URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
02 Martie 2016, 15:49

Voluntarii din domeniul social au fost premiaţi de ASCO (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Administraţia Socială Comunitară Oradea (ASCO) a premiat, marţi după amiază, voluntarii din domeniul social, aducând astfel mulţumiri celor care se implică în sprijinirea celor nevoiaşi, bolnavi ori dezavantajaţi.

Cea de-a patra ediţie a Galei Voluntarilor din domeniul social a avut loc în sala mare a Primăriei şi a adunat circa 100 de persoane, dintre care cei mai mulţi voluntari şi reprezentanţi ai ONG-urilor din oraş. La eveniment a luat parte şi viceprimarul Huszar Istvan.

"Orice implicare în activităţile de voluntariat presupune o formă de învăţare socială şi dezvoltă o serie de abilităţi şi competenţe sociale: solidaritate, toleranţă, încredere că orice om poate face diferenţa în comunitatea sa, dorinţa de a ajuta dezinteresat, spirit civic, pe scurt, responsabilitate socială" a spus, în deschiderea galei, Arina Moş, director ASCO.

În cadrul evenimentului, au fost acordate premii pentru cel mai bun voluntar la şase secţiuni: respectiv asistenţă socială şi protecţia copilului, asistenţă socială şi protecţia persoanelor vârstnice, asistenţă socială şi protecţia persoanelor cu dizabilităţi, servicii de cantină socială, asistenţa tinerilor şi a familiilor aflate în dificultate, respectiv servicii sociale acordate în comunitate.

La categoria Centre de Zi pentru copii, cei mai buni voluntari premiaţi au fost Adriana Popa de la Asociaţia Caritas Eparhial şi Gyongyike Lakatos de la Asociaţia Down Oradea. La categoria cel mai bun voluntar care activează în Centre Rezidenţiale pentru Copii a fost nominalizată Ina Blaga de la Asociaţia Amia Suflet de Copil.

Sonja Van Kessel, voluntar al Asociaţiei Caritas Catolica Oradea, a fost premiat pentru cel mai bun voluntar care activează în Centrele Rezidenţiale pentru Persoane Vârstnice. Natalia Ligia Achim de la Fundaţia Hospice Emanuel, Cristina Dubei din cadrul Asociaţiei Alsterdorf şi Florica Sălăjan din cadrul Fundaţiei de Scleroză Multiplă Bihor sunt voluntarii care au fost premiaţi la categoria asistenţă la domiciliu pentru persoane cu dizabilităţi.

De asemenea, la categoria cel mai bun voluntar care activează în Centrele de Zi pentru Persoane cu Dizabilităţi, au fost premiaţi: Elena Sabău de la Asociaţia Filantropia, Dorina Vlad din cadrul Fundaţiei Casa Minunată, Daniela Popa de la Asociaţia S.O.S Autism Bihor, Gheorghe Tordai de la Fundaţia de Scleroză Multiplă Bihor, Sarolta Boroş de la Asociaţia Deficienţilor Locomotori şi Nela Axinte de la Asociaţia Down Oradea.

Pentru categoria servicii de cantină socială, voluntarii premiaţi au fost Adina Claudia Popa de la Asociaţia Caritas Eparhial şi Anamaria Silvia Căvăşdan de la Asociaţia Filantropia Oradea.

Elena Indrieş de la Asociaţia Filantropia Oradea şi Creţu Alin, nominalizat din partea Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, au fost premiaţi pentru categoria asistenţa tinerilor şi a familiilor aflate în dificulatate.

La categoria servicii sociale acordate în comunitate au fost premiaţi Popa Maria, de la Uniunea Femeilor Bihor, Dorina Rodica Cionca din cadrul Asociaţiei Filantropia Oradea, Larisa Birta şi Micu Ioan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
?
D-na ARINA PATRICIA ! Ce vă mai plac festivitățile ! Cu cât mai multe fotografii. Am înțeles că în Primărie nu există rampă pentru persoanele cu dizabiltăți ( așa a zis Cristian Pușcaș , fostul consilier local pedelist ! ) dar o ardeți cu Gale !
Postat 04 Martie 2016, 12:45 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON