URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
11 Martie 2016, 17:40

Acvaparcul Nymphaea va fi terminat în martie, dar se inaugurează abia în mai (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările de construire a acvaparcului Nymphaea se apropie de sfârşit. "Complexul Wellness Termal Nymphaea Oradea este în acest moment finalizat în proporţie de 98%, lucrările urmând să se încheie la 31 martie", se menţionează într-un comunicat transmis vineri de biroul de presă al municipalităţii.

Odată finalizat, parcul acvatic va fi predat către Administraţia Domeniului Public pentru efectuarea de probe şi pregătiri. Cel mai probabil acvaparcul va fi inaugurat în cursul lunii mai.

În prezent, constructorul amenajează parcarea complexului, finalizează lucrările la bazinul de sărituri şi unităţile de alimentaţie publice, realizează ultimele finisaje şi face lucrări de amenajare peisagistică. În paralel au fost deja demarate lucrările de curăţenie generală, atât în interiorul cât şi în exteriorul complexului.

Parcul acvatic orădean a fost gântit să ofere turiştilor toate facilităţile de recreere şi agrement. Acesta va avea, printre altele, de la cabinet stomatologic, sală de tratamente naturiste, salon de coafură şi salon de întreţinere corporală la cameră de jacuzzi, salon de masaj thailandez, cabină cu infraroşii, cabină cu gheaţă,baie turcească şi mai multe tipuri de saună.

Început în luna februarie 2015, proiectul prevede în total 12 bazine interioare, 6 bazine exterioare şi 10 aquatobogane. Totodată, complexul este dotat cu o parcare cu 314 locuri pentru autoturisme şi autocare, parcare ce va fi extinsă ulterior.

Prin comparaţie cu fostul ştrand municipal, care avea o capacitate de 500 de locuri, noul complex Wellness Thermal Nymphaea va avea 1.000 de locuri.

Obiectiv de investiţie finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, complexul Nymphaea este construit de sucursala clujeană a firmei KESZ Epito es Szerelo Zrs Szeged pentru suma de 88,3 milioane lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Off, greu ti-a fost!
@suporter (al cui?!) Te-ai tot invartit, te-ai tot sucit, pana la urma ai zis-o pe a drepta: ,,[...]in politica se baga cei care habar n-au de nimic." Ma gandesc ca nu ti-a fost greu sa zici acest adevar, era suficient sa te uiti in jurul tau!
Postat 14 Martie 2016, 15:03 de pinonel
nu cred
pinonel comentariu tau e politic,nu cred ca pretul se va stabili dupa principiul "beleste-i acum ".Intrarea cu bratara e foarte ok,strandul are 1000 de locuri,un calcul simplu : 5 ore 20 lei,adica 20.000 de lei daca se vand toate bilete si hai inca vreo 500 in restul orelor rezulta inca 10.000 lei adica 30.000 lei pe zi.La 50 lei intrarea si 300 bilete vandute medie pe zi rezulta doar 15.000 lei/zi,adica un minus de 15.000 lei pe zi ,iar pe luna vreo 350.000 lei minus la incasari,nu cred ca e tampit cel care va stabili pretu. Probabil daca ai mesaje politice stai greu cu matematica,de obicei in politica se baga cei care habar n-au de nimic.
Postat 14 Martie 2016, 13:33 de suporter_oradean
.......
Din pacate preturile nu le vor stabili ,,utilizatorii" si oricum, nu vor avea nimic de a face cu legile economice! Ele vor fi stabilite in birou dupa principiul beleste-i acum , maine s-ar putea sa nu-i mai prinzi!
Postat 14 Martie 2016, 13:23 de pinonel
cu bratari
eu as punea intrarea cu bratara,5 ore 20 de lei . La 40-50 lei intrarea va fi gol,nu e vorba de lacomie aici ci de a fi efficient si sa nu fie o povara intretirenea lui. Dar de la comentarii politice la ce sa te astepti.....
Postat 14 Martie 2016, 12:45 de suporter_oradean
O intrebare ramane...
... cat va costa un bilet? Daca miticii au pus preturi intre 40 si 50 de lei la therme si stiindu-l pe nea ilie si gasca lacomi la banul oradeanului, tot cam pe acolo vor fi preturile si la noi!
Postat 13 Martie 2016, 08:38 de pinonel
OLE...
@pinonel : Si eu mi-as baga...
Postat 12 Martie 2016, 12:13 de TDS
O sugestie pt. ad-tia penala
Deschideti-l in duminica alegerilor locale, cu intrare libera, cu mici si cu bere la discretie si mai ales de pomana! Un grup de tinere vor umbla cu urnele de tot felul, inclusiv cu alea pt. referendumul micii uniri si-i vor ajuta pe cei prezenti sa puna stampila si sa-si bage votul. In urna, unde altundeva?!
Postat 12 Martie 2016, 06:32 de pinonel
2017
Va fii terminat in Martie,se inaugureaza in Mai si se va da in folosinta tot in Mai ...2017.
Postat 11 Martie 2016, 19:31 de Citizen
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON