URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Toate cele 10.000 de locuri scoase la bătaie au fost vândute, semn că brandul FC Bihor are un potențial uriaș. Ar fi păcat ca, pe lângă tradiționalele echipe de baschet și polo, să nu încercăm marea cu degetul și la datul cu piciorul în minge (mi-e frică să spun că ceea ce se practică azi în România se poate numi fotbal).
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi (“văduva neagră”) şi scorpioni. 
22 Iulie 2023, 15:55

Ai o idee de proiect pentru Oradea? Înscrie-o în bugetarea participativă!

Ai o idee de proiect pentru Oradea? Înscrie-o în bugetarea participativă! RESTANȚE. Primăria mai are în lucru proiecte din sesiunile anterioare ale bugetării participative, inclusiv unul aprobat anul trecut, care prevede transformarea zidurilor „plictisitoare”, cum e cel de la parcarea de pe strada Tudor Vladimirescu, în „pânze” pentru artiștii urbani
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În plină vacanță de vară și perioadă de concedii, Primăria îi pune pe orădeni să se gândească la ce-și doresc pentru orașul lor. Luni începe a patra sesiune a procesului de bugetare participativă, cu un buget de 1,5 milioane de lei, care va acoperi investițiile pentru 15 proiecte a câte 100.000 de lei fiecare.

Bani sunt!

Orădenii vor putea propune proiecte pentru îmbunătățirea cartierelor în care locuiesc între 17 iulie și 3 septembrie, potrivit calendarului anunțat de Primărie. Condițiile pentru inițiatori sunt să fie persoane fizice cu domiciliul sau reședința în Oradea ori care lucrează sau învață în oraș. Vârsta minimă a persoanei care face propuneri trebuie să fie de 16 ani.

Bugetul alocat de municipalitate pentru această ediţie se ridică la 1,5 milioane lei. Fiecare proiect depus poate obţine o finanţare de maximum 100.000 lei, inclusiv TVA. „Selecţia proiectelor se va face în funcţie de numărul de voturi obţinute prin platforma online şi la întâlnirile publice, până la epuizarea sumei”, a comunicat Primăria.

Ce condiții sunt

Doritorii vor trebui să depună proiectele în platforma online dedicată bugetării participative (activ.oradea.ro), iar o persoană poate înscrie, dacă dorește, mai multe idei.

Important este ca acestea să fie de interes local și să nu vizeze activități cu scop comercial, publicitar, de natură politică sau etnică, să poată fi asimilate unei investiții aflate în competența Primăriei și să se refere la un spațiu public, deschis, la care cetățenii au acces neîngrădit.

De asemenea, proiectele trebuie să se refere doar la lucrări publice constând în dotări, modernizări, reparații ale bunurilor proprietate publică, să nu fie contrare sau incompatibile cu planuri sau investiții ale municipalității aflate deja în derulare.

Proiectele depuse până pe 3 septembrie vor fi verificate și validate între 4 și 17 septembrie, apoi va începe votarea online (18 septembrie - 29 octombrie). Votul fizic se va face între 7 și 27 noiembrie, când vor avea loc întâlniri publice pe această temă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Care judete? Kp
15 judete unul mai amarat ca altul. Cu Vaslui , Teleorman, ca la nivelul asta suntem si noi. Hopa s-a lovit de calculul hartiei ca nu e cu cine sa zbori.
Postat 24 Iulie 2023, 05:53 de Petre93
Propunere de vânzare a companiei aeriene Fly Bolo Fly Air ...
... către grupul de 15 județene care vor să participe la constituirea unui operator de zbor interjudețean. Dacă în realitate operatorul bihorean e pe minus de la bun început, în teorie se pot face bani mulți din vânzare, de la alți prăduitori ai banului public.
Postat 23 Iulie 2023, 07:53 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7214 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON