URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
31 Octombrie 2012, 16:13

Aglomeraţie la Rulikowski: Mii de orădeni au asaltat cimitirul pentru a face ultimele pregătiri de "Ziua morţilor" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Miercuri, până la ora 13, în cimitirul municipal au intrat nu mai puţin de 700 de autovehicule. Administraţia apreciază că până la prânz în cimitir au intrat nu mai puţin de 17.000 de vizitatori. "Profitând de vremea bună, orădenii au venit încă de dimineaţă, în număr mare, să facă ultimele pregătiri pentru ziua morţilor", a declarat Teodor Vaida, administratorul cimitirului municipal.

Numărul mare de vizitatori a făcut ca traficul către intrarea în cimitir pe strada Universităţii şi arterele adiacente să de desfăşoare cu dificultate, şirul de maşini întinzându-se pe zeci de metri. La fel, deşi OTL a suplimentat numărul de curse pe această rută, autobuzele circulau încărcate până la refuz.

În ciuda numărului mare de vizitatori, vânzătorii de flori din staţia de autobuz, mult mai numeroşi decât în anii anteriori, se plângeau că vânzările merg prost. Preţul unui buchet de flori începea de la 2-3 lei şi urca până la 10 lei în cazul jerbelor. "Sunt aici flori pentru toată Oradea, dar lumea nu prea cumpără. Mulţi vin cu florile de acasă că sunt pline pieţele de ele", se plânge o florăreasă.

Pentru a fluidiza traficul la intrarea în cimitir administraţia a suplimentat numărul de agenţi de pază şi oameni de ordine, iar încasarea de bilete pentru vizitatorii care intră cu maşina se face prin doi taxatori în loc de unul.

"Accesul auto în cimitir se va mai face doar până deseară la ora 21 cu intrare pe poarta principală şi ieşire pe poarta dinspre cartierul Europa. Mâine accesul auto în cimitir va fi interzis cu excepţia vechiculelelor deţinute de persoane cu handicap", a declarat Teodor Vaida.

Administraţia cimitirului pune la dispoziţia vizitatorilor care vor să facă curăţenie la morminte sape şi lopeţi cu titlu gratuit pe bază de buletin şi a amenajat chiar la intrare o expoziţie cu cele mai importante monumente funerare din cimitir. Expoziţia în aer liber va fi menţinută vreme de trei zile.

Pentru a evita, pe cât posibil, aglomeraţia de ziua morţilor, joi, cimitirul va rămâne deschis până la ora 24 şi nu se vor oficia înmormântări. "Deşi nu se vor face înmormântări, reprezentanţii cultelor catolic, reformat şi greco-catolic vor ţine, joi, de la ora 13, în capelele din cimitir slujbe de pomenire pentru cei înmormântaţi aici", a mai spus administratorul cimitirului.

Conducerea Cimitirului Municipal face apel la orădenii care fac curăţenie la mormintele celor dragi să depoziteze resturile vegetale la marginea rândurilor, pentru a putea fi ridicate de cei care se ocupă de salubritatea cimitirului şi nu pe mormintele învecinate, chiar dacă par abandonate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON