URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
26 Martie 2020, 16:25

Vrei să ieşi din casă? Guvernul schimbă modelul declaraţiei pe propria răspundere. Descarcă documentul!

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi, modificarea formatului declaraţiei pe proprie răspundere, necesară pentru cei care ies din casă, pentru diverse necesităţi, în perioada stării de urgenţă.

Potrivit unui anunţ transmis presei, documentul, care poate fi descărcat din galeria aferentă acestei ştiri, dar şi de pe pagina stirioficiale.ro, "a fost simplificat în privinţa datelor care necesită a fi completate".

În esenţă, însă, solicită cam aceleaşi informaţii ca precedentul: de la datele de identitate ale persoanei, până la scopul ieşirii din cază, doar că elementele sunt aranjate sub o altă formă şi mai explicite.

"Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea şi semnătura olografă a titularului. De asemenea, documentul poate fi tipărit şi completat olograf ("de mână") în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului. Totodată, reamintim faptul că declaraţia pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declaraţiei pe proprie răspundere pus la dispoziţie", mai arată comunicatul.

De asmenea GSC precizează că orice alte iniţiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declaraţiilor pe proprie răspundere/adeverinţe de angajator NU beneficiază de acordul autorităţilor guvernamentale şi nu se realizează în colaborare cu acestea.

"În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea şi folosirea fără drept a datelor personale", mai arată informarea.

GSC revine cu precizări şi în ce priveşte prezentarea declaraţiei pe proprie răspundere/adeverinţei eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice.

"Precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menţionat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declaraţia pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverinţa angajator)", arată GSC.

Persoana va prezenta declaraţia pe proprie răspundere/adeverinţa de la angajator împreună cu actul de identitate. De reținut că personalul abilitat cu verificarea acestora va putea fotografia aceste documente.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Greu de cap 3
Numai guvernul ne poate salva.O companie romaneasca,certificata GDPR, a pus la dispozitia romanilor formularul vechi in format electronic.A tinut o zi.Aveti mai jos urmarea:..."Acest formular a fost oferit gratuit de 123FormBuilder, o companie românească cu peste 10 ani de experiență în colectarea și prelucrarea datelor și cu o bază vastă de clienți în întreaga lume. Am dorit să ne aducem contribuția în această perioadă dificilă, oferind o modalitate ușoară de generare a declarației pe proprie răspundere. Dupa publicarea formularului, am primit atât reacții pozitive, cât și reacții negative. Cele din urmă au vizat colectarea de informații personale ale utilizatorilor. Platforma noastră se conformează tuturor normelor GDPR, iar datele au fost folosite în mod exclusiv pentru generarea declarației, iar apoi au fost șterse de pe serverele noastre. Cu toate acestea, buna noastră credință a devenit un motiv de polemică și, cu părere de rău, considerăm că riscurile pentru compania noastră sunt mai mari decât impactul pozitiv pe care îl putem avea. În consecință, am decis să dezactivăm formularul si sa vă încurajăm să folosiți modelul oficial de declarație, pe care îl puteți descărca de aici sau apăsând butonul de mai jos."...suntem o natiune deosebita
Postat 26 Martie 2020, 18:18 de excalibur
Greu de cap 2
Bun. Suntem de acord ca e o varianta imbunatatita, simplificata.1.Ce facem cu modelul vechi? Mai e sau nu valabil? Ca io mi-am tiparit citeva exemplare,deplasindu-ma intr-o locatie cu imprimanta.Acuma nu mai pot merge legal, ca tre sa ies din oras.2.Modelul electronic este inaccesibil structurilor statului roman,care a platit milioane de euro softuri lu' ghita,lu' oracle,lu' microsoft?In structurile inalte nu exista 2-3 IT-isti cara sa faca o mica platforma de declaratie electronica? "Oameni buni, suntem conduși de idioți. Până acum, era cumva amuzant. De-acum poate fi mortal."
Postat 26 Martie 2020, 17:52 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON