URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Decembrie 2018, 09:42

Vineri seara, la Târgul de Crăciun din Oradea: Celelalte Cuvinte ne „colindă” din „albumul cu pătrăţele”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vineri, 14 decembrie, de la ora 19, Târgul de Crăciun din Oradea va găzdui un moment special: concertul aniversar al trupei Celelalte Cuvinte, prin care va fi celebrat celebrul "album cu pătrăţele" apărut în 1987. Publicul va păşi pe tărâmul nostalgiei alături de piese cunoscute de pe primul album al trupei, precum Scrisori iubite, Un sfârşit e un început, Dacă vrei, Fântâna suspinelor, Despărţire, Iarbă prin păr...

De cele mai multe ori, primul album al unei trupe rămâne unul special, atât pentru artişti, cât si pentru fani. După mai bine de 31 de ani de la lansare, Celelalte Cuvinte cântă şi orădenilor integral piesele de pe primul album al trupei, apărut în 1987, la Electrecord.

Povestea "albumului cu pătrăţele" începe, de fapt, în 1984. Trupa înregistrează la Radio Cluj câteva piese, printre care şi "Iarbă prin păr", care devine în scurt timp unul dintre cele mai mari hituri din istoria formaţiei şi a rockului românesc. Apoi, la festivalul timişorean "TIM Rock" formaţia este remarcată de Florian Pittiş şi, prin intermediul lui, banda cu înregistrările de la Radio Cluj ajunge la Bucureşti, unde devine o jumătate a L.P.- ului intitulat "Formaţii Rock Nr. 8", album editat de Electrecord, în 1985. După doi ani, este lansat Celelalte Cuvinte I, primul material discografic aparţinând în întregime trupei.

"Albumul cu pătrăţele" şi-a primit numele după ce prima variantă a coperţii, realizată de Alexandru Andrieş, a fost respinsă de cenzura comunistă pe motiv că ar fi făcut aluzie la demolarea clădirilor vechi din Bucureşti sau la cutremur. Prin urmare, Andrieş vine cu o altă idee grafică, mult simplificată, datorită căreia discul are această denumire populară.

Aşadar, vineri, 14 decembrie, de la ora 19, Călin Pop, Marcel Breazu, Tiberiu Pop, Leontin Iovan şi Ovidiu Roşu ne aşteaptă în Piaţa Unirii din Oradea, pentru a ne cânta: Scrisori iubite, Un sfârşit e un început, Dacă vrei, La ceas târziu, În zori de zi, Fântâna suspinelor, Despărţire, Despre suferinţe de iarnă, Iarbă prin păr, Caracteruri, O să am...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON