URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
19 Octombrie 2021, 10:33

3,5 kilometri de asfalt. Şase străzi pietruite din cartierele Oncea şi Episcopia au intrat în modernizare (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şase străzi pietruite din cartierele Oncea şi Episcopia au intrat în modernizare.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, reprezentanţii municipalităţii au dat săptămâna trecută ordinul de începere a lucrărilor pe două străzi din cartierul Oncea cum ar fi Ion Pop Reteganul (pe tronsonul delimitat de străzile Poet Gheorghe Pituţ şi Cucului) şi Macului (pe tronsonul dintre străzile Ion Bogdan şi Bihorului) şi pe străzile Macului, Dealului, Moviliţei şi Cântăreţului din cartierul Episcopia.

Însumate, lucrările vor viza modernizarea a 3,5 kilometri de străzi pietruite.

"Lucrările sunt executate de firma SC Porr Construct SRL, cu excepţia străzilor Ion Pop Reteganul şi Macului, unde executant este SC Mirghiş & Mayer SRL. Termenul de execuţie este de 4, respectiv 5 luni, în funcţie de lungime şi complexitate", se mai menţionează în comunicatul Primăriei.

În cadrul lucrărilor, cu termen de garanţie de cinci ani, se vor executa terasamente, ziduri de sprijin, trotuare, accesuri la proprietăţi, asfaltări şi amenajări de spaţii verzi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@scarbit
Ți se pare normal că centrul orașului arată cum arată în timp ce în Oradea confirm unui articol al acestui ziar din urmă cu vreun an doi, sunt aproximativ 300 de străzi neasfaltate? Ți se pare normal să plătim toți impozite? Ți se pare normal că după 14 ani de când am intrat în UE încă mai avem această problemă? Ți se pare normal că oameni care stau de 20-30 de ani pe în Oncea și nu au strada asfaltată în timp ce toată zona Gutenberg s-a asfaltat înainte? Când în urmă cu ceva vreme a apărut o știre că blocurile de acolo erau deconectate de la apă că aveau datorii de 16000 euro. Care îi rata de colectare a impozitelor acolo când nici apa nu și-au plătit-o? Asta îi problema cu tot ce se întâmplă. Că nu s-a prioritizat corect!
Postat 20 Octombrie 2021, 08:34 de Vio_427
@scarbit, si noi suntem scarbiti de pretentiile tale
oare unde in centrul orasului, in vatra veche sunt inca strazi de pamant si piatra care nu au fost niciodata asfaltate? In rest, @Andy are dreptate in absolut toate punctele din raspunsul lui. Mai multe taxe au platit casele alea care nu sunt de bogatani in ultimii 25 de ani decat "frumoasele vile" din Grigorescu, in ultimii 2 ani
Postat 19 Octombrie 2021, 19:25 de unu
3,5 Km
O stire trebuia sa fie ca s-au facut 35Km de strada, nu 3,5. Dar ma rog, asa-i pe meleagurile bolovanene. @scarbit se pare ca nu ai umblat in locuri unde sunt case ale oamenilor simpli, doar vile si apartamente ai vazut in viata ta scarbita.
Postat 19 Octombrie 2021, 19:18 de JAM11
@scarbit
Din comentariul tau sa inteleg ca daca nu ai bani sa-ti faci vila nu ai dreptul la strada asfaltata? Observ ca pui pe lista Grigorescu. Grigorescu e un cartier nou-aparut in Oradea (stim cine a castigat banii pe terenurile de acolo!) si are destul de multa strazi asfaltate. Oncea e un cartier vechi din Oradea cu constructii de acum 15-20 ani in partea noua si sunt neasfaltate. De ce ar fi mai cu "mot" Grigorescu? Doar pt ca arata casele mai bine?
Postat 19 Octombrie 2021, 17:01 de andy
INTERESUL
Dupa aspectul caselor, strazilor si gardurilor acele strazi meritau demolate si reamenajate nu ASFALTATE sprijinite cu betoane,in conditiile in care strazi asezate mai central sau cartiere noi, cu case si garduri frumoase, sistematizate, asteapta asfaltarea care nu mai vine.(vezi zona nufaru piata de legume, Grigorescu etc.)Oare cine a investit in zona? Oricum nu conteaza ce scriem noi aici. Pa si pusi se duce saracii tot.
Postat 19 Octombrie 2021, 13:19 de scarbit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON