suprafață de 200 mp, un gabarit de 10/20 m, iar accesul se va face din incintă, bazinul fiind prevăzut cu o retragere de 3,25 m față de corpul principal existent”, conform aceleiași informări.

„Acesta este gândit ca un bazin de înot modern, care să intre în armonie atât cu fondul construit, cât şi cu elementele existente înconjurătoare. Prin proiect se propune ca plaja bazinului să fie amenajată cu dale, pavarea zonei din jurul bazinului urmând să se facă cu plăci antiderapante pentru trafic intens”, se mai arată în informarea Primăriei Oradea. 

Aici va fi amplasat noul bazin din Aquaparkul Nymphaea (sursa imaginii: Primăria Oradea)

Pentru pasionații de înot 

Contactat de BIHOREANUL, directorul ADP Oradea, Liviu Andrica, a declarat luni că motivația din spatele demersului stă în faptul că orădenii și turiștii care merg la Aquaparkul Nymphaea nu mai au la dispoziție un bazin în care să înoate, amintind că acesta a fost predat către municipalitate, care l-a dat în administrarea CSM Oradea.

„Am avut în administrare un bazin de înot și unul de sărituri pe care anul trecut le-am predat la Primăria municipiului Oradea. Astfel, clienții noștri sunt văduviți în acest moment de un bazin de înot”, a spus Liviu Andrica. 

Potrivit șefului ADP Oradea, proiectul este în primele faze, urmând să fie elaborat un studiu de fezabilitate pentru a se stabili la cât anume s-ar ridica investiția.

„Îl facem, nu cred că va fi vorba despre o sumă prea mare”, a spus Andrica, subliniind că totuși nu va fi vorba de un bazin de înot de dimensiuni olimpice (50x25 m), ci de unul mai mic (20x10 m). 

Investiția va fi suportată din bugetul ADP Oradea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Moromete, dacă ai informații de acest fel ...
... nu le ține doar pentru tine. Nu fi căcăcios și zgârcit la texte, că te protejăm de orice eventuală acuzație de calomnie. Nimic nu e clasat, dacă-i vorba de infracțiuni și fapte comise în timpul mandatelor de edili.
Postat 07 Februarie 2023, 08:35 de KP
Eu cred că...
Posibil să se răsufle din acei bani spre un alt cartier la intrare în Viena construit de unii edili locali, poate vă povestește domnia sa Andrica despre ce și cum e vorba, dar acest capitol cred că e clasat, și descoperirea o vor face o altă generație de ziariști.
Postat 07 Februarie 2023, 01:54 de Morometul
buna idee, proasta si zgarcita propunere
daca tot e proiectul in primele faze, hai sa il imbunatatim: felicitari ptr initiativa, e foarte buna ideea sa redati clientilor bazin de inot olimpic si bazin de sarituri, dupa ce le-ati transferat la CSM Oradea! Dar, aveti spatiu din belsug si va zgarciti sa nu investiti mare lucru: faceti un mini-semi bazin de inot de abia 20m x 10m, la 3 m de cladire, ca sa nu trageti tevi, si nici nu faceti bazin de sarituri. Faceti-le de dimensiuni olimpice, precum cele transferate, mai departe de actuala cladire, ca spatiu este si inspre Cris, si inspre standul Dinamo, sau daca nu, pe terenul pe care voia lotus sa faca hotel dar s-au razgandit. Nu puneti pe un Mertzan de aquapark un strandul comunal Sacuieni de balta cu denumita bazin de inot. Ati atras clienti din toata Romania pe investitii majore, serioase, curajoase, nu pe carpeli ieftine! Aquaparkul e profitabil, dar trebuie mentinut, si la mentenanta, si la viitoare investitii
Postat 06 Februarie 2023, 23:09 de unu
IDIOTII,ACUM S-AU TREZIT?
EDILII NOSTRII SUNT INTERESATI DE ORICE ALTCEVA,DAR NU DE SATISFACEREA CETATEANULUI. SIGUR CA ESTE NECESAR UN BAZIN DE INNOT, DAR DE CE NU L-AU PASTRET PE CEL EXISTENT?!
Postat 06 Februarie 2023, 17:49 de LILIANAS
gasca in actiune
Alt proiect ce necesita modificari. Nu exista proiect care nu e modificat dupa. Cred ca noul bazin va costa cat a costat tot Aquaparkul
Postat 06 Februarie 2023, 17:15 de adi13
baietii cu picamaru'
Chiar nu se sesizeaza nimeni ca baietii destepti sparg tot si inventeaza santiere doar pentru a sifona banul public? Hai sa fim seriosi, era nevoie de un bazin in plus la Nymphaea sau de fapt asta e o schema de a sifona din profitul urias pe care l-a facut Nymphaea?
Postat 06 Februarie 2023, 16:58 de mr_right
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON