URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Martie 2021, 22:38

Sandu Lungu s-a retras de la protestul anti-restricţii din Oradea: "N-am venit aici să reprezint nici partidul AUR, nici PSD, nici PNL" (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Luptătorul orădean Alexandru Lungu s-a dus şi marţi seara la protestul anti-restricţii Covid din centrul Oradiei, însă a rămas puţin timp, retrăgându-se dintre manifestanţi și spunând că n-a ieşit în piaţa publică să promoveze vreun partid. Se pare că Sandu Lungu a fost deranjat că unii manifestanţi s-au dus în Piaţa Unirii cu steaguri galbene cu însemnele partidului AUR. 

Lider al protestului de luni şi contestatar al măsurilor anti-Covid, Lungu a luat cuvântul în jurul orei 20.30, ajutându-se de o portavoce, şi le-a spus celor prezenţi (pe atunci câteva sute de orădeni) că se va retrage din mijlocul lor. 

"Eu îmi cer scuze, dar mă voi retrage. Eu n-am venit aici nici să reprezint nici partidul AUR, nici PSD, nici PNL. Eu am venit aici pentru copiii mei şi pentru tinerii din acest oraş. Sper să mă înţelegeţi. Îmi cer mii de scuze. Când venim individual pentru noi, ca oameni liberi, voi fi prezent aici. Eu n-am venit aici să promovez niciun partid", a spus luptătorul supranumit "Muntele Bihorului", după care a plecat. 

Ulterior, el le-a explicat şi fanilor săi de pe Facebook că a făcut gestul tocmai pentru că nu a vrut să se interpreteze că promovează vreo mişcare politică. "În această seară am venit la protestul din Piata Unirii din Oradea, dar cu parere de rău am plecat acasă, pentru ca anumite partide au venit să promoveze sloganuri. Eu nu fac parte din nici un partid, eu reprezint strict copiii mei si locuitorii oraşului meu natal, Oradea. Vă mulţumesc!", a scris acesta pe reţeaua de socializare. 

La câteva minute după declaraţiile lui Sandu Lungu din Piaţa Unirii, unul dintre manifestanţi a precizat la portavoce că protestul nu este unul politic şi că mulţimea nu reprezintă vreun partid. 

De altfel, la Oradea nici protestul de luni nu a fost asociat organizației locale a AUR, care se ştie că şi-a pierdut liderul, pe Mihai Lasca, exclus din formaţiune ca urmare a trecutului său penal. Mai mult, luni, simpatizanţii AUR, doar vreo 10 persoane, au protestat de la ora 18 în faţa Prefecturii. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Cateva clariificari sunt necesare
Pt inceput tin sa precizez ca eu nu sunt specialist in boli infectioase sau virusologie, asa cum nu sunteti nici voi astia care comentati mai jos sau cei care au fost in strada. Cel mai bine e sa-i lasam pe specialisti sa-si faca treaba. Astfel de proteste trebuie sa aiba loc impotriva coruptiei, pt oprirea defrisarilor si a exportului de material lemnos, pt clarificarea impozitarii progresive a pensiilor si salariilor mari, asa cum s-a promis in campania electorala. Cat despre acest virus ucigas, el exista si a secerat deja o multime de vieti omenesti, iar cei vinovati de aparitia si raspandirea acestui virus nu cred ca vor ajunge sa raspunda vreodata pt fapele lor. Bine ar fi sa fie adusi in fata justitiei si sa raspunda Se pare ca apar tot felul de variante (tulpini) si mai agresive. Daca vreti sa intelegeti mai bine, aruncati o privire la ce face statul Israel. Si-a vaccinat deja mai bine de jumatate din populatie. De ce ? Cand vorbim de Israel, vorbim de un stat cu mare grija fata de proprii cetateni. Cand vorbim de Israel, vorbim si de unul din cele mai puternice servicii secrete din lume. Aia cam stiu ce se intampla in jur. Israelul, nu-si vaccineaza aiurea populatia. Cat despre cei care spun ca pierd bani in aceasta perioada, este adevarat, insa, altii isi pierd vietile, sau pe cei dragi, datorita acestui virus ucigas. Unii mai spun ca vor ca si copiii sa creasca "liberi", asa cum au crsut si ei, la vremea respectiva, uitand, insa, ca ei si parintii lor nu s-au confruntat, atunci, cu o astfel de criza pandemica. Cat despre manipularea cu situatia actuala si "Lovilutia" din 1989, sunt doua situatii diferite. 1) Atat Ceausescu, cat si intreg blocul estic - de state socialiste - a fost programat sa se prabuseasca, ceea ce s-a si intamplat prin atragerea lui Gorbaciov la aceasta actiune. 2) In Romania, serviciile secrete sovietice si cel unguresti si-au intrat in rol. Tokes, fiind dovedit ca agent al securitatii maghiare, inainte de "Lovilutie". Sanatate tuturor!
Postat 31 Martie 2021, 20:00 de B90
PENTRU AGENTUL 000!!!
MĂI, COPILE, DOAR PROSTESTELE ANTI PSD ÎȚI PICĂ BINE LA STOMAC?! ASTEA ÎMPOTRIVA CRETINILOR PLANDEMIEI, CARE AU SUPT PESTE 100 DE MILIARDE DE EURO, FĂRĂ SĂ SPUNĂ CE AU FĂCUT CU BANII, ÎȚI PUT, AȘA-I?! NU-ȚI DORESC DECÂT SĂ ÎȚI SPUNĂ SANDU LUNGU, PERSONAL, CÂT EȘTI DE PROST, DOAR CU O MÂNĂ SAU UN PICIOR!!
Postat 31 Martie 2021, 17:55 de nikotelekus
Multumim pentru participare,vino pe MOTOR data viitoare.
A fost destul de solocitatnt si Sandu a obosit,sa vina pe motor,Harley Davidson.Multumim Sandu pentru participare.
Postat 31 Martie 2021, 14:07 de spaima_trepadusilor
Sandu Lungu a sesizat repetarea "istoriei" și perioadei "loviluției".
Și atunci, o revoltă civică (provocată atunci de arestarea lui Tokes în 15 devembrie '89), a fost întoarsă de oportunismul celor care s-au grăbit să-și aroge "democratizarea" țării. Practic e vorba de o "revoluție furată" de către fătălăii și urmașii lor de acum, care au pretenții de politicieni. Bravo, Sandu Lungu, nu lăsa pe nimeni să te fosească.
Postat 31 Martie 2021, 09:16 de KP
0000
0000, numele tau de utilizator spune multe. 0 inteligenta 0 curaj 0 caracter 0 spirit civic In schimb ai nota maxima la obedienta. Cand legile sunt anticonstitutionale si limiteaza drepturile elementare ale cetatenilor (plus ca nu au nici o treaba cu combaterea bolilor) atunci cu totii suntem datori sa luam atitudine. Dar cand ai un popor de oi conduse de lupi cand latra cainii a pericol oile doar behaie speriate.
Postat 31 Martie 2021, 08:33 de AnnoNymus
????
Poate mai de graba de combaterea isteriei promovate asidu de media plătită bine de guvern din bani publici, pandemia se combate cu masuri concrete și bine gândite luate din timp de specialiști nu cu băsini rasuflate pompieristicsi si si isterie .
Postat 31 Martie 2021, 08:33 de sss
Caracter.
Încă o dovadă că unii habar nu au ce vorbesc, pe Sandu nu îl interesează banii sau politica, face și spune ce simte.
Postat 31 Martie 2021, 07:19 de User anonimizat
SANDU LUNGU NU ESTE MAI PRRSUS DE LEGE, DEGEABA O DĂ ACUM LA ÎNTORS ARUNCÂND ,,MINGEA" ÎN CURTEA POLITICULUI!!!
Așteptăm o reacție fermă din partea autorităților!Dl Lungu nu este mai presus de lege!!!!!A sfidat instituții ale statului,legea și a instigat la nerespectarea măsurilor sanitare, contribuind la zădărnicirea combaterii bolilor.p.s.un adevărat ambasador al sportului nu face asemenea gafe impardonabile, păstrează mereu o barieră între demnitatea, diplomația unui sportiv de clasă și apucăturile de mahala golănești!
Postat 31 Martie 2021, 01:32 de User anonimizat
Lupu șef de coloană
SANY LUNGU, se bucură de ART NOVAU, NOCOAU,, NOWOAU, WAU.
Postat 30 Martie 2021, 23:08 de Sandu2100
pai
surprinzator de intelept. Nu ma asteptam. Mai are un fan in plus
Postat 30 Martie 2021, 22:57 de nihil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON