URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
15 Aprilie 2024, 13:36

24 de şoferi băgaţi în anchetă penală, în trei zile, pe şoselele din Bihor: Doi bărbaţi au fost reţinuţi

24 de şoferi băgaţi în anchetă penală, în trei zile, pe şoselele din Bihor: Doi bărbaţi au fost reţinuţi foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un şofer prins drogat la volanul maşinii şi un tânăr găsit conducând fără permis au fost reţinuţi la sfârşitul săptămânii trecute de poliţiştii rutieri, în Oradea, ambii alegându-se cu dosare penale. În total, în timpul acţiunilor desfăşurate în weekend pe şoselele din judeţ, 74 de şoferi au rămas fără permise de conducere, iar 24 dintre ei au ajuns în anchetă penală.

Potrivit informărilor transmise luni de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, bărbatul găsit drogat la volan este din Baia Mare şi a fost oprit vineri seară pe strada Podgoriei din Oradea, de polițiștii Serviciului Rutier - Biroul Drumuri Naționale și Europene. "În urma testării bărbatului de 35 de ani cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive", spun poliţiştii, care l-au condus pe șofer la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Bihor, pentru analize de sânge, iar apoi l-au depus pentru 24 ore în Arestul Poliţiei Bihor. 

Cercetările în caz sunt continuate de polițiștii Serviciului Rutier Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

La fel s-a întâmplat și în cazul unui tânăr de 19 ani din comuna Oșorhei care, tot vineri seara, a fost găsit conducând fără permis de conducere pe strada Teatrului din municipiul Oradea. Și el a fost ținut după gratii pentru 24 de ore.

Ai băut, rămâi pasager!

În total, în timpul acţiunilor desfăşurate în weekend pe şoselele din judeţ, 1.033 de conducători auto au fost testați pentru alcool sau droguri. Au fost aplicate 322 de sancţiuni pentru nerespectarea regimului circulației, dintre care 226 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză.

Totodată, 74 de şoferi au rămas fără permise de conducere, 22 şi fără certificate de înmatriculare, iar 24 de conducători auto au ajuns în anchetă penală.

Poliţiştii rutieri le reamintesc şoferilor că cei depistați la volan cu o concentrație alcoolică în aerul expirat de până la 0,40 mg./l alcool pur în aerul expirat o sancțiune contravențională cu 9 – 20 puncte de amendă, adică între 1.305 – 2.900 de lei și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Pentru cei care depășesc această concentrație alcoolică în aerul expirat, fapta va fi încadrată ca infracțiune, care se pedepsește cu închisoare între 1 și 5 ani.

Aceeași pedeapsă se aplică și în cazul conducerii vehiculelor sub influența substanțelor interzise.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Principalacauza a accidentelor
E PROSTIA și NAIVITATEA. Nu de mult timp am fost în Tara Galilor, am condus ceva timp pe acolo ca sa constat ca e ca Maramureș, bineînțeles nici ei nu au autostrăzi, au ceva DX-uri aproape de orașe. Comparativ cu noi care nu avem autostrăzi si nici ei nu au, se poate compara cu MM, SM, SJ, BN ca suprafața, și totuși sunt mult mai multe accidente pe aceeași suprafață la noi, decat la ei. Cred ca e vorba de educație, nu de autostrăzi.
Postat 15 Aprilie 2024, 21:00 de Sandu2100
@pinonel
Principala cauza a mortalitatii pe drumurile din Romania a constituit-o traficul greu, lipsa autostrazilor. Acum se construiesc autostrazile, drumurile expres, etc. Situatia va fi diferita. Politia foace o treaba foarte buna cu filtrele respective. Avem nevoie de pedepse cat mai aspre pt contavenienti si pt infractori.
Postat 15 Aprilie 2024, 19:51 de Riviera
Urmarea: România conduce în Topul UE al mortalității în accidente rutiere
86 de morți la un milion de locuitori! Nu cu testerele si cu radarele se face preventie. Preventie se face cu autospecialele in trafic, patrulare 24 din 24. La altii, care pun pret pe vieti, nu pe bani, ,,prioritate" la tras pe dreapta au cei care incalca legea. Asta si pt ca nu au plan de amenzi. Una peste alta, rutieristii sunt praf https://adevarul.ro/stiri-interne/evenimente/romania-conduce-in-topul-ue-al-mortalitatii-in-2354563.html
Postat 15 Aprilie 2024, 18:03 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON