URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Martie 2021, 20:34

A doua seară de proteste anti-restricţii în Oradea. Printre manifestanţi, mulţi tineri, între care şi lăutari (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai mulţi orădeni au ieşit din nou, marţi seara, în centrul Oradiei pentru a protesta împotriva restricţiilor impuse din cauza pandemiei Covid-19. În jurul orei 20.20, în Piaţa Unirii se aflau circa 250 de persoane, dintre care mulţi adolescenţi, unii susţinând că vor să meargă la şcoală ca înainte de pandemie.

Marţi seara, la protest s-au dus şi câţiva lăutari, care fac din când în când atmosferă, cântând la vioară cu goarnă. Şi de această dată, în rândul manifestanţilor se află, aşa cum a anunţat de luni, luptătorul orădean Alexandru Lungu (UPDATE: Acesta s-a retras de la eveniment, deranjat de posibilele asocieri politice. "N-am venit aici să reprezint nici partidul AUR, nici PSD, nici PNL", a spus sportivul, părăsind apoi Piaţa Unirii)

Se pare că nici în această seară nemulţumiţii nu vor rămâne în centrul oraşului, ci, la un moment dat, vor pleca în marş spre zona Nufărul. 

Mai multe echipaje de poliţie şi jandarmerie au fost mobilizate în Piaţa Unirii. Deocamdată, protestul este unul paşnic. 

IMAGINI LIVE:

UPDATE, 20.40: "Vă rog să evitaţi scandalurile!"

Numărul participanţilor la protestul din Piaţa Unirii a crescut. La fel ca luni seara, la protest participă şi personaje pitoreşti cunoscute orădenilor, cum este "Lupu", un tânăr excentric, care s-a prezentat într-o haină de blană.

La soclul statuii Regelui Ferdinand, mai mulţi lăutari au cântat la viori "Aşa-i românul", primind aplauze din partea protestatarilor. 

Apoi, unul dintre orădenii care s-au implicat şi-n primele proteste anti-mască din Oradea, Andrei Boroş, a enumerat la portavoce doleanţele manifestanţilor. Acesta a spus că orădenii din Piaţa Unirii îşi doresc revenirea la o viaţă normală, fără restricţii care ar fi, de fapt, fără rost, dar şi redeschiderea HoReCa şi a celorlalte domenii afectate de restricţiile din pandemie. 

Tot el a subliniat că "nu facem parte din niciun partid". Totodată, orădeanul a spus că se doreşte ca marţi în Oradea să se desfăşoare un protest paşnic şi civilizat. "Vă rog să evitaţi scandalurile. Nu ăsta este scopul adunării. Dacă observaţi elemente care încearcă să vă provoace, să evitaţi, să ne putem desfăşura această adunare într-un cadru cât mai civilizat şi paşnic", a spus el.

IMAGINI LIVE:

UPDATE, 20.50: Au pornit spre Nufărul

Numărul protestatarilor a crescut la circa 1.000. În jurul orei 20.50, orădenii adunaţi în Piaţa centrală au pornit la pas spre cartierul Nufărul. La portavoce s-a repetat îndemnul spre un marş "civilizat", fără "instigări la ură".

Încă de la pornire, protestatarii au început să scandeze "Dacă vă pasă, ieşiţi din casă!" şi "Libertate!". 

Şi în această seară, coloana de manifestanţi este însoţită de echipaje de poliţie şi jandarmerie pe traseu.

IMAGINI LIVE:

UPDATE, ora 21.10: Din nou, 2.000 de protestatari

Numărul celor care-şi exprimă, marţi, nemulţumirile în stradă a crescut în jurul orei 21 la circa 2.000, cam câţi s-au adunat şi luni seara. Aceştia se deplasează în marş spre cartierul Nufărul. Unii sunt îmbarcaţi în maşini care urmează coloana. Aceştia claxonează sau se folosesc de vuvuzele pentru a arăta că sunt împotriva restricţiilor anti-Covid.

UPDATE, ora 21.20: Protestul continuă

Manifestanţii îşi continuă zgomotos drumul prin Oradea. Nu s-au înregistrat incidente.

IMAGINI LIVE:

UPDATE, ora 21.40: Înjurături pentru Arafat

La un moment dat, manifestanţii au început să scandeze cuvinte injurioase la adresa dr. Raed Arafat, şeful DSU. 

La fel de vocali ca la început, aceştia au ajuns în zona centrului comercial Lotus. Protestatarii ocupă o parte a carosabilului. Ei sunt însoţiţi de echipaje de poliţie şi jandarmerie care se asigură că nu vor exista accidente. 

"Nu se mai poate aşa! Ne ţin ca pe câini. Nici pe vremea lui Ceauşescu nu s-a întâmplat aşa ceva", i-a spus o tânără reporterului BIHOREANULUI, iar prietenii din jurul ei au început să scandeze "Bihoru!".

UPDATE, ora 22.20: Din nou spre Centru

La fel ca luni, protestul continuă şi după ora 22, ora la care, conform restricţiilor în vigoare, oamenii ar trebui să rămână în case, cu excepţia urgenţelor.

Orădenii se întorc din zona Nufărul spre centrul Oradiei, scandând în continuare pentru libertate. 

UPDATE, ora 22.40: Moș Crăciun a ieșit la protest

Manifestanţii s-au împuţinat, rămânând circa 1.000, care se îndreaptă înapoi spre Piaţa Unirii din Oradea.

Chiar dacă sunt mai puţini decât iniţial, din rândul protestatarilor nu lipsesc personajele excentrice. Un orădean, spre exemplu, participă la marş echipat într-un costum de... Moş Crăciun. 

UPDATE: Profesoară de... ameninţări

Printre participanţii la protestul anti-măşti şi anti-restricţii Covid se numără şi o profesoară care predă atât în Oradea, cât şi în Bulz, şi care, în noiembrie anul trecut, era cercetată penal de procurori fiindcă n-ar fi purtat masca la ore, ba mai mult a instigat şi alţi dascăli să nu o facă. De asemenea, ea le-ar fi spus părinţilor să nu-i lase pe copii cu măşti la şcoală, arătau procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. 

Profesoara, pe numele ei Anca Hulber, a participat în toamna anului trecut la proteste anti-mască în Oradea.

Marţi seara, la vederea reporterului BIHOREANULUI, profesoara a început să ameninţe şi s-a ascuns, trăgându-şi gluga pe cap. "Dacă apare vreo poză cu mine, vă distrug pe toţi!", a exclamat femeia. 

UPDATE, ora 23.15: Live pe TikTok

Cei care se împotrivesc restricţiilor anti-Covid se apropie de piaţa centrală a Oradiei, locul de unde au plecat în marş în urmă cu mai bine de două ore.

Ei continuă să facă gălăgie, să scandeze "Demisia!" şi "Hoţii!", referindu-se la autorităţi.

Cei mai tineri nu uită să facă scurte video-uri cu atmosfera de la Oradea pentru populara reţea Tik Tok. 

UPDATE, ora 23.25: Protestul, la final

În jurul orei 23.20, orădenii au ajuns în Piaţa Unirii. "Sunteţi minunaţi! Bravo, Oradea! Mâine îl vom avea lângă noi pe deputatul Mihai Lasca", a anunţat la portavoce Andrei Boroş, unul dintre promotorii mişcării anti-mască în urbe. Apoi, mulţimea a început să scandeze, cerând libertate, "Jos Arafat!". 

"Ceea ce nu înţelege presa când întreabă cine este organizatorul (n.r. protestelor) este că organizator este fiecare dintre voi", a mai spus Boroş. 

Tot el le-a cerut orădenilor să meargă "paşnic" acasă, dar alţii au început să scandeze "Nu plecăm acasă!".

Până la urmă, protestul s-a încheiat, iar mulţimea a început să se dispereze, în sunetele de clopoţel ale lui... Moş Crăciun... 

UPDATE 23.35: Mic incident 

Un mic incident s-a petrecut marţi noaptea în Piaţa Unirii. În timp ce majoritatea celor ieşiţi la protest plecau spre case, jandarmii i-au cerut unuia dintre bărbaţi să se legitimeze, căci l-au văzut consumând băuturi alcoolice în timpul adunării publice (lucru interzis).

Bărbatul n-a vrut să-şi spună numele şi nici să-şi arate actul de identitate şi, imediat, în apărare i-au sărit alţi manifestanţi supăraţi că jandarmii au îndrăznit să-l ia la întrebări.

Până la urmă, jandarmii l-au legitimat, dar l-au lăsat să scape cu un avertisment verbal.

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
Din peste 150 de cazuri foarte puține puteau fi încadrate la deces CovID
https://m.activenews.ro/stiri/ADEVARUL-IESE-LA-LUMINA-%E2%80%9EAu-fost-foarte-putine-cazurile-care-puteau-fi-incadrate-la-deces-de-Covid-19-recunoaste-un-medic-legist-de-la-Institutul-Mina-Minovici-Bucuresti-165968
Postat 01 Aprilie 2021, 09:07 de spaima_trepadusilor
intrebare retorica
daca spun adevarul ca spaima_tepadusilor este analfabet functional si vorbeste aberatii, oare iar va sari careva destept ca ii jignim pe cei "saraci in duh"?
Postat 01 Aprilie 2021, 08:23 de sasi
Cauza mortii pusa dupa URECHE ,fara AUTOPSIE .
CAuza mortii este stabilita de MEDICUL LEGIST nu de testul PCR,FALS POZITIV.
Postat 31 Martie 2021, 23:06 de spaima_trepadusilor
ca medic poti bun dar ca om esti ZERO,Kaletra la Asimptomatici?
Cum sa dai KAALETRA Asimtomatici doar in baza unui test PCR Fals Pozitiv? Avem HIV/SIDA toti romanii?
Postat 31 Martie 2021, 23:02 de spaima_trepadusilor
Kerry Mullis explica de ce PCR nu trebuie utilizat pentru a pune diagnostic de CovID
1.Problema Pandemiei porneste de la modificarea DEFINITIEI pandemiei in 2008. https://www.bmj.com/rapid-response/2011/11/02/who-changed-definition-influenza-pandemic , by excluding reference to the words "with enormous numbers of deaths and illness."Asa se poate declara pandemie fara sa avem un numnar mare de morti,ci doar infectati,care se depisteaza cu PCR. Kerry Mullis a spus despre PCR ca nu trebuie folosit pentru a pune un diagnostic .Aceste teste PCR nu sunt standartizate.AAACeste cicluri de multiplicare a "mucilor" da erori si multe rezultate FALS pozitive ,tot ce este peste 20 de cicluri .Cunoscand aceste 2 lucruri ,DEFINITIA pandemiei schimbata si teste PCR FALS pozitive avem deja o imagine de ansamblu a cestei FALSE pandemii.Daca ne uitam la Mortalitatea TOTALA (care nu poate fi masluita)in primele 8 luni in 2020 au murit 176362 fata de 176745 in 8 luni 2021 ,Deci nu avem un SURPLUS de morti cauzate de aceasta molma Cov ID.In vechea terminologie nu avem pandemie.Daca ramanea DEFINITIA veche in vigoare nu aveam PANDEMIE .Asa se fabrica o pandemie restul e gargara cu masca fara masca .infectati,dezinfectati ...
Postat 31 Martie 2021, 22:56 de spaima_trepadusilor
ipoteza vs teorie si scoaterea din context
@AnnoNymous: (1) da, putem spune. Tot nu consider jignire. Constatare. Ii putem judeca. In esenta sufera de Sindromul Dunning-Kruger (se trateaza cu lectura). Subliniez din nou, vorbesc din perspectiva stiintifica si nu din perspectiva celor de la conducere. De multe ori am criticat masurile aberante, care n-au macar o baza solida. Insa nu voi critica masurile bune, care sunt si usor de suportat. Da, vorbesc de masca. Critic de ce au fost scolile inchise (masura stupida = elevii sunt in strada, ce au realizat?). Critic ca trebuie sa am la mine zeci de formulare completate numai sa-mi fac datoria; critic masurile anti-HoReCa (la cafea, restaurant te intalnesti cu cei cu care oricum te vezi - asigura distanta intre mese si respecta masca pana comanzi.. atat!). Critic distantarea sociala ("fizica" ar trebui sa fie denumirea) chiar daca respecti masca (socializarea inseamna oxitocina, iar oxitocina intareste sistemul imun). Dar nu sunt suparat numai pe cei care ne conduc, sunt tot asa de suparat si pe cei care nu vor sa respecte chestia mai simpla si din cauza lor ne baga restrictiile stupide. (2) N-am spus ca stiu totul. Isna ce stiu va prezint. Cu cat citesc mai mult, realiez ca stiu mai putin. Insa sentimentele personale n-au ce cauta intr-un razboi. Cei care protesteaza nici macar nu pun problema ca gresesc. Cum ii contracarezi? Cum ii pui la punct? Cu nesiguranta? Cat timp, analizand obiectiv, oricum stii mai multe ca ei toti la un loc? Admit, ca nu sunt toti prosti, sunt si multi numai dezonformati sau disperati (prosti naivi).... (3) si am mai putea continua sirul cu greselile conducerii... @@@@ BogdanA: este ipoteza si nu teorie (teoria este validata, iar de teorema nici macar n-ai voie sa te mai atingi). Dar n-are relevanta, aici putem cosnidera cum vrei. Nu schimba sensul lucrurilor. La acel articol vad ca ati primit raspuns. In esenta ce ati facut, ati scos din context si ati argumentat "varza" cu un studiu despre "rosii". Faptul ca masca ajuta, este dovedit. Ajuta la oprirea transmiterii. Subliniez din nou: transmiterii comunitare! Important este ca cel infectat sa poarte masca. Dau un exemplu: cum se pare, fac parte din categoria celor care nu se pot imbolnavi din cauza virusului SARS-cov2. Sunt purtator, apoi elimin si gata. Daca nu respectam anumite chestii elementare, multe persoane ar fi murit din cauza mea. Am fost precaut, am avut grija. Nimeni din jurul meu/nostru nu s-a imbolnavit! Nu zic, masca functioneaza si la protectie personala, asa am mai scapat de cateva ori, stand si ore in sir cu persoane infectate (la servici) - insa eu aveam masca (nu ca si in primavara anului trecut), iar de igiena personala tot timpul aveam grija.
Postat 31 Martie 2021, 20:23 de sasi
Re: BogdanA dovezi
Uitati aici un review privind eficienta utilizarii mastii in prevenirea transmiterii infectiei cu SARS-COV-2: https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2776536%C2%A0 Accentuez cuvantul "transmitere", intrucat, asa cum au atras multi atentia, studiul danezilor nu cerceteaza daca purtarea mastii previne sau nu trasnmiterea infectiei de catre un bolnav simptomatic (sau asimptomatic) catre altcineva. Trateaza cat de bine te protejeaza pe tine masca. Cele doua idei nu sunt identice. Recomand citirea comentariilor de la sfarsitul articolului de mai sus, care lamureste si mai bine aceste aspecte. De asemenea, recomand de lecturat (chiar daca apare intr-o revista de popularizare): https://www.forbes.com/sites/leahrosenbaum/2020/11/18/lead-researcher-behind-controversial-danish-study-says-you-should-still-wear-a-mask/ De aici, sunt link-uri la multe studii interesante, si se atrage atentia la multe neajunsuri pe care le are studiul danez. Dar, intr-adevar, au fost printre primele astfel de cercetari realizate. Si sa inchei cu cuvintele unuia dintre autorii articolului recomandat de dumneavostra, daca altceva nu, macar astea ar trebui respectate: "While the study found little evidence that masks protected the wearers from Covid-19, it should not be used as evidence to not wear a mask. “Even a small degree of protection is worth using the face masks,” says Dr. Henning Bundgaard, professor of Cardiology at Rigshospitalet in Denmark and lead author of the study, “because you are protecting yourself against a potentially life-threatening disease.""
Postat 31 Martie 2021, 16:14 de woky
Re: sasi - dovediti va rog!
> Singura modalitate prin care poti infirma o ipoteza stiintifica O ipoteza stiintifica ar trebui ea insasi validata inainte de a fi aplicata, nu? Consider ca este o eroare de logica sa spui: "dovediti ca masca nu ajuta". Dovediti ca masca ajuta, inainte de a fi impusa ca si masura. Eu va aduc in atentie un studiu stiintific (https://doi.org/10.7326/M20-6817) publicat in "Annals of Internal Medicine" de catre Universitatea din Copenhaga, realizat pe 6000 de participanti, in care diferenta de infectare cu SARS-CoV-2 intre grupul cu masca si grupul fara masca nu a fost semnificativa din punct de vedere statistic. Puteti sa-mi dati un contraexemplu?
Postat 31 Martie 2021, 12:54 de BogdanA
SASI
Cand spui ca "gandirea stiintifica este la ani lumina de astia cu doi neuroni" jignesti. Insinuezi ca toti cei care punem sub semnul intrebarii aceste masuri suntem prosti si inculti. Am fost mirat si eu la inceput cum persoane ca tine (presupun ca ai anumita inteligenta si cultura)renunta total la simtul critic si nu isi exercita capacitatiile mentale de analiza si accepta tot ce li se prezinta de oficialitati desi pe de alta parte in alte probleme contesta vehement oficialitatile si chiar le considera corupte. Pe urma mi-am amintit de urmatorul citat. Ușor conduci pe un netot/Dar mai ușor pe cel cuminte/Pe-un semidoct, nici tu, Părinte,/Nici zeii cerului nu pot! Fac aici referire ca sunt multi oameni cu inteligenta medie sau peste medie care au impresia ca stiu totul (si eu am suferit de aceasta boala in tinerete) si ii desconsidera pe cei care au alte pareri. Dar pe masura ce vei inainta in varsta si sa speram ca vei dezvolta pe langa inteligenta si intelepciune vei intelege mai bine ce zic.
Postat 31 Martie 2021, 10:37 de AnnoNymus
Gata isteria la treaba!
Invaliditatea restricțiilor cât de eficiente??? sunt valul 1,2,3 7 1000 unde-i eficiență care eficienta, isteria din media cu morți ati-uri și disperare, protocoale schimbate dece? protocoale de tratament, legați de paturi izolete de mii de euro oameni ținuți cu lunile în spital care au devenit depresivi, 3 teste negative apoi ieși din spital fără test care masuri izolarea din stare de urgenta doar a amânat lucrurile ca dovada valurile care au urmat care știința poate isterie unde-i luciditatea unde au dispărut paturile ati ......... mai vrei, povestim pana mâine dimineața, cei care vor sa se vaccineze sa o facă cine nu vrea își asuma consecintele și cu asta basta, da sa termini toata economia și asa vai de mama ei, unde sunt reformele promise le-ați uitat gata va luat valul și sa așternut praful,moartea are un nou nume covid toți ceice mor mor de covrig dece nu ne mai spune acum că-ți au avut comorbiditati???
Postat 31 Martie 2021, 10:31 de sss
Știință, nu higheghe
Subscriu cu tărie comentariilor anterioare care afirmă nevoia de demonstrație științifică a invalidității restricțiilor, măștii etc. Dacă dovedim, prin respectarea metodologică a regulilor, că acestea nu sunt eficiente, după două luni de respectare ad literam, atunci putem să facem afirmații! Până atunci, tot ce se vede în aceste proteste este doar un motiv în plus de a nu respecta regulile. Iar lăutarii prezenți... Oameni care trăiesc mereu pe picior mare, vacanțe scumpe, lux și distracție și, acum, și-au dat seama că există pericolul să trebuiască să trăiască ca oamenii simpli! Săracii! Hai să gândim o schemă de ajutor și pentru ei...
Postat 31 Martie 2021, 09:32 de fincunoscator
E grea limba română, Bihoreanule.
Tineri. Printre care lăutari. Tineri lăutari ați văzut voi acolo?
Postat 31 Martie 2021, 09:19 de KP
Sasi
Și eu folosesc limbaj de mahala, nu doar el, la mine depinde contextul, dar fără CrisDumi e plictiseala
Postat 31 Martie 2021, 00:04 de Sandu2100
@sss
Poate ar fi mai bine sa cauti in dex, ca aici numai Tu utilizezi limbaj de mahala. Repet, nu am jignit pe nimeni. Spun numai adevarul. Este un lucru sa respecti parerea altora, iar altceva sa lasi pe prosti sa faca orice. Nu este vorba de o partida de poker, de o discutie despre echipele de fotbal. Miza este mai mare. Vorbim de vieti. Cat timp actiunile tale pun in pericol viata altora si direct/indirect afecteaza si calitatea vietii mele (din cauza lor sunt sufocat in restrictii), nu, nu este vorba de o simpla parere. Democratia insemana OBLIGATII cu putine drepturi. Astia urla "Educatie" parca ar cunoaste sensul termenului. Sunt curios cati dintre ei ar putea rezolva niste integrale elementare, stiu unde se afla planeta noastra in universul vizibil, ce este un virus, ce este marimea in Daltoni, sau (!) ar gasi Romania pe harta (nu, nu glumesc)... Stam de un an in loc din cauza lor, din cazua celor ca ei. Am dat solutie. Accept ca ar putea avea dreptate (no, cine nu respecta pararea altora? no, no?) insa TREBUIE sa DOVEDEASCA. Este minimul. Am si prezentat cum pot sa faca in mod corect, metodologic. Ei numai urla si acuza. Prima data sa faca bine si sa ne arate ca au dreptate, ca stiu mai bine decat expertii din domeniile cheie...
Postat 30 Martie 2021, 22:56 de sasi
sss
Eu spre exemplu am ii jignesc pe protestatarii ăștia care striga LIBERTATE fara scop, adică striga și ei cu un scop, și aici ii condamn și pe IOHANNIS, CÂȚU, ILIESCU, BĂSESCU, BOC, BOLOJAN, NĂSTASE, CONSTANTINESCU, CIOR-BEA-SI-COR-MANCA , pt incapacitatea de a suplimenta paturile de la spitalul 6 ( secția agitați ) sau Nucet, Sapoca , JEBWL, SOCOLA. Din cauza protestatarilor de genul ăsta stam in lockdown
Postat 30 Martie 2021, 22:30 de Sandu2100
Rațiu
sss, Rațiu a dat definiția democrației, o adaptare după Voltaire la dezbaterea pentru prezidențialele din 1990, a luat sub 5%. Au trecut 30 de ani și nu doar că nu suntem în stare să ne luptăm până la ultima picătură de sânge ca celălalt să aibă dreptul să nu fie de acord, ci suntem în stare să-i dăm în cap.
Postat 30 Martie 2021, 22:24 de User anonimizat
Respectul fata de semeni, aici începe totul.
Eu nu caut în dex am cautat în timpul studiilor în dex și nu numai cum ma comport eu tu nu ai de unde sa stii ca nu ma cunoști în schimb limbajul tău și cuvintele de mahala te da de gol degeaba încerci sa faci tu pe deșteptul respecta opinia celorlați chiar dacă nu ești de acord cu el... apropo știi ce spunea Rațiu prin 92 definiția aceea...
Postat 30 Martie 2021, 22:05 de sss
::::))))))
Lăutarii sunt acolo, LUPUL e acolo ::::))) probabil LUNGU SANY e obosit, LUPUL intra in scenă șef de coloană ::::))) no atunci așa sa arate ROMÂNIA ::::)))) VOTAȚI LUPUL DACIC ::::)))
Postat 30 Martie 2021, 21:44 de Sandu2100
@sss
""Cat timp te comporti cum te comporti, te voi considera exact ce esti si o sa ma adresez pe masura"" ;) Spunand adevarul nu jignesc :) Cauta in dex ce insemana "a jigni" :P
Postat 30 Martie 2021, 21:26 de sasi
Trolli
Iar te dai okos dacă nu jignești crapi??? vrei sa te dai deștept dar limbajul și atitudinea te da de gol , dacă au o părere diferita de a ta neapărat sunt imbecili , dar tu oare cum ești vezi de treaba și părerea ta fiecare are părea lui și deocamdată e liber sa și-o exprime nu jigni tu pe toată lumea ca nu ești atâta de deștept pe cât vrei sa pari dacă ai fi ai avea un limbaj și o atitudine civilizată vizavi deceilalti.
Postat 30 Martie 2021, 21:20 de sss
dovediti va rog!
Stiu, gandirea stiintifica este la ani lumina de astia cu doi neuroni, dar hai sa vedem daca mai putem ilumina gaurile negre. Astia sustin ca restrictiile nu sunt in regula, masca nu este in regula, masca nu ajuta, etc. Bine. Dovediti va rog! Singura modalitate prin care poti infirma o ipoteza stiintifica, este sa respecti procedura si sa obtii un alt rezultat decat cel preconizat. Vreti sa dovediti ca aveti dreptate? Se face extrem de usor. Timp de doua luni respectati 100% reglementarile (nu 99, nu 95... 100%) si in caz in care numarul de cazuri cresc, unii dintre voi ajung la ATI, etc, se poate pune problema ca aveti dreptate. Pana atunci totul este gargara unor imbecili cu doi neuroni.
Postat 30 Martie 2021, 21:01 de sasi
se mai face canalul?
Ati observat ca astia care protesteaza, sunt cei care n-au muncit si/sau inca n-au muncit o zi in viata lor?
Postat 30 Martie 2021, 20:47 de sasi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON