URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Aprilie 2023, 15:31

Bărbat din Bihor, arestat pentru trafic de migranţi. A primit 3.000 euro ca să transporte trei persoane până lângă Viena

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat în vârstă de 41 ani din Tileagd, urmărit internaţional de autorităţile judiciare din Austria pentru trafic de migranţi, a fost prins de Poliţia Rurală Tileagd şi arestat de Curtea de Apel Oradea pentru o perioadă de 15 zile în vederea predării. 

Iulian Şvab este căutat de anchetatorii austrieci care îl acuză că, în perioada 18-27 martie 2023, a introdus ilegal pe teritoriul Austriei trei cetăţeni străini, care nu sunt din state membre ale Uniunii Europene pe care, apoi, i-a predat unui complice polonez. 

Şvab, după cum a aflat BIHOREANUL, este şofer pe o autoutilitară Renault Master şi i-a preluat pe cei trei migranţi în apropiere de PTF Borş, de la o călăuză, care i-a oferit pentru transportul acestora 3.000 euro. Migranţii au fost ascunşi în locul de dormit al şoferului şi i-a transportat până lângă Viena, unde i-a debarcat într-o benzinărie. De aici, cei trei au fost preluaţi de un polonez, care i-a urcat într-un autoturism şi i-a dus mai departe. 

Bihoreanul a fost ridicat, vineri, de un echipaj al Secției de Poliție Rurală Tileagd, iar apoi polițiștii Compartimentului Urmăriri - Serviciul de Investigaţii Criminale l-au prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, în faţa căruia Şvab şi-a recunoscut faptele.

El a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat la Curtea de Apel Oradea, magistrații emițând pe numele acestuia un mandat de arestare provizorie pentru 15 zile, în vederea predării către autoritățile judiciare din Austria. Dacă va fi trimis în judecată, conform Codului penal austriac, el riscă o pedeapă de până la 5 ani de detenţie. 

Schimbul de date şi informaţii a fost realizat prin Biroul Sirene - Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Italia declară stare de urgenţă din cauza migranţilor
https://www.hotnews.ro/stiri-international-26200707-italia-declara-stare-urgenta-din-cauza-migrantilor.htm https://www.agerpres.ro/politica-externa/2023/04/12/italia-a-decretat-starea-de-urgenta-migratorie--1091812
Postat 19 Aprilie 2023, 01:13 de excalibur
Tot despre traficul de migranti
Aprox 80% dintre migrantii ilegali patrund in Europa pe Marea Mediterana. Acesti migranti ajung pe mare imbarcati. contra unor sume importante pe cap de migrant, de catre traficantii de migranti. Odata ajunsi pe mare sunt preluati de catre navele unor ONG-uri si de navele pazei de coasta ale tarilor cu tzarm la Mediterana. Sunt adusi in Europa in loc sa fie dusi inapoi pe tarmurile Africii sau Asiei de unde au venit. Cum sa fie stopat acest trafic, in conditiile in care este incurajat din toate partile ? Nici vorba sa fie oprit. Sunt alte interese in joc, interese mari, iar sumele incasate anual de traficantii sunt uriase.
Postat 18 Aprilie 2023, 19:36 de OrbanKula
Noroc ca s-au prins austriecii de smen…
si vor scoate ajutoarele sociale pentru cei care au mai putin de 5 ani sedere permanenta. Altfel nu-i nici o deosebire la coruptie intre noi si unguri, a se citi articolul: https://m.ebihoreanul.ro/stiri/alti-5-politisti-de-frontiera-de-laartand-retinuti-pentru-luare-de-mita-178169.html
Postat 18 Aprilie 2023, 19:11 de User anonimizat
Vrem in Schengen ::::))))
Clar ca amu are Karl motive.
Postat 18 Aprilie 2023, 19:06 de Sandu2100
Dacă traficanții...
...nu sunt mână în mână cu istituția care apără frontiera, e foarte greu să treci nevăzut, cei în slujba cetățeanului sunt în cârdășie cu traficanții, dândule detalii, când și cum pot trece chiar și la ce intervale de timp. Acești traficanți în general sunt bine organizați, desigur nu o fac de capul lor, dar îi costă informațiile. Acum a prins o pradă mică au fost niște antimergători care trebuiau să fie prinși, iar pe dealtă parte au trecut 30 până la 100 de imigranți.
Postat 18 Aprilie 2023, 17:14 de Morometul
Traficul de migranti
Acest trafic foarte profitabil pt cei care il practica poate fi stopat daca se vrea.
Postat 18 Aprilie 2023, 15:59 de OrbanKula
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON