URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Septembrie 2020, 13:15

Viitorul stadion de 16.000 locuri al Oradiei are finanţarea asigurată

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Viitorul stadion de aproximativ 16.000 de locuri al Oradiei, care va fi ridicat pe strada Făgăraşului, are finanţarea asigurată.

Viceprimarul Florin Birta a anunţat, joi, pe propria pagină de Facebook că investiţia a fost cuprinsă pe lista obiectivelor din cadrul subprogramului "Complexuri sportive", aprobată pe 1 septembrie de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

"După finalizarea studiului de fezabilitate şi aprobarea indicatorilor tehnico-economici în Consiliul Local, documentaţia va fi înaintată Companiei Naţionale de Investiţii pentru demararea procedurilor de licitaţie în vederea proiectării şi execuţiei, astfel încât în cursul anului viitor lucrările de construcţie a stadionului să înceapă", a scris Birta.

După cum BIHOREANUL a mai scris, noul stadion va avea o aripă care va găzdui un hotel cu SPA, o parcare subterană cu 150 locuri, instalaţie nocturnă, copertină şi va face parte dintr-un hub sportiv alături de Baza Tineretului şi viitoarea sală polivalentă cu 5.000 de locuri.

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
..........
Este deja de foarte prost gust, scârbos cum se merge înainte cu acest proiect ignorând total părerile oamenilor ca și cum toți ar fi niște prosti. În tot acest timp marii vizionari, zei ai oradiei cum se cred nu au ieșit nici o data cu cifre concrete. Cat ne costa exproprierile și câte vor fi? Cât ne costa mutatul zoo și unde îl duc? (de la ăștia ma aștept și să-l mute în ceva localitate vecina pe cheltuiala noastră desigur ceea ce în opinia mea ar fi chiar revoltător) cât vom contribui noi în treaba asta? ca cni nu pune toți banii nici poveste, cat economisim dc va fi de 16 mii și nu de 20?cat? Ca mai întâi au spus ca 16 ca nu încape mai mare de zoo, acum muta zoo da stadionul tot 16 mii a rămas în schimb au băgat tot felul de lucruri pe acolo care inițial nu erau în proiect. Totul pt un stadion mai mic decât cel existent. Cred ca este o premiera nu națională, nici europeana, e o premiera mondiala sa faci un stadion nou pt 30 de ani(asa să-l priviți dragi cetățeni ca 30 de ani nu mai pupam altul și cică ne dezvoltam, mie mi se pare fix invers dc în 1924 au putut face stadion de 22 mii iar acum vor unul de doar 16 mii) mai mic decât cel vechi. Acest stil orb de a conduce un oraș fără ca măcar să se explice este total în neregula și chiar de speriat. Poate mulți rad de lamentările unora(multora) legat de stadion dar când într-o zi primăria va atinge și zona lor de interes ca va fi o demolare, o construcție de parc sau orice altceva sa nu se plângă șocați ca sunt ignorați total. Birta nici nu e încă primar dar deja are o atitudine greu de digerat. Dacă Bolojan și-a permis sa fie cum e pt ca totuși are ceva lucruri în spate și multi oameni au încredere în el, acest Birta a fost pana acum doar un du-te vino și ni se cere pe cuvânt să-l credem ca el va fi un bun primar. Pai prost început, foarte prost.Sper ca oamenii sa amendeze comportamentul acesta la vot.
Postat 04 Septembrie 2020, 12:36 de Robert
Prostie
Să te apuci să construiești un stadion nou mai mic decât cel pe care vrei să îl înlocuiești este cea mai mare prostie posibilă!!! Mai bine îl renovezi pe cel vechi îi montezi înapoi instalația de nocturnă și îi faci un acoperiș, demolezi și reconstruiești tribuna veche închizând ovalul așa cum era planul inițial și care a fost sistat după revoluție iar la final o să ai un stadion cu cel puțin 18 500 de locuri la un preț mult mai mic!!! Să insiști în a construi un stadion sub 20 000 de locuri este cea mai mare tâmpenie posibilă și este principalul motiv pentru care în acest an nu am să mai votez pentru un primar de la PNL!!!
Postat 04 Septembrie 2020, 10:54 de Adrian1965
Ha, ha, ha ... un hotel privat cu SPA, a fost aprobat sub acoperirea unui stadion public !?!
Domnu' candidat al liberalismului autentic habarnist ... și creșterea pensiilor cu 40% a fost aprobată, nu de un minister oarecare ci chiar de cel al Finanțelor, după care proiectul a fost adoptat de Parlament iar "președintele tău" a promulgat legea !?! Și ce s-a întâmplat după un an de povești liberale, despre faptul că se va respecta legea ?!? În loc de 40 sunt 14% ... care nu acoperă nici măcar inflația "pandemică" care a fost generată de economia "guvernului meu". Câtă naivitate la un candidat liberal ... țara arde, căderea cuantificată e de vreo 30% deja, împrumuturile externe au bătut îndatorarea istorică de 100 miliarde Euro, sute și sute de școli au probleme cu apa potabilă, canalizare la grădinițe rurale ține de un vis, alocațiile nu pot fi acordate conform legii, etc, etc !?! Și spui că bugetul României îți dă ție, anul viitor care e 2021, bani pentru lucrările la acest stadion ?!? Dacă nu ești fraier ... precis că ești cu robinetul închis la capitolul neuroni !?! Ha, ha, ha ... ne mai auzim peste vreo 5-6 ani, când dau eu panglica și foarfeca.
Postat 03 Septembrie 2020, 17:38 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON