URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
07 Iunie 2024, 17:31

Visit Oradea: Jurnaliști și tour operatori polonezi au vizitat orașul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În data de 3 iunie 2024 a avut loc primul zbor direct pe ruta Oradea-Varșovia, operat de compania poloneză LOT Polish Airlines. Începând cu această dată, Oradea face parte din rețeaua LOT Polish Airlines, orașul nostru fiind astfel deschis spre vizitare și explorare de către turiștii polonezi.

Mai mult, prin LOT Polish Airlines, Oradea este acum conectată la mai multe orașe din Europa de Vest, Asia, Canada și America de Nord. Suntem bucuroși că turiști din toate colțurile lumii au acum oportunitatea de a descoperi arhitectura unică, istoria bogată și mozaicul cultural, etnic și religios, atribute pe care le prețuim și promovăm.

Transportatorul polonez oferă o gamă largă de conexiuni cu destinații populare cum ar fi Paris, Amsterdam sau Frankfurt, dar și cu destinații transatlantice precum Canada, Statele Unite și Asia, inclusiv Toronto, New York, Chicago sau Tokyo, cu escală la Varșovia. Zborurile spre Oradea sunt programate în zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă. În zilele de miercuri și vineri, zborul LO655 va pleca din Varșovia la ora 11:25. Zborul de întoarcere LO656 va pleca din Oradea la ora 14:35. În zilele de luni și sâmbătă, zborul LO657 va pleca din Varșovia la ora 14:30, iar zborul de întoarcere LO658 va pleca spre Varșovia la ora 17:40. Serviciul va fi operat de aeronave Embraer 170 și 175 și va dura aproximativ 1,5 ore.

Suntem încântați că, odată cu primii pasagerii ai zborului inaugural din data de 3 iunie, a ajuns la Oradea un grup de jurnaliști și tour operatori polonezi, pentru a cunoaște orașul și a se familiariza cu oferta și infrastructura turistică a orașului și județului. Printre participanții s-au numărat reprezentanți ai Why Not Travel, Travel Bank, Primapol, Horyzonty, Burda Media, onet, Interia, PRBBC și Konsorcjum.

Timp de trei zile, delegația a vizitat cele mai reprezentative obiective turistice din Oradea: Piața Unirii, strada Vasile Alecsandri, Piața Ferdinand cu Teatrul de Stat, Casa Poynar, Casele Adorjan, Hotel Pannonia, Casa Darvas-La Roche, Parcul Traian cu Palatul de Justiție, Clădirea Baroului, Clădirea BNR; palatele iconice de pe strada Republicii – Apollo, Moskovits Miksa, Stern, complexul Baroc și Cetatea Oradea. În ceea ce privește infrastructura turistică, delegația a vizitat Aquapark Nymphaea și câteva hoteluri din Oradea și Băile Felix, pentru a descoperi facilitățile, serviciile și standardele de cazare din regiune.

De asemenea, în seara de 4 iunie, la Casa Darvas-La Roche a avut loc o cină informală la care alături de delegația poloneză au fost invitați unii dintre cei mai mari tour operatori și reprezentanți ai HoReCa din regiune. Invitații au avut astfel ocazia să socializeze și să schimbe impresii într-o atmosferă relaxată, evenimentul fiind o oportunitate excelentă pentru participanți de a descoperi noi parteneri de afaceri strategici.

Oradea,
7 iunie 2024

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON