URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Iulie 2014, 15:40

Aqua-terase: În cel mult un an, orădenii se vor putea relaxa pe terase proiectate pe malul Crişului (FOTO)

Aqua-terase: În cel mult un an, orădenii se vor putea relaxa pe terase proiectate pe malul Crişului (FOTO) SE LUCREAZĂ. Muncitorii au început deja lucrul pe şantierul primei terase în consolă peste Crişul Repede, care ar trebui să fie finalizată în iulie 2015
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dorite şi mult aşteptate de orădeni, terasele de pe Criş încep, încet-încet, să se contureze. Săptămâna trecută, firma Viking a început prima amenajare de acest fel pe malul drept al râului, între hotelurile Continental şi DoubleTree by Hilton.

Concomitent, după ce a atribuit fosta Casă a Pompelor de lângă Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, pentru a fi transformată tot în terasă, Primăria a licitat acum, în acelaşi scop, şi fostul Budi Bar, de lângă Podul Ferdinand.

Termen de un an

Amplasamentul din amonte de Hotelul Dacia, vizavi de Parcul Brătianu, a fost concesionat pentru construirea unui "modul de alimentaţie publică cu terasă" încă din 2012. Totuşi, din motive birocratice, şantierul propriu-zis a început abia zilele trecute. Termenul de executare a lucrărilor este de 12 luni, astfel că vara viitoare orădenii s-ar putea relaxa pe prima terasă suspendată, parţial, peste Criş.

Practic, terasa va fi una în consolă, adică se va sprijini pe unul dintre maluri, mai precis pe cel drept. Restaurantul se va întinde pe 400 metri pătraţi, iar terasa va ocupa 100 metri pătraţi.

Vechi vs. nou

Pe de altă parte, zilele trecute Primăria a scos la licitaţie concesionarea terenului de 260 metri pătraţi de pe malul drept al Crişului, în aval de Podul Ferdinand, unde pe vremuri era "Budi Bar". Aici va fi făcută o altă terasă, proiectul fiind deja ales de Primărie în urma unui concurs de idei lansat în rândul arhitecţilor, iar licitaţia va avea loc pe 18 iulie, termenul limită de depunere a ofertelor fiind în aceeaşi zi, la ora 9.

În acelaşi scop, Primăria a concesionat deja fosta Casă a Pompelor, câştigătoarea licitaţiei fiind firma Lotus Center. Potrivit proiectului, clădirea, aflată acum într-o avansată stare de degradare, va fi transformată într-un restaurant modern, cu o terasă ce coboară pe Criş. Astfel, în zilele însorite, orădenii vor putea să se relaxeze chiar deasupra apei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@beton
tu esti cam ramas in urma. Sti ca e cel mai verde oras din Romania nu? Sau esti genul care gaseste acul in carul de fan special ca sa se bage in seama...
Postat 14 Iulie 2014, 15:58 de David
io
Aqua-terase? Asta ne trebe, multumim din inima partidului...errr taranului din Vadu Crisului, multumim din inima taranului din Vadu Crisului sau Astileu? * Cirlig, * Cirlig!
Postat 13 Iulie 2014, 00:14 de ionescu cu muiescu
cap de bolovan
mda, trebuia sa distrugeti voi si putinul spatiu verde care a mai ramas in orasul asta... Betonati si asfaltati totul, cam asta e viziunea mareata a taranului de la alesd aciuat la oras...
Postat 12 Iulie 2014, 17:06 de beton
C-ase beu oamenii buni...
chiar asa? pocaitul anti-distractie face terase? unde-i propaganda anti-orice acum?
Postat 12 Iulie 2014, 10:51 de Pamfil
IN SFARSIT
IN SFARSIT! sper sa fie gata cat mai repede
Postat 11 Iulie 2014, 16:15 de ionescxu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON