URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Noiembrie 2018, 14:52

Amenzi de la 800 lei. Regulamentul lucrărilor de pe domeniul public este supus dezbaterii publice

Municipalitatea supune dezbaterii publice, marţi, de la ora 17, în sala mare a Primăriei, regulamentul privind avizarea lucrărilor care afectează domeniul public de la şosele şi trotuare la poduri, terenuri de sport şi spaţii verzi.

Cu termen limită

Proiectul de regulament, mult mai restrictiv decât vechiul normativ instituit prin Hotărârea de Consiliu Local 62 din 2013, prevede că orădenii şi persoanele juridice care fac intervenţii la reţelele utilitare cu afectarea domeniului public sunt nevoite să obţină în prealabil de la Primărie acordul pentru derularea acestora şi avizul cu condiţiile în care pot fi executate.

Potrivit proiectului, termenele de execuţie a lucrărilor, inclusiv cu aducerea zonei la starea iniţială, este de 14 zile pentru branşamente şi racorduri şi de 5 zile pentru montarea unui stâlp.

Solicitantul avizului este obligat să asigure semnalizarea lucrărilor pe toată durata acestora. "Responsabilitatea pentru orice incident apărut, în timpul şi după terminarea lucrărilor, din cauza neîntreţinerii zonelor pe perioada lucrărilor sau întreţinerea defectuoasă, respectiv refacerea necorespunzătoare a sistemului rutier revine în totalitate titularului avizului", se menţionează în regulament.

Cinci ani de garanţie

În plus, la încheierea lucrărilor, acesta trebuie să aducă amplasamentul la starea iniţială şi să asigure granţie timp de cinci ani în cazul străzilor modernizate, respectiv un an în cazul celor nemodernizate.

În acest interval solicitantul este obligat să intervină pe toată durata garantată în cazul în care apar văluriri sau surpări pe acest amplasament.

Executarea lucrărilor fără acord sau aviz de execuţie sau fără respectarea condiţiilor prevăzute de acestea se sancţionează cu amendă între 800 şi 1.600 lei în cazul persoanelor fizice, respectiv între 1.500 şi 2.500 lei în cazul persoanelor juridice.

Amenzi similare se aplică şi în cazul nerespectării obligaţiei privind semnalizarea lucrărilor, neaducerea amplasamentului la starea iniţială sau nerespectarea termenului garanţiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON