URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Decembrie 2020, 10:11

Vine RER la tine! Din 3 decembrie, echipele operatorului de salubritate iau Oradea la pas, pentru semnarea noilor contracte

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începând de joi, 3 decembrie 2020, echipele RER Vest vor merge din uşă în uşă, pe toate străzile din Oradea, pentru a le oferi orădenilor oportunitatea să semneze noile contracte de salubrizare pe loc, fără a mai fi nevoiţi să se deplaseze la sediul companiei.

De asemenea, reprezentanţii RER Vest vor contacta toate asociaţiile de proprietari din Oradea, pentru acelaşi scop.

Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Oradea, după ce vor încheia noile contracte, toţi clienţii RER Vest vor primi recipientele necesare colectării separate a deşeurilor, dimensionate în funcţie de numărul locuitorilor dintr-o gospodărie sau asociaţie de proprietari.

Colectarea deşeurilor se va face în trei fracţii, toţi clienţii urmând să primească: un container sau o pubelă neagră, pentru deşeurile reziduale; un container sau o pubelă maro pentru deşeurile biodegradabile; un container sau saci de culoare galbenă pentru deşeurile din plastic, metal, hârtie şi carton.

În plus, orădenii care locuiesc în blocuri vor primi recipiente de mici dimensiuni pentru colectarea deşeurilor biodegradabile în interiorul locuinţelor, sacoşe reutilizabile de culoare galbenă, pentru colectarea deşeurilor reciclabile şi sacoşe de culoare verzi, pentru sticle şi borcane.

RER Vest demarează activitatea de încheiere a noilor contracte de salubrizare cu toţi locuitorii oraşului, precum şi cu asociaţiile de proprietari, instituţiile publice şi persoanele juridice după ce a fost desemnat operator de salubrizare în municipiu, în urma licitaţiei organizate de Primăria Oradea.

Conform legislaţiei în vigoare, toţi cetăţenii care locuiesc în municipiu sunt obligaţi să încheie un contract de salubritate cu operatorul câştigător al licitaţiei, pentru colectarea şi transportul deşeurilor reziduale, biodegradabile şi reciclabile. Tarifele sunt cele aprobate de Consiliul Local Oradea, prin HCL 888 din 12 noiembrie 2020.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Comentariul contine cuvinte interzise
Astfel in majoritatea acestor tari “materialul” reciclabil este preluat de la cetateni contra cost astfel oamenii devin interesati sa selecteze diferitele fractii.Aceste sume ori se scad din factura gunoiului menajer nefolosibil sau numai “compostabil” ori se deconteaza direct in contul bancar al cetateanului.Astfel in aceste tari gradul de reciclare a materialelor ajunge sau chiar depaseste pragul de 90 la suta.Toata lumea e multumita,cetatenii sunt platiti pentru efortul de a separa materialele refolosibile, comunitatea devine mai curata ca toate cele devin refolosibile si nu aruncate aiurea si industria care primeste un volum nesecat de materii prime.Poate nu-i tarziu ca si aici sa se destepte cineva si sa puna in aplicare niste bune practici care nu necesita nici un fel de investitii ci doar bunul simt.Sa vedeti ca intr-un interval foarte scurt ce s-ar curata urbea si imprejurimile de niste “materiale” care azi sunt doar mizerii care inunda totul din jurul nostru."
Postat 03 Decembrie 2020, 15:47 de excalibur
O,ce veste minunata...
...echipele operatorului de salubritate iau Oradea la pas.O noua realizare liberala,dupa zdrobirea intrusului inamic Polaris.Oradea e pe miini bune.Cit de bune? Suficient cit sa scoti 3.599.667 lei profit in 2019 la un rulaj de 50.534.342lei [www.risco.ro/verifica-firma/rer-vest-cui-8309690]. Acum in tot judetul.Iata cum un pesedist nu e multumit de o treaba bine facuta,liberala:"Madar (PSD): RER să nu facă profit ilegal din contractul cu orădenii!" [www.bihon.ro/stirile-judetului-bihor/madar-psd-rer-sa-nu-faca-profit-ilegal-din-contractul-cu-oradenii-3588719/].
Postat 03 Decembrie 2020, 15:41 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON