URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Octombrie 2014, 14:04

Avarie în CET. Termoficare a redus debitul agentului termic în toată Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sezonul de termoficare demarează cu o avarie de amploare. O spărtură apărută peste noapte la reţelele din curtea CET-ului a lăsat fără încălzire toată Oradea. „Din cauza parametrilor scăzuţi de furnizare a agentului termic primit din centrală am dispus întreruperea furnizării agentului termic pentru încălzire în tot oraşul", a declarat Mihai Cabai, directorul Termoficare.

Mecanicii care deservesc punctele termice din municipiu opresc încălzirea pentru ca din debitul redus al agentului termic societatea să poată asigura consumatorilor măcar furnizarea apei calde. Reprezentanţii furnizorului de agent termică estimează că defecţiunea va fi înlăturată undeva în cursul nopţii fapt pentru care zone ale oraşului ar putea rămâne fără încălzire până duminică seara.

În plus, din cauza unor lucrări derulate pe Magistrala 2 la subtraversarea de sub Şoseaua Borşului, consumatorii alimentaţi prin punctele termice 510, 511, 521, 820, 849, 862 și 913 vor rămâne în continuare fără încălzire până la finalizarea lucrărilor. Orădenii racordaţi de punctele termice 872 şi 875 nu vor avea nici măcar apă caldă.

O situaţie similară se înregistrează în cartierul Rogerius unde lucrările de înlocuire a conductelor de pe magistralele 1 şi 3 se fac cu intercalarea unor reţele provizorii din material plastic prin care nu se poate asigura decât agentul termic pentru prepararea apei calde.

Potrivit unui comunicat al Termoficare această stare de provizorat va fi depăşită până la 31 octombrie când situaţia va reveni la normal. După această dată vor mai rămâne pe racorduri provizorii doar punctele termice 115 şi 121 din zona Traian Lalescu, acestea urmând să fie înlocuite şi ele până la 7 noiembrie.

Societatea de termoficare depune eforturi ca în ciuda stării de provizorat să furnizeze locuitorilor afectaţi de lucrări inclusiv agent termic prin mărirea numărului de conducte din plastic care alimentează punctele termice.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
caldura
iN LOC SA FITI PREZENTI LA TOATE SINDROFIILE DIN ORAS INCEPAND DE LA PREFECT, PRIMAR, PRESEDINTE CONSILIU JUDETEAN SI ALTI PROFESIONISTI NOTORII , MAI BINE ATI STA ZI SI NOAPTE SA REZOLVATI PROBLEMELE DE NECESITATE ELEMENTARA , CA EU CRED CA DOMNIILE VOASTRE NU STAU IN FRIG.cE ATI FOST SI CE ATI AJUNS.
Postat 27 Octombrie 2014, 21:48 de cori
re: Iosia Nord
Voteaza cu Macovei ca o sa ai macar satisfactia ca ii ia pe astia de la termoficare cu fulgi cu tot, in ceas de seara ................. sau nu te mai du deloc la vot, ca nu esti pregatit.
Postat 27 Octombrie 2014, 18:09 de xena
VOTATI BINE !
Chiar si fara aceasta "avarie" a CET, monopolul CET instaurat de primarie, noul pret la GCal din Iosia Nord (fata de perioada Transgex), sper sa se reflecte in voturile oradenilor. Pacat ca dl Iohanis este sustinut de Bolojan si Blaga. Suntem satui de Ponta, Bolojan si Blaga! Microcentrale pe cartiere, din fonduri UE nu erau bune? Trebuia investit in aproape defunctul CET? Oricat ai investi intr-o baba, nu va ajunge o miss!
Postat 27 Octombrie 2014, 06:49 de Iosia Nord
voi acuma ati inceput lucru?! duminica seara?!
las-O dracului de treaba - duminica seara la ora 8 s-a oprit apa calda si caldura in rogerius! as dori sa stiu si eu si sa vad poza imbecililui ambitios care lucreaza pentru CET duminica noaptea! NENOROCITILOR, chiar nu mai puteati asteapta pana maine dimineata ca sa faceti smechereste "datoria"?! tocmai cand sa pregatim copiii pentru scoala si gradinita maine, v-ati gasit voi gorile ciuruite-n kkur sa opriti tot! in frunte cu bolo, cel mai mare lider din oras, frate turbogirator cu tariceanu 5 neveste...
Postat 26 Octombrie 2014, 22:50 de roger
De vina e inteligenta oradenilor ca merg la vot !!!
Nu numai Filip e vinovat de avariile cu retelele de termoficare ci mai ales Basescu care nu s-a ocupat deloc de soarta bourului birtean care, astazi, trebuia sa fie simbolul de pe moneda nationala !!! Macar pe aceea de 1 ban !!! Altfel spus, din iunie 2008 pana acum in octombrie 2014, toti oradenii sunt vinovati ca nu au deschis gura sa-l intrebe pe primar de ce e atat de inversunat impotriva apei calde si de ce nu-i place atingerea ei pe piele !!!
Postat 26 Octombrie 2014, 21:45 de WinDos
mai lasati-o cu mortii!!!
Acu fara suparare da Filip a plecat de 7 ani...daca asta ai asa cinstit si harnic de ce nu a inceput cu ce era imprtant....ca de parcari platite facute din trotuare santemi plini...
Postat 26 Octombrie 2014, 21:34 de zoli
caldura
Cele de mai jos sunt valabile si pentru domnul Filip care mai mult a stricat decat a facut vezi str Republicii, nici o imbunatatire la CET,tramvaie Simens care au costat cat o reparatie buna a CET, ca doar noi si vienezii( dar ei au alt nivelde trai , macar decent) dar noi nu ne comparam cu ei, plus ca a bagat primaria in mari datorii care tot noi le platim si cand i-a fost mai bine a zis pusi PDL si a intors placa , iar acum ar fi buna o reintoarcere.
Postat 26 Octombrie 2014, 15:40 de cori
caldura
Chiar vreti sa bagati oamenii in spital, cine e raspunzator pentru ca lucrarile nu au fost terminate in timp si ne prostiti cu avaria, plus ca stocul de combustibil este la pamant Rusine sa va fie , lipsiti de profesionalism , mediocrii pana in maduva oaselor nu va pasa , bine ca sunteti alesi, dar nechemati. Pe Ceausescu l-am impuscat , voua ce va rezerva Dumnezeu?
Postat 26 Octombrie 2014, 15:28 de cori
@new taticu
bai nea taticu. In primul rand nu sunt din Bihor :), in al doilea rand daca tu esti, atunci te-ai facut singur bou
Postat 26 Octombrie 2014, 14:50 de David
Boul David ..alt bolovan!
Prost si bou esti tu mey david!Bou de Bihor ,dar si idiot!!!!
Postat 26 Octombrie 2014, 14:33 de Nea taticu
.
vai prosti sunteti toti. Cum poate fi Bolojan de vina daca se sparge vreo teapa? Nu cumva de vina e Filip si neamul lui de mafioti care nu au schimbat nici macar 1 metru de teava in oras timp de atatia ani? Comentati ca boii
Postat 26 Octombrie 2014, 13:29 de David
defecte oradene
Cel mai important lucru ati omis...cat ne factureaza electrocentralo-termoficaro sa??? Vom plati din nou multe sute de lei pentru nimic???
Postat 26 Octombrie 2014, 10:37 de defecte oradene
@filip gretosul
Desi bolovanul nu este gratia mea trebuie sa spun ca actuala stare de fat se datoreaza lui fillip care in cateva mandate nu a reusit sa se ridice deasupra nimicniciei lui de hot , nefacand altceva decat asi trece centrul orasului pe numele lui ( tare ma tem ca si fosta ARTA CRISANA ii apartine )negandind nimic pentru viitorul imediat si apropiat al orasului. S-a multumit cu parandalatul si atat !!! Desi imi este greu trebuie sa recunosc ca bolovanul a facut ceva pentru oradeni insa strategic este cam tarziu caci a padit aceasta criza peste noi, peste Europa, peste lumea intreaga.
Postat 25 Octombrie 2014, 21:36 de AntBolovan
O spărtură apărută peste noapte ... !!!
... că zilele lui Bolojan sunt numărate !!!
Postat 25 Octombrie 2014, 18:21 de WinDos
primarele are si apa si caldura!!
iesiti la lucru postacii lui bourean bolovan sau cum dreac il mai cheama pe primaru asta pe care vad ca nu-l muta nimeni la mama dracului, si spuneti-ne ce bun este si cat a facut el pt Oradea....sa faceti turturi la chiloti...Poti incepe sa te ascunzi ..o sa te scuipe lumea pe drum..
Postat 25 Octombrie 2014, 18:06 de stanica
Auleu...Un incompetent la CET
Am 18 grade in apartament..O fi bine dle Director Cet?Ca la Braila ai dus in faliment Cet-ul??Cum ?Stai la Impact?Ai casa de la nea Ilie?Ce faci aici?Pentru ce primesti salariul?Cit mai stai?Pentru ce mai stai?Cum ..nu ma auzi...esti la vila in Sanmartin la un prieten?La cine ?La NEA iLIE?cUM ? N-ai creditla telefon?Inchide ca te sun eu sa-ti umplu frigiderul de carne...!Nea taticu -locuitor Oradia Mare.
Postat 25 Octombrie 2014, 16:47 de Nea taticu
asa da
Tare....hahahaha..v-ati pregatit cojoacele???vedeti voi caldura cata apa calda avurati in vara asta...FFFF BINE bolovan singur ti le semnezi...dar sa nu va inchipuiti ca nu scoateti lovelele...
Postat 25 Octombrie 2014, 16:45 de io
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON