URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
16 Aprilie 2024, 17:59

Au reușit! S-au strâns peste 10.000 de semnături pentru „Misiunea Grivei”, inițiativa cetățenească prin care se cer condiții mai bune în adăpostul de câini

Au reușit! S-au strâns peste 10.000 de semnături pentru „Misiunea Grivei”, inițiativa cetățenească prin care se cer condiții mai bune în adăpostul de câini (sursa foto: Misiunea Grivei/Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ceea ce părea greu de realizat s-a întâmplat: voluntarii care militează pentru condiții mai bune în adăpostul câinilor fără stăpân Grivei au reușit să strângă 15.000 de semnături pentru a depune la Consiliul Local Oradea o inițiativă cetățenească, cu 5.000 mai multe decât minimumul necesar de 10.000.

Este de așteptat, însă, ca nu toate să fie predate la secretariatul CL Oradea, pentru că, potrivit legii, sunt valabile doar semnăturile date de locuitori din Oradea și care și-au furnizat și date personale, precum seria și numărul cărții de identitate.

„Suntem foarte bucuroși că am reușit să strângem semnăturile. Acum le vom centraliza și apoi le vom depune la Primărie, cel mai probabil săptămâna viitoare”, a declarat marți, pentru BIHOREANUL, Gabriela Jurjea, una dintre voluntarele care au pornit acest proiect.

Intitulată „Misiunea Grivei”, inițiativa cetățenească vizează îmbunătățirea condițiilor în care sunt ținuți câinii în adăpost și promovarea sterilizărilor în toată Zona Metropolitană Oradea, pentru reducerea numărului de câini abandonați. „Sperăm ca măcar o parte dintre propunerile noastre să fie susținute de consilierii locali, iar condițiile din adăpost să fie îmbunătățite”, a mai spus Jurjea.

Proiectul propus va trebui supus votului Consiliului Local Oradea și rămâne de văzut dacă aleșii orădenilor vor susține sau nu inițiativa. Totodată, nu se știe când vor ajunge propunerile pe masa deliberativului local, întrucât legea care reglementează inițiativele cetățenești nu prevede un termen în care Consiliul Local să introducă subiectul pe ordinea de zi.

Campania de strângere a semnăturilor a început la jumătatea lunii noiembrie, fiind declanșată de voluntari care militează pentru adoptarea câinilor din Grivei, și e susținută de membrii USR Bihor.

De atunci și până acum, tabelele dedicate susținătorilor s-au găsit în diferite cabinete veterinare din oraș, magazine, cafenele. De asemenea, voluntarii au adunat semnături în parcuri, piețe și alte locuri publice.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON