URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Mai 2023, 18:15

A doua ediţie Sounds of Oradea Festival reuneşte artişti de pe 3 continente în perioada 16-18 iunie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sounds of Oradea Festival revine cu o serie de artişti internaţionali de prim rang, care vor performa în 3 locaţii iconice din Oradea în intervalul 16 - 18 iunie.

Biletele pentru spectacole s-au pus în vânzare online pe platforma iabilet.ro şi la casieria Filarmonicii de Stat Oradea, iar primele abonamente au fost deja achiziţionate.

Sounds of Oradea Festival (SO Festival) este conceput şi organizat de către Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune şi Primăria Municipiului Oradea.

Directorul artistic al acestui festival este dirijorul catalan David Giménez Carreras, nepotul şi dirijorul celebrului tenor Jose Carreras.

Sounds of Oradea Festival a devenit unul dintre cele mai aşteptate evenimente muzicale din Oradea, iar ediţia din acest an se anunţă a fi şi mai spectaculoasă.

Cu o varietate de artişti internaţionali, festivalul va fi gazda unor concerte pline de energie şi de bună dispoziţie:

16 iunie 2023, Piaţa Unirii, Oradea, ora 20.00

American Classics Nights

(Spectacol dedicat marilor compozitori americani)

American Classics Nights, un spectacol de neuitat, dedicat marilor compozitori americani, va avea loc pe 16 iunie 2023, în Piaţa Unirii din Oradea, de la ora 20:00. Aceasta este o oportunitate unică de a aduce în faţa publicului unele dintre cele mai consacrate lucrări simfonice şi vocale ale muzicii clasice americane. Spectacolul include piese celebre şi capodopere inspirate, precum West Side Story, An American in Paris sau Rhapsody in Blue. Dirijorul Noam Zur, din Israel, alături de soprana română Lorena Puican şi Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea vor fi gazdele serii.

17 iunie, Bazilica Romano-Catolică, ora 14.00

Misa Criola

(intrare liberă)

Una dintre cele mai emoţionante compoziţii religioase ale secolului XX, Misa Criolla de Ariel Ramirez va fi interpretată de fiul compozitorului, Facundo Ramirez, împreună cu un grup de instrumentişti folclorici argentinieni, alături de tenorul venezuelean Reinaldo Droz şi Corul Filarmonicii Oradea.

Programul muzical va include şi alte lucrări ale compozitorilor argentinieni, precum Ginastera şi Guastavino. Intrarea este liberă, astfel organizatorii încurajează participarea într-un număr cât mai mare de entuziaşti.

17 iunie 2023, Teatrul de Stat Oradea, ora 20.00 (intrare cu bilet)

A fuego Lento, piano duo concert - Vanessa Perez şi Kristhyan Benitez

Pe 17 iunie 2023, la Teatrul de Stat Oradea, de la ora 20:00, sunteţi invitaţi la un concert de pian susţinut de duo-ul Vanessa Perez şi Kristhyan Benitez, numit A Fuego Lento.

Colaborarea dintre cei doi pianişti din America Latină oferă un program de muzică clasică adaptat la tradiţiile muzicale vibrante şi colorate ale continentului. Vă invităm să vă alăturaţi acestor artişti talentaţi pentru o seară deosebită de muzică clasică reinterpretată într-un mod inedit, într-un mediu elegant al Teatrului de Stat Regina Maria.

18 iunie 2023, Piaţa Unirii, Oradea, ora 20.00

José Cura în concert

dirijor David Giménez Carreras, tenor José Cura, mezzosoprano Ester Pavlů, orchestra Filarmonicii de Stat Oradea

Vă invităm să luaţi parte la un moment unic, în care legendara voce a tenorului José Cura va fi acompaniată de extraordinara mezzosoprana cehă Ester Pavlů, în interpretarea celor mai iubite arii şi duete din opere precum Carmen, Aida, Cavalleria Rusticana, I Pagliacci, etc. Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea, sub îndrumarea directorului artistic David Giménez Carreras, va asigura că această seară va fi una memorabilă pentru toţi cei prezenţi la eveniment.

Biletele sunt disponibile la casieria Filarmonicii de Stat Oradea şi pe platforma iabilet.ro.

Organizatorii au pus la dispoziţia doritorilor două categorii de preţuri atractive, pentru fiecare dintre cele trei spectacole şi posibilitatea achiziţionării unui abonament de festival pentru toate cele trei zile, cu două categorii de preţ, în valoare de 200 lei, respectiv 140 lei.

Mai multe detalii: https://soundsoforadea.com/

Facebook: https://www.facebook.com/soundsoforadea

E-mail: office@visitoradea.com

VISIT ORADEA

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON