URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
26 Noiembrie 2018, 20:28

A câştigat un Citroen C3! Orădeanul Alexandru Szuz este mecanicul anului 2018

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea are cei mai buni mecanici auto din România. Orădeanul Alexandru Szuz a câştigat vineri la Cluj-Napoca troferul suprem al concursului Mecanicul anului 2018, organizat de Academia Auto AD Auto Total ​​​​​​.

A câştigat o maşină!

Triumfător la secţiunea "diagnoză auto", Szuz a plecat acasă la volanul noului Citroen C3. "Particip la concursul acesta de cinci sau şase ani, anul trecut am ajuns chiar în finală, însă m-au copleşit emoţiile şi nu m-am concentrat... Anul acesta mi-am zis că e musai să ajung iar în finală!", a declarat Alexandru Szuz.

Mecanicul este coleg de atelier cu Francisc Kasziba, câştigătorul ediţiei din anul 2016 a concursului, şi a concurat în finală tot împotriva unui orădean: Radu Mălan.

Alexandru Szuz este pasionat de maşini încă din copilărie. "Mecanica nu e tradiţie la mine în familie, vin dintr-o familie de muncitori, deci nicio tangenţă. În schimb, electronica era o pasiune din copilărie. Am pus prima dată mâna pe o maşină când eram în clasa a cincea sau a şasea", a declarat câştigătorul.

Orădeanul se înscrie periodic la cursuri de perfecţionare. "Acum ajung cam de 6-7 ori pe an. Am crezut pe vremuri că sunt meseriaş, dar abia când am ajuns la cursuri am realizat că practica nu funcţionează fără teorie. Trebuie învăţat că altfel degeaba ne apucăm să dăm cu ciocanul dacă nu ştim unde", a spus Szuz.

Cel mai tare diagnostician

Concursul Mecanicul anului este organizat pe două secţiuni: mecanică şi diagnoză auto. La probele teoretice online s-au înscris 1.600 de specialişti din toată ţara. Primii 100 de clasaţi ai fiecărei categorii au participat vineri la Cluj-Napoca la probele scrise.

La secţiunea diagnoză, penultima etapă a constat într-o probă de tipul "Ştii şi Câştigi", unde concurentul cu cel mai rapid răspuns corect merge mai departe.

Proba finală a constat în repararea a două maşini identice, cu aceeaşi defecţiune, în cel mult 30 de minute. A fost o cursă contra-cronometru şi contra propriilor limite, în care Alexandru Szuz a reuşit să pornească primul motorul şi a câştigat titlul de Mecanicul Anului.

Cel mai rapid mecanic

La secţiunea mecanică, finaliştii probei scrise au avut de efectuat o operaţiune mecanică concomitent pe câte un motor instalat pe un stand în cel mult 20 de minute.

Orădeanul Géza Attila Szabó a reuşit să înlocuiască o garnitură de chiuloasă într-un timp record de 16 minute, cu 5 minute mai repede decât competitorul său, Cristian Dănuţ Vişan din Galaţi. Szabó a câştigat un cec în valoare de 2.000 euro.

"La mine e a patra participare, mi-am mai încercat şansele... Anul acesta am şi avut noroc, dar m-am şi pregătit mai temeinic. Sunt autodidact, învăţ singur. În 1999 m-am angajat prima dată la un service, dar de mic copil am avut o pasiune pentru mecanică" mai spune Szabó.

Concursul Mecanicul anului a fost organizat, cu sprijinul Bosch, Castrol şi Mann Filter, de Academia Auto AD Auto Total, care specializează inclusiv traineri din Bulgaria, Marea Britanie, Irlanda şi Suedia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON