URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
11 Noiembrie 2018, 11:36

„Vrea să mă anihileze”: Gabriela Firea susține că Dragnea pregătește OUG pentru desființarea Bucureștiului și transformarea sectoarelor în orașe

„Vrea să mă anihileze”: Gabriela Firea susține că Dragnea pregătește OUG pentru desființarea Bucureștiului și transformarea sectoarelor în orașe (foto: cotidianul.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că, în timp ce era plecată la Tokyo, Liviu Dragnea a avut o întâlnire cu primarii celor şase sectoare, pe care i-a anunţat că are pregătită o ordonanţă de urgenţă prin care să desfiinţeze Bucureştiul şi să transforme sectoarele în oraşe. 

Firea a făcut aceste afirmaţii la România TV. "Le-a spus că vrea să desfiinţeze Bucureştiul. Prin OUG cele şase sectoare să devină oraşe, ceea ce este anticonstituţional. Nu se poate modifica Legea fundamentală prin OUG. Nădăjduiesc că doamna prim ministru şi miniştrii nu vor fi de acord cu o ordonanţă care contravine Constituţiei. (...) Doreşte să mă anihilesze pe mine. Acest război a ajuns la absurd. Dacă ar putea m-ar anihila fizic", a susţinut Firea. 

Firea a afirmat, referitor la exlcuderea lui Marian Neacşu şi a lui Adrian Ţuţuianu, că este un moment de cumpănă prin care trece PSD. 

De asemenea, primarul Capitalei a vorbit despre scenariile pregătite pentru înlăturarea ei. "În ceea ce mă priveşte, mi s-a spus că se pregăteşte de asemenea o mazilire, că sunt calcule făcute, strategii, un întreg scenariu. (...) Mi s-a comunicat că beneficiez de un tratament special, că nu vrea să mă excludă pentru că nu vrea să îmi uşureze viaţa, pentru că ştie că am oferte de la alte partide, dar vrea să îmi curme cariera şi să mă elimine de la organizaţia Bucureşti şi Ilfov", a mai spus Firea. 

Ea a adăugat că nu va întreprinde absolut nimic. Firea a reluat afirmaţiile potrivit cărora tensiunile dintre ea şi Dragnea au apărut din cauza ambiţiilor acestuia legate de preşedinţia României şi pentru că o suspecta că vrea să candideze pentru funcţia supremă în stat.

Firea a mai declarat că îşi va spune punctul de vedere în următoarea şedinţă a Comitetului Executiv al PSD şi că este curioasă ce argumente va avea Dragnea ca să o dea afară de la organizaţia Bucureşti. 

"Sunt primar general. Vreau să îmi închei bine activitatea de primar general (...) şi faptul că Dragnea vrea să desfiinţeze Bucureştiul arată disperarea şi că îmi reunoaşte calităţile şi îşi imaginează că nu poate să mă învingă decât luându-mi locul de muncă. Se spune că în viaţă, şi în viaţa politică, niciodată să nu spui niciodată. Eu, în acest moment, vreau să închei bine mandatul de primar general", a declarat Firea, întrebată dacă ia în calcul o candidatură la preşedinţie. 

Secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, duminică, pentru Mediafax, că nu s-a discutat în partid desfiinţarea Primăriei Municipiului Bucureşti printr-o ordonanţă de urgenţă, fiind o aberaţie a edilului Capitalei. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
idee
sulfecată cată, cată până la brâu kktă, ducea ,ducea rufle la râu.
Postat 12 Noiembrie 2018, 17:06 de Iancu_Remus
Și o va face
.
Postat 12 Noiembrie 2018, 00:13 de Sandu1206
Saraca...
a luat-o pe aratura. Ce vrea sa faca Dragnea sa desfiinteze Bucurestiul si ce face, muta capitala la Alexandria? Nu are nici Dragnea minte multa, dar nici chiar asa. Chiar asi vrea sa ved cele 6 orase care apar, unice in lume: orasul Sectorul 1, orasul Sectorul 2 ... orasul Sectorul 6. ¨))
Postat 11 Noiembrie 2018, 12:13 de ionel82
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON