URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
20 Octombrie 2012, 10:41

Zeci de specialişti în ştiinţe juridice au dezbătut la Agora perspectivele dreptului în secolul XXI (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Joi şi vineri, Univeristatea Agora a găzduit cea de-a şasea ediţie a conferinţei internaţionale "Prospects and Challenges of XXIst Century Law" ("Perspective şi provocări în dreptul secolului XXI"), organizată în parteneriat cu Centrul de Informare Europeană "Europe Direct Universitatea Agora Oradea Nord-Vest", Centrul euroregional de prevenire şi combatere a criminalităţii transfrontaliere şi modulele Jean Monnet: "Libera circulaţie a persoanelor în spaţiul Uniunii Europene" şi "Uniunea Economică şi Monetară".

"Prin această temă a conferinţei ajunsă la cea de a VI-a ediţie, organizatorii şi-au propus să aducă în atenţia participanţilor subiecte de actualitate din domeniul ştiinţelor juridice, analize pertinente şi observaţii critice la adresa legiuitorului, în contextul în care legislaţia românească se află într-o continuă schimbare, uneori greu de realizat, datorită faptului că nu există suficientă implicare, coerenţă şi voinţă în luarea unor decizii", a precizat Elena-Ana Iancu, directorul Departamentului de Ştiinţe Sociale din cadrul Universităţii.

La conferinţă s-au adunat zeci de specialişti în drept din Cehia, Mexic, Republica Moldova, Serbia şi din 13 centre universitare din România: Alba-Iulia, Arad, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu şi Târgovişte.

Prelegerile şi dezbaterile din cele două zile au vizat analiza conţinutului unor noi dispoziţii legislative, cu trimitere atât la doctrină, la practica instanţelor de judecată, cât şi la problemele care sunt generate de procesul de apariţia unor modificări în sistemul juridic al unei ţări. Totodată, cadrele didactice au prezentat peste 100 de lucrări ştiinţifice pe tema supusă dezbaterii. "O intervenţie remarcabilă a fost cea a prof. dr. Pavel Klima din Cehia care a prezentat noile abordări ale tendinţelor dreptului european în continuă schimbare, în contextul dezvoltării unui limbaj juridic comun al statelor membre", se arată într-un comunicat de presă al Universităţii Agora.

Toate lucrările prezentate în cadrul conferinţei vor fi publicate în revista "Agora International Journal of Juridical Sciences": http://www.juridicaljournal.univagora.ro 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
:)))))
bla, bla ,bla si murim pe capete dar atentie intr o zi va fi randul vostru, amin!Se naruie Romania cu atatia specialisty cu diplome false care ii baga pe altii in puscarie si destrama famili !!!
Postat 20 Octombrie 2012, 15:16 de specialisty kuxrului
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON