URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Iunie 2020, 19:01

AJF Bihor a stabilit calendarul competițional pentru sezonul următor

AJF Bihor a stabilit calendarul competițional pentru sezonul următor (Foto: generic, arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor a adoptat în ultima şedinţă, din 25 iunie, o serie de măsuri ce vizează organizarea competiţiilor fotbalistice din Bihor.

Promovate în Liga a IV-a

După ce au fost omologate rezultatele şi clasamentele campionatelor din sezonul 2019-2020 (Liga 4, Liga 5, Juniori C, Juniori D, Juniori E), cu excepţia Cupei României, unde sunt programate semifinalele (pe 18 iulie) şi finala (pe 22 iulie sau 25 iulie), au fost validate echipele promovate în Liga a IV-a. Este vorba despre ACS Slovan Valea Cerului, Voinţa Suplacu de Barcău, AS Gloria Beiuş şi Victoria Avram Iancu (locul doi din seria 2, Unirea Roşia, nu are drept de promovare în sezonul 2019-2020).

Apoi, comitetul a stabilit ca locul din liga a IV-a care ar putea rămâne vacant dacă echipa CAO 1910 va promova în liga a III-a, să fie completat în urma unui joc de baraj între echipele Cetatea Biharia şi Izvorul Cociuba Mare.

Comitetul Executiv al AJF Bihor a stabilit şi calendarul pentru cupă şi campionat. Astfel, pe 8-9 august se vor disputa jocurile din primul tur al Cupei României, în perioada 15-16 august va avea loc cel de-al doilea tur de cupă şi eventualul barajul pentru Liga a IV-a. În 22 şi 23 august este programat al treilea tur al cupei, iar pe 29 şi 30 august va avea loc prima etapă de campionat. În 7-8 noiembrie şi 14-15 noiembrie se vor desfăşura alte două tururi de cupă.

AJF mai anunţă şi faptul că, după cum a hotărât Comitetul Executiv al FRF în 25 iunie, perioada de transferuri va începe pe 14 iulie şi se va încheia pe data de 5 octombrie. Data limită pentru înscrierea în sezonul 2020-2021 va fi 24 iulie, iar înscrierile se pot face începând cu 14 iulie.

Pregătiri pentru noul sezon

În şedinţă au fost stabilite şi scenariile pentru Liga IV din sezonul 2020-2021. După sezonul regulat de 18 etape se va juca un turneu final pentru stabilirea echipei campioane astfel: tur-retur locul 1 din grupa A cu locul 2 din Grupa B şi locul 1 din B cu locul 2 din A. Câştigătoarele jocurilor vor juca finala tot tur-retur pentru stabilirea campioanei judeţului. Ultimul loc din fiecare grupă va retrograda.

Pentru participarea în Liga 4, cluburile nu trebuie să aibă echipe de juniori A1, dar trebuie să se înscrie la o grupă de juniori C sau juniori D care nu va avea baremele subvenţionate în sezonul 2020-2021. Cluburile care nu vor avea juniori A1 (U19), dar vor participa cu minim două grupe de juniori la categorii diferite vor avea baremul subvenţionat.

Tot AJF a mai anunţat că va organiza un campionat separat U19 cu Regulament propriu, dar şi înfiinţarea unui Campionat U17 pentru completarea vidului competiţional.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON