URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Decembrie 2015, 13:29

Vor pensii speciale pentru aleşii locali: Vezi cine sunt parlamentarii bihoreni care au votat pentru!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Senatorii din PSD, UNPR, ALDE şi UDMR au votat, luni, pentru acordarea de pensii suplimentare aleşilor locali. Astfel, primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de Consilii Judeţene urmează să beneficieze de două pensii. Decizia a fost luată de Senat, ca for decizional.

Potrivit adevarul.ro, în total, 86 de parlamentari de la PSD, UNPR şi ALDE au votat "pentru" şi doar unul s-a abţinut. Liberalii au ales să iasă din sală, exprimându-şi astfel dezacordul faţă de iniţiativa legislativă.

Site-ul menţionat publică şi lista completă a parlamentarilor care au votat pentru acordarea de pensii suplimentare, iar pe aceasta se regăsesc şi bihoreni: fostul primar al Oradiei, Petru Filip, decanul Facultăţii de Medicină Florian Bodog, fosta viceprimăriţă UDMR Rozalia Biro.

Lista completă, aşa cum a fost ea redată de Adevarul.ro:

1) Senatori ALDE: Ehegartner Petru; Nistor Vasile; Niţă Mihai; Nasta Nicolae; Pelican Dumitru; Popescu-Tăriceanu Călin; Anghel Cristiana-Irina Popescu Dumitru-Dian.

2) Senatori PSD şi UNPR: Purec Ion-Simeon; Butunoi Ionel-Daniel; Pavel Marian;Burlea Marin; Constantinescu Florin; Belacurencu Trifon; Duruţ Aurel; Suciu Matei; Chiriac Viorel; Mitu Augustin-Constantin; Valeca Şerban-Constantin; Chelaru Ioan; Toma Ion; Mazăre Alexandru; Corlăţean Titus; Mocanu Victor; Mohanu Nicolae; Oprea Ştefan-Radu; Savu Daniel; Fifor Mihai-Viorel; Vasiliev Marian; Donţu Ovidiu-Liviu; Tămagă Constantin; Iovescu Ioan; Saghian Gheorghe; Pop Gheorghe; Firea Gabriela; Croitor Cătălin; Bota Marius-Sorin-Ovidiu; Teodorovici Eugen-Orlando; Cordoş Alexandru; Severin Georgică; Frătean Petru-Alexandru; Coste Marius; Arcaş Viorel; Moga Nicolae; Nicolae Şerban; Bujor Dumitru-Marcel; Filip Petru; Creţu Gabriela; Federovici Doina-Elena; Rotaru Ion; Marin Nicolae; Cadăr Leonard; Isăilă Marius Ovidiu; Bodog Florian-Dorel; Mutu Gabriel; Mihăilescu Petru-Şerban; Voinea Florea; Grapă Sebastian; Dumitrescu Florinel; Badea Leonardo; Bădălău Niculae; Costoiu Mihnea-Cosmin; Dumitrescu Cristian-Sorin; Cristache Iulian; Ilieşiu Sorin; Coca Laurenţiu Florian; Bereanu Neculai; Rogojan Mihai-Ciprian; Pop Liviu-Marian; Silistru Doina; Andronescu Ecaterina; Lazăr Sorin-Constantin; Deneş Ioan; Calcan Valentin-Gigel; Bumbu Octavian-Liviu; Stuparu Timotei; Iliescu Lucian; Popa Florian; Butnaru Florinel.  

3) Senatori UDMR: Biró Rozalia-Ibolya; Klárik László-Attila; Tánczos Barna; Vegh Alexandru; Pataki Csaba; László Attila; Verestóy Attila.

4) Dan-Aurel Ioniţă, senator fără apartenenţă la grupurile parlamentare.

De precizat că, potrivit proiectului de lege, cea mai mică indemnizaţie specială, pentru un mandat complet, este de 891 lei, care se adaugă la pensia normală. Cel mai mare bonus la pensie îl primeşte persoana care a îndeplinit mandatul de Primar al Capitalei, respectiv 2.130 lei, pentru cei 4 ani la şefia Capitalei. Sumele cresc proporţional cu numărul de mandate, dar nu mai mult de trei, arată gândul.info.

Pentru mandate incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat de primar, viceprimar, preşedinte sau vicepreşedinte de Consilii Judeţene.

Acest proiect de lege a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor, în luna noiembrie, iar comisiile de specialitate din Senat au acordat un raport favorabil. Discutarea legii în Senat vine la mai puţin de o săptămână de când Parlamentul a adoptat şi proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor.

Legea pensiilor pentru aleşii locali va fi trimisă spre pomulgare preşedintelui Klaus Iohannis, care poate cere reexaminarea actului normativ, mai menţionează sursa citată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
@bihoreanoradean
Te suparai cand primeai nota mica la materiile de logica in scoala, nu-i asa? Auzi la el, votul e vot si in parlament si la referendum! Mai Einstein, hai sa-ti mai explic odata, ca la militieni, poate intr-un final o sa reusesti sa intelegi, desi ma indoiesc sincer. La referendum, multimea celor care au boicotat votul si nu s-au prezentat la urne, s-a reunit cu multimea celor care nu voteaza de obicei, absenteistii permanenti, cum ar veni. Deci, multimea celor care au boicotat referendumul nu este o multime numarabila, neexistand un criteriu prin care sa-i poti separa de misirupisti, adica de cei care nu voteaza in mod normal. De aici si ticalosenia ta si a altor sustinatori ai boicotarii referendumului, prin "anexarea" fara nici un drept sau logica, a absenteistilor la multimea celor care intr-adevar au boicotat referendumul. Folosindu-va de aceasta stratagema penibila, de prostit prosti cum ar veni, v-ati asumat "victoria" caderii referendumului, cand in fapt acest rezultat se datoreste intr-o masura covarsitoare misirupistilor si nicidecum celor care au boicotat real referendumul, pentru ca statistica, alta chestie pe care se pare ca nu o intelegi, ne spune destul de clar ca in Oradea, procentul absenteismului la vot se invarte undeva in jurul a 50% (+/- 7%). In cazul votului din parlament, cei care au anuntat ca nu voteaza, ca forma de protest (pe care eu personal, nu o agreez), erau prezenti in sala la vot si deci formau o multime numarabila, sau daca vrei usor identificabila. Q.E.D.
Postat 23 Decembrie 2015, 12:01 de User anonimizat
pnl=banii
oricum si ei vor beneficia de aceste pensii....au iesit ca asa le-a dictat Gorghiu,sarrrracuta
Postat 23 Decembrie 2015, 08:53 de cocolino
bihoreanul filip ?
filip bihorean ? Ha ha ha ... Credeti ca daca e casatorit in Bihor si are jumatate din centrul Oradei este bihorean ? filip nu va fi niciodata un bihorean adevarat in interiorul lui . Despre ceilalti doi ce sa mai vorbim ? Iar despre ceilalti de pe lista nici macar atat . Hai sictir !
Postat 23 Decembrie 2015, 08:39 de shumi
NU
Apreciez ca peneleii au iesit din sala la vot ! Dar poate ii pune Michiduta ( pe vreunul sau pe mai multi ) sa faca cerere pentru aceasta pensie !!! N-o vrea Quintus ? Pai la 99 ani n-o mai apuca oricum ( desi ii urez sa ajuga la 150...).Eu nu vreau sa ia aceasta pensie Bolojan , Chereches , Cupsa , Malan , Popa , Boeriu etc .
Postat 22 Decembrie 2015, 18:22 de TDS
URARI PENTRU DON PEDRO
Don Pedro , iti doresc sa folosesti banii pe leacuri ! Multe , multe de tot ! Hai 100-200 sa-i dai Valericai pentru diferite licori ! E si ea o b i ata femeie ! " Fire-ati ai dra...cu melcii vostri " ( " Senatorul melcilor " ). Don Pedro , fii atent ca imi cam ies !
Postat 22 Decembrie 2015, 18:06 de TDS
@ retard + anti
Asta e tot ce puteti? Asa v-au educat la partid.. Cata 'diplomatie'.. Sau mai nou asta e nivelul in pnl? V-am mai spus: nu sunt psd-ist, calmati-va sau tratati-va :)
Postat 22 Decembrie 2015, 16:05 de User anonimizat
Ai luat medicamentele?
@retardatoradean: Ce legatura are sula cu prefectura, idiotule? Ce comparatie face prostul asta...PNL nu a votat, restul au votat toti. Chiar daca vota pnl-ul nu rezolvau nimic pentru ca ceilalti oricum erau majoritari, deci ce incerci sa demonstrezi? Ca esti prost stie toata lumea, nu e cazul sa mai latri pe aici. Poti sa ii ceri lui mang mai multi bani acum ca i-au marit pensia ;)
Postat 22 Decembrie 2015, 16:00 de hateretards
@ anticomunist
Nu ti-a cerut nimeni nici o explicatie. Daca ai vreo parere pertinenta, expune-o! P.S. votul e vot! Indifetent ca e in senat sau ca e un referendum: ai sau nu majoritate. Simplu.
Postat 22 Decembrie 2015, 15:22 de User anonimizat
@bihoreanoradean
Esti rau cu caputu, daca tu compari votul din parlament cu un referendum. Explicatii am dat atunci si sincer nu mai am nervi sa explic dinnou. Oricum, esti consecvent, ai, n-ai mingea tragi la poarta, da' te cam umpli de penibil.
Postat 22 Decembrie 2015, 15:07 de User anonimizat
rusinica alesilor bihoreni + lupul morslist
Sa le fie rusine daca au votat asa ceva! Le fel pnl-istilor pentru ca nu au votat impotriva! Sau stai! Suna cunoscut: la fel au facut oradenii cu referendumul!?! Adica vreti sa spuneti ca e bine sa nu votezi? Pai parca in vara aveati alta parere.. Pentru ca oradenii au boicotat referendumul, i-ati tratat ca pe ultimele scursuri ale societatii..Aaa da, oradenii sunt cetateni de rang inferior.. pnl-stii sunt altceva...
Postat 22 Decembrie 2015, 14:02 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON