URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Ianuarie 2013, 18:18

Acţiunea "Riposta": tâlhari şi hoţi prinşi în flagrant, ţigări de contrabandă şi maşini furate descoperite de poliţişti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi şi substanţe periculoase, intervenţie rapidă şi transporturi au participat, la sfârşitul sătpămânii trecute la acţiunea "Riposta", având ca scop prevenirea infracţiunilor şi creşterea vizibilităţii poliţiei în stradă.

"Poliţiştii bihoreni au organizat acţiuni specifice punctuale, a fost întărită prezenţa echipelor de patrulare în zonele cu risc criminogen, pentru găsirea persoanelor care încalcă legea, atât prin săvârşirea de contravenţii cât şi infracţiuni", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu.

Astfel, oamenii legii au organizat controale în zona discotecilor, pieţelor şi barurilor, pentru identificarea persoanelor şi bunurilor urmărite date în consemn, iar la persoanele suspecte s-au făcut chiar şi controale corporale şi ale bagajelor, pentru a le depista pe cele care au asupra lor arme albe sau de foc.

În pieţele din Oradea şi Beiuş, unde au avut loc descinderile, poliţiştii au confiscat mărfuri de peste 16.000 lei, constând în haine contrafăcute, dar şi alimente, ţigări şi cosmetice de contrabandă.

Tot în timpul acţiunilor de la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii au descoperit şi 48 de infracţiuni: 25 au fost de natură economico-financiară, 12 la regimul circulaţiei rutiere, 9 de natură judiciară, una la regimul silvic şi una la regimul armelor şi substanţelor periculoase, 21 de infracţiuni fiind constatate în flagrant.

Un astfel de caz este al unui adolescent de 15 ani, care, sâmbătă noaptea, a tâlhărit un orădean de bani şi telefonul mobil. "Suspectul a fost prins în câteva minute. Minor fiind, a fost reţinut doar pentru 10 de ore în Arestul Poliţiei Bihor, în prezent fiind cercetat în stare de libertate", a declarat Alina Dinu.

Acţiunile s-au lăsat şi cu altfel de capturi. De pildă, o autoutilitară, descoperită în Oradea, care figurează ca fiind sustrasă din Germania în cursul lunii noiembrie 2010, şi un autoturism dispărut din octombrie din Timişoara. Cea din urmă maşină a fost găsită în gospodăria unei femei de 50 ani din localitatea arădeană Curtici, cercetată deja pentru mai multe furturi comise în Hunedoara, Arad şi Buzău.

Nici şoselele din judeţ nu au rămas neverificate. Echipe complexe de poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră şi investigaţii criminale au instituit filtre comune în trafic, îndeosebi pe timpul nopţii, la intrările şi ieşirile din oraşe, pentru a identifica persoanele suspecte şi a mijloacelor de transport folosite în eventuale activităţi infracţionale.

În total, în Bihor, au fost organizate 24 de filtre rutiere, au fost controlate 135 de societăţi comercial, 295 de autovehicule au fost verificate în bazele de date, iar în urma verificărilor poliţiştii au aplicat 531 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 122.370 lei şi au fost confiscat bunuri în valoare de 16.027 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
l
vrajeaza la turcut bar ce amenzi sau dat?
Postat 21 Ianuarie 2013, 20:38 de l
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON