URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Ianuarie 2016, 18:55

Alegerile pentru profesorii din Senatul Universităţii s-au încheiat şi au fost validate: Au votat peste 700 de universitari (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Alegerile pentru profesorii care vor face parte din noul Senat al Universităţii din Oradea s-au încheiat fără incidente şi au fost validate.

Scrutinul s-a terminat la ora 17, însă până la 17.30 universitarii au continuat să voteze, având acest drept cei care au intrat în sală înainte de ora 17 şi au stat la coadă. De altfel, de-a lungul întregii zile, universitarii au format cozi pentru a vota, pentru că au existat doar 6 cabine de vot, iar fiecare buletin de vot a avut 14 pagini, cu 111 candidaţi înşiruiţi, dintre care un alegător trebuia să pună ştampila pe 57. 

Potrivit preşedintelui Biroului Electoral Universitar, Ştefan Herchi, au votat 718 cadre didactice universitare, ceea ce înseamnă 75% dintre universitarii cu drept de vot. Astfel, cvorumul a fost îndeplinit, iar scrutinul validat.

Studenţii, încă o dată

Nu la fel s-a întâmplat la alegerile pentru reprezentanţii studenţilor, unde s-au prezentat doar 310 persoane la vot, în condiţiile în care cvorumul necesar era de 7.031 persoane, din totalul de 14.060 de studenţi orădeni. Astfel, tinerii vor fi chemaţi şi la al doilea tur de scrutin, programat pe 1 februarie, când condiţia cvorumului nu mai este necesară.

După ce au numărat buletinele de vot rămase şi au sigilat ştampilele, universitarii din comisia de alegeri au început să numere voturile adunate de candidaţii la Senat. Cel mai probabil, numărătoarea se va încheia în cursul nopţii de miercuri spre joi sau chiar joi dimineaţă, existând posibilitatea ca Biroul Electoral Universitar să decidă sigilarea buletinelor şi reluarea numărătorii în cursul dimineţii. 

Participare în bloc

Numărul mare al universitarilor care s-au dus la urne i-a surprins chiar şi pe organizatorii scrutinului. "Este o dovadă că oamenii sunt interesaţi de structura Senatului şi i-au înţeles importanţa", a precizat actualul preşedinte al forului, Sorin Curilă.

Facultatea de Medicină şi Farmacie a impresionat în mod particular, căci aproape 80% dintre cadrele didactice cu drept de vot de aici au venit să-şi aleagă reprezentanţii în Senat.

În 2012, la precedentele alegeri universitare, s-au prezentat la vot 817 cadre didactice din totalul de 1.070 cu drept de vot, însă la acel scrutin s-au ales nu doar reprezentanţii Senatului, ci şi rectorul. În acest an, viitorul rector al Universităţii va fi ales pe 19 aprilie.

Citeşte pe această temă şi articolele:

Mobilizaţi la vot: Universitarii orădeni stau la coadă ca să-şi aleagă senatorii (FOTO)

Preşedintele Senatului Universităţii: Nu am nevoie să apar pe o listă ca să obţin un nou mandat

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON