URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Mai 2023, 17:17

Asistentul reținut de DNA Oradea pentru șpăgi a scăpat de arest. Este fostul lider al SANITAS Bihor, condamnat și pentru că și-a furat colegii

Asistentul reținut de DNA Oradea pentru șpăgi a scăpat de arest. Este fostul lider al SANITAS Bihor, condamnat și pentru că și-a furat colegii foto: Facebook/Crăciun Sorin
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asistentul medical Sorin Ioan Crăciun, reținut de DNA Oradea sub acuzația că a luat șpăgi de aproape 30.000 euro pentru angajarea a șapte persoane la fostul Spital Municipal Dr. Gavril Curteanu, unde lucra, a scăpat de arestarea preventivă, Tribunalul Bihor hotărând plasarea lui în arest la domiciliu.

Bărbatul a fost președintele SANITAS Bihor și a încasat în trecut 1 an și 2 luni de închisoare cu suspendare pentru că a delapidat peste 130.000 lei din fondurile sindicatului.

În arest la domiciliu

Așa cum BIHOREANUL a mai arătat, procurorii DNA Oradea l-au prezentat miercuri Tribunalului Bihor pe asistentul Sorin Ioan Crăciun cu propunerea de arestare preventivă pe 30 de zile, la o zi după ce acesta a fost reținut pentru trafic de influență.

Concret, bărbatul – asistent medical în cadrul secției de Pneumologie TBC – ar fi pretins și primit sume între 1.500 și 3.500 euro, în total 29.500 euro, de la șapte persoane, cărora le-a promis că le rezolvă angajarea pe perioadă nedeterminată pe posturi de asistenți, brancardieri și îngrijitori la fostul Spital Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea, în anii 2020-2022, în timpul pandemiei. Nici una dintre acestea, însă, nu a fost angajată.

La puțin timp după ce DNA a anunțat reținerea lui Crăciun, Tribunalul Bihor a respins cererea procurorilor privind arestarea sa preventivă, hotărând, în schimb, plasarea lui în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, instanța i-a interzis bărbatului să ia legătură cu șase persoane care au calitatea de suspect în dosar și cu o alta, care are calitatea de martor.

Măsura decisă de Tribunal poate fi atacată atât de inculpat, cât și de procurorii DNA, în 48 de ore de la comunicare.

Cu cazier pentru hoție

Sorin Ioan Crăciun are antecedente penale, în calitate de fost lider sindical. BIHOREANUL a aflat că în aprilie 2018 a fost condamnat, printr-o hotărâre a Judecătoriei Oradea rămasă definitivă, la 1 an și 2 luni de închisoare, pentru delapidare.

Este vorba despre suma de 138.437 lei, pe care bărbatul și-a însușit-o din fondurile sindicatului SANITAS, al angajaților din sistemul sanitar, sindicat pe care l-a și condus în județul Bihor în perioada 2013-2014.

Potrivit actualului lider al SANITAS Bihor, asistenta Adriana Vladu, în anul în care s-a aflat la conducerea sindicatului, Crăciun a încheiat numeroase contracte cu mai multe firme, fără aprobarea organului de conducere colectivă, și a cheltuit în interes personal o parte din fondurile strânse cu titlul de cotizație de la membri. În 2014, odată cu schimbarea lui de la șefia SANITAS Bihor, Crăciun a fost exclus din rândurile sindicatului.

Paguba produsă organizației nu a fost recuperată până în prezent decât parțial, suma fiindu-i reținută din salarii, eșalonat. Potrivit surselor BIHOREANULUI, Crăciun ar fi pierdut banii delapidați de la sindicat după ce i-ar fi jucat la păcănele.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Nu vreau să spun nimic...
...dar sunt puțini care au reclamat în fond sunt mai mulți de 40, nu mai vreau să detaliez, știie el bine și de restu, de ani de zile ia bani și promite. Acest individ măcar 10 ani trebuie să stea la pușcărie, e un hoț ordinar și mincinos, unul din partide îl apără, să nu cadă și alții, el este un pion al unei caracatițe Bihorene..
Postat 26 Mai 2023, 01:20 de Morometul
Asistentul medical retinut a luat mita 1500 euro. Mihai Jurca luat mita 3000000 si DNA nu la retinut!
https://j4media.biz/probleme-pentru-ilie-bolojan-in-paradisual-vienez/
Postat 24 Mai 2023, 22:13 de FaneaSpaga
Angajat model
Tace si face. Nu face greva, nu vrea sporuri, doar un post caldut de bugetar. Mai departe face el ce stie mai bine. Interesant cum DNA pune botul la o plevusca de 30.000€. Teatru radiofonic. Sau de papusi
Postat 24 Mai 2023, 22:02 de excalibur
Lideri sindicali
Daca ai vrea sa faci portretul robot al unui lider sindical trebuie sa te gandesti la un individ artagos, cu privire crancena, dusmanoasa. Daca ar fi sa-i descrii profilul moral trebuie sa te gandesti la faptul ca celebrele sindicate americane erau organizatii de crima organizata,ai caror lideri, indivizi fara nici un talent, precum ceilalti politicieni, abuzeaza de aceste functii pentru a se capatui usor si, intotdeauna, fraudulos, exploatand cinic nevoile celor a caror interese se erijeaza in mod ipocrit ca le promoveaza. Acest caz ilustreaza perfect descrierea de mai sus a liderului sindical. Daca mai era cazul, putem sa avem in vedere si liderul sindical de la Metrorex, Ion Radoi, iar exemplele ar putea continua cu oricare lider sindical.
Postat 24 Mai 2023, 19:07 de marginan
Are balta încă pește...
România lucrului bine facut! Îi așteptăm cu interes pe următorii...
Postat 24 Mai 2023, 18:48 de Jianu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON