URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iulie 2022, 19:28

Acuzaţii şoc la adresa cunoscutului actor Andrian Locovei din Oradea: Procurorii l-au reţinut pentru viol!

Acuzaţii şoc la adresa cunoscutului actor Andrian Locovei din Oradea: Procurorii l-au reţinut pentru viol! (foto: Facebook / arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cunoscutul actor Andrian Locovei de la Teatrul Regina Maria din Oradea a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în prezent este anchetat în stare de libertate, după ce a fost reclamat pentru viol, victima fiind şi ea actriţă. 

Potrivit surselor BIHOREANULUI, incidentul a fost reclamat în zorii zilei de duminică de către victimă, care a susţinut că actorul a molestat-o sâmbătă noaptea, în timp ce se aflau în locuinţa ei, unde acesta s-a oprit în drum spre casă pentru o discuţie. 

Cert este că, în urma reclamaţiei, Andrian Locovei a fost reţinut, duminică, pentru 24 de ore, iar luni a fost eliberat. Ancheta în caz este desfăşurată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. 

Contactaţi de BIHOREANUL, nici victima şi nici presupusul ei agresor nu au dorit să facă declaraţii.

„Mi-a interzis avocatul să vorbesc despre caz", a spus actorul Andrian Locovei, care altminteri nici în faţa procurorilor nu a dat explicaţii despre cele întâmplate, uzând deocamdată de dreptul la tăcere.

„Lucrurile sunt foarte proaspete. Aşteptăm să ni se pună la dispoziţie dosarul de urmărire penală, să-l putem consulta", a declarat şi avocatul său, Alin Nastea.

În vârstă de 43 ani, Andrian Locovei este absolvent al Universităţii de Artă Teatrală Târgu Mureş şi actor în cadrul Trupei Iosif Vulcan din Teatrul Regina Maria, unde, de-a lungul carierei, a jucat în zeci de piese, iar în perioada 2018 - 2020 a deţinut şi funcţia de director artistic al instituției. Actorul este căsătorit.

Totodată, Locovei a fost unul dintre actorii teatrului orădean care au jucat în pelicula "Morgen", regizată de Marian Crișan, care a câştigat numeroase premii internaţionale. Actorul are roluri în multe dintre producțiile din ultimii ani ale Teatrului Regina Maria, cum ar fi „Avalanșa”, „...Escu”, „Revizorul”, „Tartuffe” și „Opera de trei parale”.

În urmă cu câțiva ani, actorul s-a implicat și în politică, susținând activ campania de unire a comunei Sânmartin cu Oradea.

(foto: arhivă BIHOREANUL)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
la numarat de stele sau tantari - se impun masuri disciplinare date de conducerea teatrului - noua, spectatorilor, ne este jena de acest episod!
situatia este ultra penibila din mai multe puncte de vedere. directorii teatrului din ultimii ani au incercat din rasputeri sa creasca spectacolele in calitate, dovada multe piese se joaca deja cu sala plina. ************apoi se cunoaste amorul fara limite practicat in breasla artistilor, fie ca sunt actori, cantareti, balerini sau ansamble folclorice. de data asta, actrita il invita seara la ea pe actor, nu stim exact daca sa numere stelele impreuna sau tantarii din casa (oficial - ca sa discute, dar mai ales, ca sa bea impreuna). nu era prima data cand facea asta cu un coleg de breasla. ***************La final, doamna este nesatisfacuta, dar si orgolioasa si razbunatoare, asa ca porneste un razboi pe care il va regreta amarnic, pentru ca va ramane cu numele patat - atat ea, cat si naivul nostru actor armasar. Iar cariera lor va urma o panta descendenta, din pacate. *** Si e pacat, e dureros si pentru noi, spectatorii care mergem frecvent la teatru. *********** Ce le vom spune copiilor liceeni cand ne vor intreba daca dl acela de pe scena e cel arestat pt viol? Cum se vor comporta colegii de la liceu si parintii lor fata de fiul actorului sau fata de sotia lui? ***** Munca tuturor are de suferit din cauza a doi actori cu principii imorale, cu creierul cret de la fum si bautura....... si din pacate, nu sunt singurii, insa sunt singurii care s-au facut de ras in presa. Forta celor care conduc teatrul, sa poata lua masuri drastice si corecte pentru ca astfel de intamplari sa nu se mai repete!
Postat 07 Iulie 2022, 14:59 de roger
Sambata noaptea?
Intrebare: in articol s-a scris ca acest domn este casatorit. Ce cauta el SAMBATA NOAPTE in alt loc decat cu familia lui. Hai sa zic ca daca era seara, si-a mintit sotia si a plecat cumva de acasa. Dar NOAPTEA? Ceva e totusi neclar aici. Alibiul ar trebui din start sa il incrimineze destul de direct.
Postat 06 Iulie 2022, 21:04 de Szaby_Oradea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON