URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Martie 2016, 17:40

Acvaparcul Nymphaea va fi terminat în martie, dar se inaugurează abia în mai (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările de construire a acvaparcului Nymphaea se apropie de sfârşit. "Complexul Wellness Termal Nymphaea Oradea este în acest moment finalizat în proporţie de 98%, lucrările urmând să se încheie la 31 martie", se menţionează într-un comunicat transmis vineri de biroul de presă al municipalităţii.

Odată finalizat, parcul acvatic va fi predat către Administraţia Domeniului Public pentru efectuarea de probe şi pregătiri. Cel mai probabil acvaparcul va fi inaugurat în cursul lunii mai.

În prezent, constructorul amenajează parcarea complexului, finalizează lucrările la bazinul de sărituri şi unităţile de alimentaţie publice, realizează ultimele finisaje şi face lucrări de amenajare peisagistică. În paralel au fost deja demarate lucrările de curăţenie generală, atât în interiorul cât şi în exteriorul complexului.

Parcul acvatic orădean a fost gântit să ofere turiştilor toate facilităţile de recreere şi agrement. Acesta va avea, printre altele, de la cabinet stomatologic, sală de tratamente naturiste, salon de coafură şi salon de întreţinere corporală la cameră de jacuzzi, salon de masaj thailandez, cabină cu infraroşii, cabină cu gheaţă,baie turcească şi mai multe tipuri de saună.

Început în luna februarie 2015, proiectul prevede în total 12 bazine interioare, 6 bazine exterioare şi 10 aquatobogane. Totodată, complexul este dotat cu o parcare cu 314 locuri pentru autoturisme şi autocare, parcare ce va fi extinsă ulterior.

Prin comparaţie cu fostul ştrand municipal, care avea o capacitate de 500 de locuri, noul complex Wellness Thermal Nymphaea va avea 1.000 de locuri.

Obiectiv de investiţie finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, complexul Nymphaea este construit de sucursala clujeană a firmei KESZ Epito es Szerelo Zrs Szeged pentru suma de 88,3 milioane lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Off, greu ti-a fost!
@suporter (al cui?!) Te-ai tot invartit, te-ai tot sucit, pana la urma ai zis-o pe a drepta: ,,[...]in politica se baga cei care habar n-au de nimic." Ma gandesc ca nu ti-a fost greu sa zici acest adevar, era suficient sa te uiti in jurul tau!
Postat 14 Martie 2016, 15:03 de pinonel
nu cred
pinonel comentariu tau e politic,nu cred ca pretul se va stabili dupa principiul "beleste-i acum ".Intrarea cu bratara e foarte ok,strandul are 1000 de locuri,un calcul simplu : 5 ore 20 lei,adica 20.000 de lei daca se vand toate bilete si hai inca vreo 500 in restul orelor rezulta inca 10.000 lei adica 30.000 lei pe zi.La 50 lei intrarea si 300 bilete vandute medie pe zi rezulta doar 15.000 lei/zi,adica un minus de 15.000 lei pe zi ,iar pe luna vreo 350.000 lei minus la incasari,nu cred ca e tampit cel care va stabili pretu. Probabil daca ai mesaje politice stai greu cu matematica,de obicei in politica se baga cei care habar n-au de nimic.
Postat 14 Martie 2016, 13:33 de suporter_oradean
.......
Din pacate preturile nu le vor stabili ,,utilizatorii" si oricum, nu vor avea nimic de a face cu legile economice! Ele vor fi stabilite in birou dupa principiul beleste-i acum , maine s-ar putea sa nu-i mai prinzi!
Postat 14 Martie 2016, 13:23 de pinonel
cu bratari
eu as punea intrarea cu bratara,5 ore 20 de lei . La 40-50 lei intrarea va fi gol,nu e vorba de lacomie aici ci de a fi efficient si sa nu fie o povara intretirenea lui. Dar de la comentarii politice la ce sa te astepti.....
Postat 14 Martie 2016, 12:45 de suporter_oradean
O intrebare ramane...
... cat va costa un bilet? Daca miticii au pus preturi intre 40 si 50 de lei la therme si stiindu-l pe nea ilie si gasca lacomi la banul oradeanului, tot cam pe acolo vor fi preturile si la noi!
Postat 13 Martie 2016, 08:38 de pinonel
OLE...
@pinonel : Si eu mi-as baga...
Postat 12 Martie 2016, 12:13 de TDS
O sugestie pt. ad-tia penala
Deschideti-l in duminica alegerilor locale, cu intrare libera, cu mici si cu bere la discretie si mai ales de pomana! Un grup de tinere vor umbla cu urnele de tot felul, inclusiv cu alea pt. referendumul micii uniri si-i vor ajuta pe cei prezenti sa puna stampila si sa-si bage votul. In urna, unde altundeva?!
Postat 12 Martie 2016, 06:32 de pinonel
2017
Va fii terminat in Martie,se inaugureaza in Mai si se va da in folosinta tot in Mai ...2017.
Postat 11 Martie 2016, 19:31 de Citizen
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON