URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Octombrie 2012, 10:59

Zoltan Teszari, pe locul 6 în topul celor mai bogaţi români

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Patronul companiei de telecomunicaţii RCS&RDS, bihoreanul Zoltan Teszari, este pe locul 6 în clasamentul celor mai bogaţi români, realizat de revista Capital.

Conform revistei, Teszari are o avere de 750-800 de milioane de euro, cu 50 de milioane de euro mai multe ca în 2011.

Fruntaşul topului e afaceristul Frank Timiş, care are o avere estimată la 1.700-1.750 de milioane de euro şi care şi anul trecut se afla pe primul loc al clasamentului. Pe locul 2 se află Ioan Niculae (1.700 de milioane de euro), iar pe locul 3 Ion Ţiriac, cu o avere de 850-900 de milioane de euro.

Averile cumulate ale celor mai bogaţi 300 de români au scăzut cu trei miliarde de euro în ultimul an, ajungând la 26,5 miliarde euro. Pierderile şi insolvenţele au fost principala cauză. Ponderea în PIB a averilor din Top 300 s-a redus consistent, până la 19,4%, de la 23,8% cât a fost în 2011.

Jumătate din averi, aproape 12 miliarde de euro, sunt concentrate în Bucureşti şi Ilfov.

Potrivit analizei Capital, milionarii au reuşit creşteri ale afacerilor în domenii precum energia, industria farma şi serviciile medicale, agricultura şi transporturile. La polul opus, cei care şi-au plasat banii în imobiliare, turism sau media au înregistrat scăderi semnificative.

Sursa: Capital

Citiţi pe aceeaşi temă articolul "Zoltan Teszari dă lovitura: RCS&RDS vinde cel mai ieftin curent din România"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Gresit
Gresit. Actionarii principali RCS&RDS SA sunt: - Cable Communications Systems N.V. (Olanda) - 88,5% - RCS&RDS SA - 7,8% - Zoltan Teszari - 1,7% Actionarii Cable Communications Systems N.V. (Olanda): - RCS Management SA - 57,8% - Carpathian Cable Investment Limited - 19,6% - Cable Communications Systems N.V. - 8,7% - Zoltan Teszari - 4,6% Actionar principal RCS Management SA: Zoltan Teszari - 59,2% Desi participarea directa e redusa, se poate face un calcul pentru cifrele reale
Postat 29 Octombrie 2012, 20:43 de Ovidiu
Falşii bogaţi ai României
Faceţi aceeaşi eroare, citând din Capital care a luat bani grei de la cei care au vrut să fie în top, în condiţiile în care afacerile lor scârţâie şi au nevoie de punlicitate. Spre exemplu, co-localnicul nostru are un procent minim la RDS-RCS care este deţinută în proporţie de peste 98% de acţionari ai ING Bank Amsterdam. RDS-RCS a avut cifra de afaceri pe ultimul bilanţ pe care o menţionează Capital, dar care nu include datoriile totale de peste 1 miliard euro la bugetul statului, la credite şi la terţi. Zoly este un om aproape obişnuit, care trăieşte la nivelul salariului pe care îl are la firmă, şi nu are nici o legătură individuală bancară cu cifra de faceri sau datoriile societăţii. Doar că este implicat în modul ineficient în care funcţionează o firmă care trebuia să dispară încă înainte de a se "înclina" în faţa lui Băse ... evident ca să mai reziste. Dacă chiar e să aflăm cine sunt bogaţii României, atunci trebuie săpat la unii care NU doresc să apară în top, cum ar fi Udrea care are peste 2 miliarde numai în hoteluri, Băse cu aproape 2,5 miliarde în vase oceanice, Blaga cu aproape 1 miliard numai în acţiuni la diverse burse, Verestoly cu peste 3 miliarde în păduri, etc.....
Postat 29 Octombrie 2012, 13:12 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON