Fosta şefă a restaurantului Oradea, Maricica Bondici, una dintre figurile legendare din domeniul alimentaţiei publice orădene, a încetat din viaţă.
Deşi a fost o persoană cunoscută în oraş, doamna Maricica, aşa cum o ştia mai toată lumea, nu vorbea niciodată despre vârsta ei ori viaţa ei personală.
Maricica Bondici a început să lucreze la restaurantul Oradea în anii ’60, ajungând apoi şefa acestuia. "Dacă nu pui suflet în meserie nu faci nimic, oricât ai fi de deştept şi de bine intenţionat", obişnuia ea să spună.
În 2010, doamna Maricica a relansat restaurantul Bihoreana, situat lângă fostul restaurant Oradea, învăţându-şi angajaţii să-i servească pe clienţi ca la carte.
La iniţiativa ei, profesorul Constantin Butişcă a lansat în 2012 volumul "Autografe pentru orădeni", bazat pe Cartea de onoare a fostului restaurant Oradea, care începând cu 1980 a adunat semnăturile unor clienţi celebri.
Înmormântarea Maricicăi Bondici va avea loc pe 5 ianuarie, de la ora 12, la Capela Haşaş din Cimitirul Municipal.
Dumnezeu s-o odihnească!
Citiţi aici povestea doamnei Maricica, scrisă de Olivia Steer!
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.