URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Martie 2023, 14:55

"Au venit mascaţii!": Sute de copii au îmbrăcat uniforme şi au testat maşinile de Ziua Poliţiei în Oradea (FOTO/VIDEO)

Curtea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor a devenit, vineri, un loc de joacă pentru sute de copii care au participat la activităţile organizate de Ziua Poliţiei Române. Oamenii legii i-au aşteptat cu concursuri, jocuri, expoziţii cu tehnică şi arme, dar şi cu demonstraţii spectaculoase.

Poliţiştii preferaţi

Ziua Porţilor Deschise a început, vineri, la ora 10, iar în câteva zeci de minute curtea instituţiei a fost neîncăpătoare pentru elevii care soseau, în grupuri, de la mai multe şcoli din oraş.

Micuţii au avut ocazia să-şi facă legitimaţii de poliţiști pentru o zi, să vadă dotările de care dispun aceștia în misiuni, s-au fotografiat cu „mascaţii”, călare pe motocicletă sau în autospecialele agenţilor rutieri, au pornit girofarurile şi sirenele.

Preferata copiilor a fost demonstraţia luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi ale câinelui poliţist.

Spectaculos a fost când patrupedul l-a doborât pe hoţul care încerca să fugă, dar și când un spărgător de bănci a fost imobilizat.

"Au venit mascaţii! Sunt cei mai tari", au strigat copiii.

O altă demonstraţie care i-a uimit pe micuți a fost când pirotehniştii au dezamorsat un pachet exploziv, plin de confetti.

Bogdănel, la datorie

Între cei mai mici vizitatori ai IPJ s-a numărat şi Bogdănel, băieţelul de 5 ani care îi însoţeşte adesori pe poliţiştii de prevenire din Oradea la acţiuni îmbrăcat într-o uniformă asemănătoare cu a lor, primită de la părinţi.

Acesta i-a oferit flori poliţistei cu care merge de multe ori pe teren, comisarul şef Ioana Indrieş de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii a Poliţiei Bihor.

"De ziua lor, le doresc la mulţi ani! Îmi place mult să merg cu ei în misiuni", i-a spus Bogdănel reporterului BIHOREANULUI.

Alți copii s-au strâns să-l mângâie pe câinele de urmă, au fost lăsaţi să pună mâinile pe arme, să-şi pună vestele antiglonţ şi caschetele ori s-au lăsat amprentaţi de criminalişti care au adus în curte un adevărat laborator.

201 de ani de atestare

În acest an, pe 25 martie, Poliţia Română aniversează 201 ani de la atestarea documentară a instituţiei.

Data a fost desemnată prin Legea 218/2002, care reglementează activitatea instituţiei şi este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Asta a vrut și Victoraș a lu' Micula ...
... să testeze operațiunile speciale cu informatori inventați de mici încă.
Postat 25 Martie 2023, 09:53 de KP
Ok
La multi ani politiei ca sunt si cativa ok pe acolo. Eram doar curios daca le-au facut celor mici si proiectii cu august 2019 unde au trebuit sa gazeze si se bata cu o gramada de infractori cu varste intre cuprinse 3 si 85 de ani? Le-au povestit ca lor le-ar sta mai bine in uniforme maro?
Postat 25 Martie 2023, 01:33 de nihil
Demonstrativ e floare la ureche...
...un mic teatru de păpuși pentru cei mici, faptic e cu totul altceva, mai ales că au fost și evenimente neplăcute de ambele tabere atât de jandarmi cât și de infractori. În rest bravo pentru exercițiile simulate doar că trebuie să dați dovadă și când există evenimente, în primul rând să respectați legea, în al doilea rând să vă lăsați aerele la locul de domiciliu că mulți încercați să intimidați vecini ori persoane din societate când vi se atrage atenția că ați greșit, faptele vorbesc de la sine tabloidele sunt pline de anumiți agenți din cadrul Jandarmeriei sau Poliției care încalcă drepturi, comit infracțiuni. O zi bună tuturor.
Postat 24 Martie 2023, 18:09 de Morometul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON