URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
05 Decembrie 2023, 15:15

A murit generalul (r) Corneliu Mihai Lungu, fost comandant al Garnizoanei Oradea. Ultimul drum, pe un afet de tun

A murit generalul (r) Corneliu Mihai Lungu, fost comandant al Garnizoanei Oradea. Ultimul drum, pe un afet de tun foto arhivă BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Generalul maior în rezervă Corneliu Mihai Lungu, fost comandant, între altele, al Garnizoanei Oradea, a încetat din viață luni, în Spitalul Județean din Oradea, la vârsta de 82 ani.

Fost Inspector General al Armatei Române, generalul Lungu va fi condus pe ultimul drum pe un afet de tun, în cadrul unei ceremonii care va începe la Biserica Militară din Oradea.

Infarct fatal

„Domnul general a suferit în urmă cu câțiva ani un infarct căruia i-a supraviețuit. Cel de-al doilea i-a fost fatal”, a declarat marți BIHOREANULUI colonelul (r) dr. Constantin Moșincat, unul dintre camarazii de arme ai generalului Lungu și fost subaltern în Garnizoana Oradea.

Pe grupurile de comunicare ale militarilor în rezervă și în retragere din Bihor anunțul a fost făcut marți dimineață.

O carieră de succes

Născut în 1941 la Sibiu, Corneliu Mihai Lungu a urmat Liceul Militar Dimitrie Cantemir din Breaza, Școala Superioară de Ofițeri din Sibiu și Academia de Înalte Studii Militare din București, promoția 1974, a absolvit Dreptul și un curs postuniversitar NATO în 1994.

A fost, pe rând, comandant de pluton, companie și batalion, comandant al Regimentului Mecanizat de la Beiuș, al Diviziei 1 Mecanizate București, al Diviziei 2 Mecanizate Craiova și al Diviziei 11 Mecanizate Oradea. Între anii 1994-1997 a fost Inspector General al Armatei Române, iar între 1997-2001 a servit ca atașat militar la Budapesta. În 2001 a trecut în rezervă.

Atât în timpul activității, cât și după trecerea în rezervă a publicat lucrări de specialitate. A fost unul dintre promotorii în urma cărora s-au realizat și dezvelit statuia ecvestră a voievodului Mihai Viteazul și bustul Generalului Traian Moșoiu, ambele în Oradea.

Pe afet de tun

Potrivit col (r) dr. Constantin Moșincat, foștii camarazi de arme, prietenii și cunoscuții apropiați pot participa la o slujbă de priveghi în memoria generalului Lungu, aceasta fiind programată miercuri, la Capela Orășenească din Cimitirul Municipal, cu începere de la ora 17.

Înmormântarea va avea loc joi, cu onoruri militare.

„Ceremonia va începe la ora 13.00 cu un serviciu religios la Biserica Militară a Garnizoanei Oradea, de unde trupul neînsuflețit va fi condus, pe un afet de tun și cu gardă de onoare, la Cimitirul Municipal, unde va avea loc o slujbă, tot la Capela Orășenească, iar apoi înhumarea”, a spus fostul camarad al generalului Lungu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON