URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
01 Martie 2016, 18:19

Arbitrii de liga a III-a din Transilvania au fost instruiţi din nou în Bihor, după o pauză de 19 ani (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru prima dată după 19 ani, judeţul Bihor a găzduit din nou cursul de instruire pentru arbitrii de fotbal din Liga a III-a, din zona Transilvania.

Acţiunea, care s-a desfăşurat la Hotel Termal din Băile Felix în perioada 27-28 februarie în organizarea Comisiei Centrală a Arbitrilor, în colaborare cu Comisia Judeţeană de Arbitri Bihor, a reunit 92 de arbitri din 13 judeţe (Alba, Arad, Bihor, Bistriţa Năsăud, Caraş Severin, Cluj, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sibiu, Satu Mare, Sălaj şi Timiş). Între cei 92 de cavaleri ai fluierului s-au regăsit şi 17 arbitri proveniţi din "Programul tinere talente".

Cei mai mulţi arbitri i-a avut judeţul Cluj, 12, pe locul doi din acest punct de vedere situându-se Bihorul, cu 11 arbitri, plus unul, Ionuţ Chereji, provenit prin "Programul tinere talente". Cei 11 au fost: Răzvan Lădar şi Mara Iscru –arbitri, Sergiu Albu, Alexandru Corb, Ciprian Fiter, Bogdan Gireadă, Rareş Lakatos, Radu Pascu, Nicolae Tătar, Gabriela Toderaş şi Ludovic Zifceag – asistenţi.

În prima zi, cei care au condus cursul, Zoltan Szekely, Eduard Dumitrescu, Marian Salomir şi Dan Monea, reprezentanţii Comisiei Centrale a Arbitrilor, au programat o testare teoretică/video şi au fost abordate diferite teme teoretice. Apoi, în cea de-a doua zi a avut loc testare fizică.

"În urma discuţiilor cu arbitrii participanţi la acest curs, dar şi cu membrii Comisiei Centrale a Arbitrilor care au fost prezenţi, a rezultat că a fost o acţiune reuşită, aceştia apreciind şi lăudând organizarea cursului, ca de altfel şi condiţiile pe care le-au avut aici, atât pentru desfăşurarea temelor teoretice, cât şi pentru testarea fizică. Acest aspect, pentru noi reprezintă o bucurie şi o mândrie, în acelaşi timp, pentru că foarte multă lume apreciază munca şi implicarea Comisiei Judeţene a Arbitrilor Bihor", a declarat Laurenţiu Danşa, vicepreşedintele CJA Bihor.

În aceeaşi perioadă, Comisia Judeţeană a Arbitrilor a mai organizat două acţiuni, de această dată pentru observatorii şi arbitrii din  lotul judeţean. Pe data de 26 februarie, la LPS Bihorul a avut loc instruirea observatorilor bihoreni (din ligile a IV-a şi a V-a), instruire la care a participat şi Zoltan Szekely, din partea CCA. Acesta, alături de Valer Vancea, preşedintele AJF Bihor, şi Ştefan Gallovits, au susţinut temele care au vizat rolul observatorului şi scara de evaluare a arbitrilor.

Apoi, în 27 februarie, la Stadionul Tineretului, Comisia Judeţeană de Arbitri Bihor a organizat testarea fizică şi teoretică a arbitrilor bihoreni din lotul judeţean. Din cei 85 de arbitri existenţi, au participat 75, ceilalţi neputând lua parte din motive de ordin medical. Toţi cei care au susţinut probele fizice le-au promovat însă, iar la testarea teoretică au participat toţi cei 75 de arbitri.

"Am observat o implicare mult mai mare a arbitrilor în pregătirea fizică, ceea ce la testele susţinute s-a reliefat prin faptul că aceştia au promovat in-corpore testele susţinute", a declarat Laurenţiu Danşa.

"Am fost surprins plăcut de rezultatele arbitrilor noştri la testele fizice. Astfel, printre cei remarcaţi putem să-i menţionăm pe Andrei Venter, Andrei Bulzan, Sergiu Ciarnău, Bogdan Baciu, Andrei Silaghi, George Mangra, Sergiu Bărţan, George Bronţ, Cristian Gozman şi alţii, în care Comisia Judeţeană de Arbitri îşi va pune mari speranţe pe viitor",  a afirmat şi Marius Omuţ, celălalt vicepreşedinte al CJA Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON