URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 06 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Martie 2024, 12:17

A apărut varianta simplificată a aplicației e-Factura. Ministrul Boloș: Contribuabilii mici au nevoie de un format gratuit şi ușor de folosit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministerul Finanţelor a lansat varianta simplificată a aplicaţiei e-Factura, menită să facă gestionarea facturilor mai ușoară pentru toți utilizatorii. 

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Ministerul Finanţelor, varianta simplificată a aplicaţiei e-Factura are o interfaţă intuitivă şi funcţionalităţi mai uşor de utilizat, astfel încât fiecare utilizator să poată emite facturi în conformitate cu cerințele fiscale într-un mod rapid și eficient.

„Ne-am gândit în primul rând la cei aproximativ 670.000 de contribuabili mici care trebuie să utilizeze sistemul și au nevoie de o aplicație gratuită, intuitivă și ușor de folosit. De asemenea, aplicația extinsă este acum disponibilă și în limba engleză, urmând ca în perioada următoare sã fie tradusă și cea simplificată”, a explicat ministrul Marcel Boloș.

Noua variantă permite completarea facturilor într-un format simplificat, necesar în cazul microîntreprinderilor, care nu utilizează în mod curent elemente operaționale complexe. Totodată, interfaţa a fost redesenată, pentru a include automat ghidaje (de exemplu: codul tipului facturii este prestabilit la 380, codul monedei este exclusiv RON) și bife pentru a afișa elementele de identificare obligatorii în funcție de categoria de plătitor de TVA. De asemenea, au fost restrânse nomenclatoarele de TVA la cele utilizate frecvent pentru tranzacții domestice și incluse procentele de taxă sub format selectabil.

O nouă facilitate adăugată sistemului este aplicaţia extinsă în limba engleză, pentru contribuabilii nerezidenți înregistrați în scopuri de TVA, ce au obligația de raportare a facturilor emise pentru livrări/prestări pe teritoriul României.

În ceea ce privește eficientizarea interacțiunii cu utilizatorii finali, la 20 martie este organizat un nou webinar în care se pot adresa orice nelămuriri și primi răspunsuri din partea experților din Agenția Națională de Administrare Fiscală/Centrul Național pentru Informații Financiare. Înscrierile se fac AICI.

Reprezentanţii Ministerului Finanţelor reamintesc că, în situația în care sistemul național privind factura electronicã RO e-Factura nu este funcțional timp de minimum 24 de ore, obligația de transmitere a facturilor emise se suspendă până la repunerea în funcțiune a sistemului.

Termenul-limită pentru transmiterea facturilor emise, pentru livrările de bunuri și prestările de servicii care au locul livrării sau prestării în România, în sistemul național privind factura electronică RO e-Factura este de 5 zile lucrătoare de la data emiterii facturii. În perioada 1 ianuarie - 31 martie 2024, nerespectarea termenului limită pentru transmiterea facturilor în sistemul național privind factura electronicã RO e-Factura nu se sancționeazã.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Cel mai slab ministru de finanțe pe care l-a avut România în ultimul secol și jumătate.
Ca popă nu-i de niciun fel, că bate câmpii la unison cu alții ca el. Ca ministru nu e în stare să impună niciun fel de soluții pentru limitarea evaziunii fiscale ... din contră, de când e ministru aceasta a crescut în aceeași proporție cu datoria publică a României. Tipul e complet aerian.
Postat 06 Martie 2024, 17:45 de KP
Grija mare..
Aista e cancerul din guvernul actual!Tot ce atinge se usuca!Zambet pervers de donsor parsiv si periculos!Bleahhh!
Postat 06 Martie 2024, 17:43 de grigore
poate ne predica marele ministru bihorean
si de ce orice firma mica trebuie sa plateasca 90 EUR /3 ani pentur semantura electronica care in alte state europene este gratuita si oferita de stat cume normal daca tot ma obligi la ceva. poate putea fi decontata din fonduri UE de acelsi minsitru bihorean multicalificat
Postat 06 Martie 2024, 13:53 de Traian
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7282 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON