URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Decembrie 2023, 15:15

A murit generalul (r) Corneliu Mihai Lungu, fost comandant al Garnizoanei Oradea. Ultimul drum, pe un afet de tun

A murit generalul (r) Corneliu Mihai Lungu, fost comandant al Garnizoanei Oradea. Ultimul drum, pe un afet de tun foto arhivă BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Generalul maior în rezervă Corneliu Mihai Lungu, fost comandant, între altele, al Garnizoanei Oradea, a încetat din viață luni, în Spitalul Județean din Oradea, la vârsta de 82 ani.

Fost Inspector General al Armatei Române, generalul Lungu va fi condus pe ultimul drum pe un afet de tun, în cadrul unei ceremonii care va începe la Biserica Militară din Oradea.

Infarct fatal

„Domnul general a suferit în urmă cu câțiva ani un infarct căruia i-a supraviețuit. Cel de-al doilea i-a fost fatal”, a declarat marți BIHOREANULUI colonelul (r) dr. Constantin Moșincat, unul dintre camarazii de arme ai generalului Lungu și fost subaltern în Garnizoana Oradea.

Pe grupurile de comunicare ale militarilor în rezervă și în retragere din Bihor anunțul a fost făcut marți dimineață.

O carieră de succes

Născut în 1941 la Sibiu, Corneliu Mihai Lungu a urmat Liceul Militar Dimitrie Cantemir din Breaza, Școala Superioară de Ofițeri din Sibiu și Academia de Înalte Studii Militare din București, promoția 1974, a absolvit Dreptul și un curs postuniversitar NATO în 1994.

A fost, pe rând, comandant de pluton, companie și batalion, comandant al Regimentului Mecanizat de la Beiuș, al Diviziei 1 Mecanizate București, al Diviziei 2 Mecanizate Craiova și al Diviziei 11 Mecanizate Oradea. Între anii 1994-1997 a fost Inspector General al Armatei Române, iar între 1997-2001 a servit ca atașat militar la Budapesta. În 2001 a trecut în rezervă.

Atât în timpul activității, cât și după trecerea în rezervă a publicat lucrări de specialitate. A fost unul dintre promotorii în urma cărora s-au realizat și dezvelit statuia ecvestră a voievodului Mihai Viteazul și bustul Generalului Traian Moșoiu, ambele în Oradea.

Pe afet de tun

Potrivit col (r) dr. Constantin Moșincat, foștii camarazi de arme, prietenii și cunoscuții apropiați pot participa la o slujbă de priveghi în memoria generalului Lungu, aceasta fiind programată miercuri, la Capela Orășenească din Cimitirul Municipal, cu începere de la ora 17.

Înmormântarea va avea loc joi, cu onoruri militare.

„Ceremonia va începe la ora 13.00 cu un serviciu religios la Biserica Militară a Garnizoanei Oradea, de unde trupul neînsuflețit va fi condus, pe un afet de tun și cu gardă de onoare, la Cimitirul Municipal, unde va avea loc o slujbă, tot la Capela Orășenească, iar apoi înhumarea”, a spus fostul camarad al generalului Lungu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON