URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Aprilie 2024, 20:31

Actorul orădean Andrian Locovei, condamnat la 6 ani de închisoare pentru viol. „E o porcărie, a fost totul consimţit”

Actorul orădean Andrian Locovei, condamnat la 6 ani de închisoare pentru viol. „E o porcărie, a fost totul consimţit” (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Actorul Andrian Locovei de la Teatrul Regina Maria din Oradea a fost condamnat la 6 ani de detenţie în procesul în care este acuzat de viol, victima fiind şi ea actriţă. Hotărârea a fost pronunţată de Judecătoria Oradea. 

După o petrecere

Procesul a fost pornit pe numele actorului de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea ca urmare a unei anchete declanşate în vara anului 2022, la reclamaţia victimei, şi ea actriţă.

După cum a relatat la vremea respectivă BIHOREANUL, femeia a susţinut că Andrian Locovei a agresat-o în noaptea de 2 spre 3 iulie, în timp ce se aflau în locuinţa ei, după o petrecere. În urma reclamaţiei, actorul a şi fost reţinut, în data de 3 iulie, pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu a fost plasat sub control judiciar, cu interdicţia de a se apropia de locuinţa victimei sale. 

Bărbatul şi-ar fi premeditat fapta, susțin procurorii. În noaptea incidentului, gazda s-a retras mai devreme, lăsându-şi invitaţii să petreacă în continuare. Locovei a aşteptat până când majoritatea petrecăreţilor au plecat, iar apoi a pretins în faţa celor rămaşi că merge să-şi ia rămas bun, însă a intrat în dormitorul femeii şi ar fi violat-o.

Din mărturiile din dosar reiese că amândoi erau băuți în acea noapte. 

Andrian Locovei susține că „actul sexual a fost consimţit”

Deşi Andrian Locovei a negat acuzaţiile, anchetatorii au susținut contrariul, iar Judecătoria Oradea le-a dat dreptate, în urma unui proces care s-a judecat în ședință secretă.

Instanţa a dispus ca actorul să fie condamnat la 6 ani de închisoare cu executare şi, totodată, l-a obligat să-i plătească victimei sale daune morale de 50.000 lei.

Hotărârea judecătorească a fost pronunţată luni şi nu este definitivă. De altfel, actorul a anunțat deja că o atacă, astfel că verdictul final îl va pronunţa Curtea de Apel Oradea. 

Contactat de BIHOREANUL, Andrian Locovei a declarat că „actul sexual a fost consimţit, totul a fost consimţit”, iar dosarul este „o porcărie, construit cu tertipuri, psihologi şi fără vreo dovadă că a fost un act sexual forţat".

„Acuzaţia este extrem de gravă şi voi face public tot dosarul, la final, ca să arăt toate măgăriile care s-au întâmplat. Sunt obligat să demonstrez opiniei publice, familiei, colegilor, că totul e o minciună. Nu am de ce să mă ascund”, a spus Locovei. 

Fost director artistic 

În vârstă de 45 ani, Andrian Locovei este absolvent al Universităţii de Artă Teatrală Târgu Mureş şi actor în cadrul Trupei Iosif Vulcan din Teatrul Regina Maria, unde, de-a lungul carierei, a jucat în zeci de piese, iar în perioada 2018 - 2020 a deţinut şi funcţia de director artistic al instituției.

Locovei a fost unul dintre actorii teatrului orădean care au jucat în pelicula „Morgen”, regizată de Marian Crișan, care a câştigat numeroase premii internaţionale. Actorul are roluri în producții ale Teatrului Regina Maria, cum ar fi „Revizorul”, „Tartuffe” și „Opera de trei parale”.

În urmă cu mai mulți ani, actorul s-a implicat și în politică, susținând activ campania de unire a comunei Sânmartin cu Oradea. Andrian Locovei este căsătorit.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Typo: incurcata
.
Postat 25 Aprilie 2024, 19:32 de Riviera
E icurcata treaba
Este cuvantul lui impotriva cuvantului ei. Doar ei stiu ce s-a intamplat in acel moment sau ulterior. Acum e circul naibii. Chestia e ca tipul nu avea ce cauta intre picioarele respectivei, el fiind casatorit.
Postat 25 Aprilie 2024, 18:18 de Riviera
@roger
ai scris = "daca vrei sa arati adevarul, schimba-ti avocatul," NU avocatul trebuie schimbat ci judecatoarele . Actorul NU are nici o sansa daca este judecat de femei . Singura lui sansa este sa fie judecat de judecatori barbati care sant chiar foarte rari . este evident ca o judecatoare femeie va tine cu acuzata care striga viol si va ignora lipsa dovezilor si va merge doar pe vorbe si pe lacrimi .
Postat 24 Aprilie 2024, 21:26 de richard
@unu
lumea actorilor este o lume mai libertina decat lumea in care traiesti tu . poate domnul actor avea o relatie deschisa cu sotia lui ( doar poate ) .interesant este ca nu se spune cine este doamna actrita si daca doamna este casatorita sau intr-o relatie si cu cine anume .poate , doar poate = daca doamna era casatorita = vrea sa ascunda ca in inselat si cand e prinsa stiga viol . sau doamna isi doreste o relatie cu domnul actor si ameninta ca striga viol daca el nu divorteaza de sotie si se castoreste cu ea . cum actorul a refuzat probabil sa divorteze = actrita a strigat viol
Postat 24 Aprilie 2024, 21:21 de richard
@pinonel
ai scris = "! S-au prelevat probe, s-a facut examen medico-legal, etc, etc. " exact asta este problema = ca nu s-a dovedit ca este viol prin examen medico-legal ! si nu sant probe ! sant doar vorbe ! actrita isi interpreteaza bine rolul ! din text = "dosarul este „o porcărie, construit cu tertipuri, psihologi şi fără vreo dovadă că a fost un act sexual forţat" sant doar vorbele actritei care este in relatie cu altcineva si vrea sa ascunda de acea persoana ca a inselat-o cu actorul .si e mai usor sa spuna = eu nu am vrut , el m-a violat decat sa recunoasca ca inselat .
Postat 24 Aprilie 2024, 21:09 de richard
Contactat de BIHOREANUL, Andrian Locovei a declarat că „actul sexual a fost consimţit, totul a fost consimţit”
"Sunt obligat să demonstrez opiniei publice, familiei, colegilor, că totul e o minciună." Demonstreaza opiniei publice si familiei ce tip de curvar esti: cu forta sau cu seductia.
Postat 24 Aprilie 2024, 18:59 de unu
De unde stii, Pinonel?
Pinonel, de unde stii? Ai participat si tu? Sau esti judecator /avocat/procuror si dai din casa? Daca stii asa de bine, de ce nu spui mai mult? Aha, da.... pentru ca nu stii. Doar faci pe desteptul. Stai jos, nota 4.
Postat 24 Aprilie 2024, 18:48 de TanarSiNelinistit
Nu ni s-a spus nici 5% din intamplare!
Nu primesti 6 ani pe vorbe! S-au prelevat probe, s-a facut examen medico-legal, etc, etc. In acest gen de infractiuni desteptii platesc oricat numai sa nu se ajunga pe la parchet sau pe la instante.
Postat 24 Aprilie 2024, 13:28 de pinonel
Ce vreasa dovedeasca casatoritul asta familiei
Ca nu merge la altele si inseala nevasta cu viol ci doar cu flirt?
Postat 24 Aprilie 2024, 12:23 de unu
Victima?
de ce nu spune bihoreanul si cine e presupusa victima? daca l-a dat in judecata pe colegul ei inseamna ca nu tine foarte mult la intimitate... deci??
Postat 24 Aprilie 2024, 11:06 de TanarSiNelinistit
basic instinct
avem de-a face cu un razboi surd de orgolii, determinat de frustrarea demascarii si expunerea doamnei in fata colegilor, a unei actiuni tip basic instinct care trebuia sa ramana dis(se)creta. dle Locovei, daca vrei sa arati adevarul, schimba-ti avocatul, adu-ti o casa de avocatura de la Bucuresti sau Cluj, altfel stai pe tusa si platesti la greu razbunarea!
Postat 24 Aprilie 2024, 08:42 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON