URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 29 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Mie-mi plac tipii de la ONG-ul Pro Infrastructura. Din câte știu, e o organizație imaginată de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de la care aflăm multe dintre dedesubturile care ne fac să nu avem autostrăzi decât pe hârtie și la prețuri exorbitante.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Justiţia din Bihor a învins săptămâna trecută DNA Oradea, dar şi societatea bihoreană. La capătul a 9 ani de procese, fostul boss al UDMR şi al CJ Bihor, Alexandru Kiss, a fost achitat pentru fapte de corupţie pentru care în 2018, în prima fază a procesului, Tribunalul îl condamnase la 8 ani de închisoare, iar pe doi dintre tovarăşii săi de dosar - patronul Selina, Beneamin Rus, şi cetăţeanul ungar Bojtor Vilmos, prin intermediul căruia politicianul şi amicul său, Alexandru Mudura, fondatorul Lotus Center, au încasat şpăgi de 4,3 milioane euro - la 4 şi respectiv la 6 ani de închisoare.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La finalul anului trecut a fost adoptată fără mare publicitate o lege ce permite reinstalarea radarelor fixe, care de această dată vor avea mai multe „atribuții”, similar camerelor instalate pe drumurile din alte țări europene.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. 
17 Ianuarie 2010, 14:07

Au scăpat de parcuri!

Municipalitatea orădeană a externalizat întreţinerea zonelor verzi din oraş conform unui proiect mai vechi al primarului Ilie Bolojan. Sâmbătă, Primăria a predat amplasamentele a patru parcuri firmelor care au câştigat în urma licitaţiei de anul trecut concesionarea acestora pentru un an.

Astfel, parcul de lângă Arena Antonio Alexe va fi întreţinut de SC Nickolson Trading LTD SRL, iar parcurile 1 Decembrie, I.C. Brătianu şi Petofi vor fi îngrijite de SC Adenandra SRL. Întreţinerea parcului de la Sala Polivalentă va costa bugetul local 69.816 lei fără TVA pe un an, iar pentru celelalte trei municipalitatea va plăti în total 324.282 lei fără TVA pe an.

Conform contractelor semnate cu Primăria, cele două firme se vor ocupa de salubrizarea suprafeţelor gazonate şi a căilor de circulaţie, conservarea, protejarea, întreţinerea şi extinderea fondului vegetal existent, întreţinerea mobilierului urban, de la bănci şi coşuri de gunoi până la aparate de joacă şi mese de şah şi îngrijirea construcţiilor utilitare şi decorative.

În perioada următoare vor fi predate către RER Ecologic parcurile Libertăţii, Onisifor Ghibu şi Traian, iar către Garden Center SRL, parcul Ghioceilor şi scuarul din Piaţa Devei. Cele două firme au fost declarate câştigătoare în cadrul aceleiaşi licitaţii pentru concesionarea parcurilor şi urmează să semneze contractul cu Primăria.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
monitorizare
Bine, bine, s-au dat catre firme. Dar se monitorizeaza felul in care firmele au grija de parcuri? Exista indicatori clari pt asa ceva? Da ca da, care sunt? Daca nu, de ce nu si cum vor afla aia din Primarie daca firmele isi fac datoria? Parca era odata si o lista neagra cu firmele care au avut contracte cu PMO si au prestat maro.....
Postat 17 Ianuarie 2010, 14:19 de kbm
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.574 RON
  • 1 EUR = 4.9481 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON