URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 28 NOIEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ne așteaptă un cincinal în care principalele șantiere din oraș vor fi pasajele rutiere. După spusele primarului Florin Birta și ale șefului Consiliului Județean, Ilie Bolojan, acum s-a deschis axa mersului pe sub pământ, care are ca motivație creșterea siguranței circulației, prin urmare se vor construi o grămadă de asemenea pasaje.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
La cinci ani după adoptarea legii care trebuia să asigure salarizarea unitară a bugetarilor, tot mai multe categorii de bugetari fac „greve spontane” pentru salarii mai mari, reclamând că le au sub ale colegilor din alte instituții subordonate acelorași ministere. Unii, precum cei din Finanțe și din Asigurările de Sănătate, au și avut câștig de cauză după ce au paralizat activități vitale: în vară finanțiștii nu mai colectau taxe, în toamna asta cei din CAS nu au mai procesat plățile către spitale. Slabi de înger și incapabili de soluții sistemice, politicienii au cedat, încurajând alți bugetari, practic, să facă la fel. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Eroarea judiciară reprezintă, într-o definiție populară generică, eroarea de judecată care conduce la greșita soluționare a unui proces. În această viziune, ideea de eroare judiciară sau eroare de judecată poate fi calificată ca orice aspect care conduce la pronunțarea unei hotărâri care nu reflectă adevărul și, pentru aceste situații, sunt reglementate, atât în penal cât și în civil, căile de atac. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Uterul este un organ situat în pelvis, între vezica urinară şi rect, continuându-se în partea inferioară cu vaginul. Uterul este împărţit în trei porţiuni: superioară (corpul uterin), inferioară (colul uterin), care se deschide la nivelul vaginului şi medie (istmul), de legătură între corp şi col.
26 Noiembrie 2018, 20:28

A câştigat un Citroen C3! Orădeanul Alexandru Szuz este mecanicul anului 2018

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea are cei mai buni mecanici auto din România. Orădeanul Alexandru Szuz a câştigat vineri la Cluj-Napoca troferul suprem al concursului Mecanicul anului 2018, organizat de Academia Auto AD Auto Total ​​​​​​.

A câştigat o maşină!

Triumfător la secţiunea "diagnoză auto", Szuz a plecat acasă la volanul noului Citroen C3. "Particip la concursul acesta de cinci sau şase ani, anul trecut am ajuns chiar în finală, însă m-au copleşit emoţiile şi nu m-am concentrat... Anul acesta mi-am zis că e musai să ajung iar în finală!", a declarat Alexandru Szuz.

Mecanicul este coleg de atelier cu Francisc Kasziba, câştigătorul ediţiei din anul 2016 a concursului, şi a concurat în finală tot împotriva unui orădean: Radu Mălan.

Alexandru Szuz este pasionat de maşini încă din copilărie. "Mecanica nu e tradiţie la mine în familie, vin dintr-o familie de muncitori, deci nicio tangenţă. În schimb, electronica era o pasiune din copilărie. Am pus prima dată mâna pe o maşină când eram în clasa a cincea sau a şasea", a declarat câştigătorul.

Orădeanul se înscrie periodic la cursuri de perfecţionare. "Acum ajung cam de 6-7 ori pe an. Am crezut pe vremuri că sunt meseriaş, dar abia când am ajuns la cursuri am realizat că practica nu funcţionează fără teorie. Trebuie învăţat că altfel degeaba ne apucăm să dăm cu ciocanul dacă nu ştim unde", a spus Szuz.

Cel mai tare diagnostician

Concursul Mecanicul anului este organizat pe două secţiuni: mecanică şi diagnoză auto. La probele teoretice online s-au înscris 1.600 de specialişti din toată ţara. Primii 100 de clasaţi ai fiecărei categorii au participat vineri la Cluj-Napoca la probele scrise.

La secţiunea diagnoză, penultima etapă a constat într-o probă de tipul "Ştii şi Câştigi", unde concurentul cu cel mai rapid răspuns corect merge mai departe.

Proba finală a constat în repararea a două maşini identice, cu aceeaşi defecţiune, în cel mult 30 de minute. A fost o cursă contra-cronometru şi contra propriilor limite, în care Alexandru Szuz a reuşit să pornească primul motorul şi a câştigat titlul de Mecanicul Anului.

Cel mai rapid mecanic

La secţiunea mecanică, finaliştii probei scrise au avut de efectuat o operaţiune mecanică concomitent pe câte un motor instalat pe un stand în cel mult 20 de minute.

Orădeanul Géza Attila Szabó a reuşit să înlocuiască o garnitură de chiuloasă într-un timp record de 16 minute, cu 5 minute mai repede decât competitorul său, Cristian Dănuţ Vişan din Galaţi. Szabó a câştigat un cec în valoare de 2.000 euro.

"La mine e a patra participare, mi-am mai încercat şansele... Anul acesta am şi avut noroc, dar m-am şi pregătit mai temeinic. Sunt autodidact, învăţ singur. În 1999 m-am angajat prima dată la un service, dar de mic copil am avut o pasiune pentru mecanică" mai spune Szabó.

Concursul Mecanicul anului a fost organizat, cu sprijinul Bosch, Castrol şi Mann Filter, de Academia Auto AD Auto Total, care specializează inclusiv traineri din Bulgaria, Marea Britanie, Irlanda şi Suedia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5369 RON
  • 1 EUR = 4.9702 RON
  • 1 HUF = 0.0131 RON