URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Decembrie 2018, 09:42

Vineri seara, la Târgul de Crăciun din Oradea: Celelalte Cuvinte ne „colindă” din „albumul cu pătrăţele”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vineri, 14 decembrie, de la ora 19, Târgul de Crăciun din Oradea va găzdui un moment special: concertul aniversar al trupei Celelalte Cuvinte, prin care va fi celebrat celebrul "album cu pătrăţele" apărut în 1987. Publicul va păşi pe tărâmul nostalgiei alături de piese cunoscute de pe primul album al trupei, precum Scrisori iubite, Un sfârşit e un început, Dacă vrei, Fântâna suspinelor, Despărţire, Iarbă prin păr...

De cele mai multe ori, primul album al unei trupe rămâne unul special, atât pentru artişti, cât si pentru fani. După mai bine de 31 de ani de la lansare, Celelalte Cuvinte cântă şi orădenilor integral piesele de pe primul album al trupei, apărut în 1987, la Electrecord.

Povestea "albumului cu pătrăţele" începe, de fapt, în 1984. Trupa înregistrează la Radio Cluj câteva piese, printre care şi "Iarbă prin păr", care devine în scurt timp unul dintre cele mai mari hituri din istoria formaţiei şi a rockului românesc. Apoi, la festivalul timişorean "TIM Rock" formaţia este remarcată de Florian Pittiş şi, prin intermediul lui, banda cu înregistrările de la Radio Cluj ajunge la Bucureşti, unde devine o jumătate a L.P.- ului intitulat "Formaţii Rock Nr. 8", album editat de Electrecord, în 1985. După doi ani, este lansat Celelalte Cuvinte I, primul material discografic aparţinând în întregime trupei.

"Albumul cu pătrăţele" şi-a primit numele după ce prima variantă a coperţii, realizată de Alexandru Andrieş, a fost respinsă de cenzura comunistă pe motiv că ar fi făcut aluzie la demolarea clădirilor vechi din Bucureşti sau la cutremur. Prin urmare, Andrieş vine cu o altă idee grafică, mult simplificată, datorită căreia discul are această denumire populară.

Aşadar, vineri, 14 decembrie, de la ora 19, Călin Pop, Marcel Breazu, Tiberiu Pop, Leontin Iovan şi Ovidiu Roşu ne aşteaptă în Piaţa Unirii din Oradea, pentru a ne cânta: Scrisori iubite, Un sfârşit e un început, Dacă vrei, La ceas târziu, În zori de zi, Fântâna suspinelor, Despărţire, Despre suferinţe de iarnă, Iarbă prin păr, Caracteruri, O să am...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7282 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON