URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Iunie 2024, 16:31

Aproape 5.000 de elevi din Bihor vor susține Evaluarea Națională. Fiecare lucrare va fi scanată în clasă

Aproape 5.000 de elevi din Bihor vor susține Evaluarea Națională. Fiecare lucrare va fi scanată în clasă (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Probele scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a vor fi susținute în perioada 25-28 iunie, în 41 de centre de examen din Bihor. În acest an, numărul elevilor care vor da examenele la limba română și matematică este de aproape 5.000. Unii dintre ei vor avea și o probă la limba maternă.

„Au fost înscriși în clasa a VIII-a la nivelul județului Bihor în anul școlar 2023-2024, un număr de 5411 elevi, dintre care participă la Evaluarea Națională un număr de 4824. Diferența o reprezintă elevii din învățământul special, respectiv cei care optează pentru învățământul profesional de stat și dual, respectiv cei care nu au absolvit clasa a VIII-a”, au transmis vineri reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Bihor. 

Aceștia informează și că au fost depuse 41 de solicitări pentru susținerea probelor în condiții speciale. 

Calendarul probelor este următorul: 

Marți, 25 iunie 2024 – Limba și literatura română, proba scrisă 

Joi, 27 iunie 2024 – Matematică, proba scrisă

Vineri, 28 iunie 2024 – Limba și literatura maternă, proba scrisă

„Primele rezultate se vor afișa pe data de 3 iulie 2024 până la ora 14:00, iar rezultatele finale pe data de 9 iulie 2024. Comunicarea rezultatelor obținute la examenul de evaluare națională se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia”, menționează IȘJ Bihor. 

Probele încep la ora 9.00, însă accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise. Timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după completarea casetei de identificare. 

„La expirarea celor două ore acordate pentru redactarea lucrării scrise, elevii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depășirea timpului stabilit. Trei elevi rămân în sală până la scanarea ultimei lucrări. Colțul lucrării conținând datele personale ale elevului nu se închide și nu se lipește, secretizarea urmând să fie realizată în platforma destinată evaluării digitalizate după încărcarea acesteia”, mai arată IȘJ Bihor. 

În acest an, subliniază reprezentanții IȘJ Bihor, „toate lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată”. Profesorii asistenţi vor fi cei care vor scana lucrarea în prezenţa elevilor și o vor verifica.

Lista centrelor de examen din Bihor:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON