URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iulie 2020, 18:41

Asociația Județeană de Fotbal-Tenis Bihor dă startul campionatului de tenis cu piciorul

Asociația Județeană de Fotbal-Tenis Bihor dă startul campionatului de tenis cu piciorul (Foto: generic, arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pauza forţată apărută în sportul românesc din cauza pandemiei de Covid-19 a blocat şi eforturile Asociaţiei Judeţene de Fotbal-Tenis Bihor de a demara încă din luna martie noul sezon al Campionatului României la tenis cu piciorul. Asociaţia condusă de salontanul Vasile Sorean nu a intrat, însă, în vacanţă, ţinând legătura online cu echipele participante.

La mai bine de trei luni de la debutul prognozat, zilele trecute AJFT Bihor a organizat o şedinţă online cu echipele care doresc să participe în campionatul din acest an, creionând un posibil scenariu pentru desfăşurarea etapelor. La fel ca anul trecut, se doreşte organizarea de etape la care vor participa echipe din Transilvania (Salonta, Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare), Banat (Timişoara şi Dumbrăviţa), dar şi din Bucovina (Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi).

"O primă decizie luată a fost ca pe data de 11 iulie să organizăm prima etapă la Cluj-Napoca. Cu ocazia turneului vom organiza şi o şedinţă pentru a stabili programul următoarelor etape", a declarat Vasile Sorean, preşedintele AJFT Bihor.

Pentru sezonul 2020 au confirmat participarea echipele Tengo Salonta (seniori şi juniori), JSF Cluj-Napoca, Junii Sătmarului (pentru prima dată în competiţie), Black Hill Vatra Dornei, Rechinii Tehnici Câmpulung Moldovenesc, Olympiakos Rădăuţi, Team Bucovina, Futnet Oradea, Futnet Timişoara şi CS Dumbrăviţa Timiş.

Anul 2019 a fost unul foarte bun pentru AJFT Bihor care a organizat la Salonta finala Campionatului României la tenis cu piciorul, bifând o premieră: transmiterea finalelor în direct pe internet. De asemenea, mai mulţi jucători din cadrul campionatului au reprezentat România la Campionatul European de Fotbal-Tenis (juniori, tineret şi seniori, masculin şi femin) desfăşurat la Szentes şi organizat de Federaţia Internaţională de Fotbal-tenis Asociaţii (FIFTA), dar şi la Mondialele de juniori organizate în Slovacia de către Uniuniea Internaţională de Futnet.

O componentă a clubului Tengo Salonta, Andreea Neag, multiplă medaliată la Europenele de la Szentes, a fost inclusă în topul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor la categoria sporturi neolimpice.

La fel în 2019, o parte din echipele din cadrul campionatului de tenis cu piciorul şi-au propus să participe şi în acest an la Cupa României la fotbal-tenis organizată de federaţia naţională de specialitate, iar Tengo Salonta s-a înscris şi în campionatele naţionale organizate de FRFT-CAJ la categoria juniori respectiv la feminin.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON