URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Septembrie 2020, 18:26

Viitorul stadion al Oradiei va avea 16.100 de locuri. Vezi cum va arăta! (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noul stadion pe care municipalitatea plănuieşte să-l construiască în Oradea va avea circa 16.100 de locuri, va avea o aripă care va găzdui un hotel cu SPA şi va fi înconjurat de spaţii verzi, dar şi de alte terenuri pentru sportul de masă. 

Viceprimarul Oradiei, Florin Birta, a publicat, marţi pe pagina sa de Facebook un videoclip de prezentare a complexului sportiv care va fi amplasat în perimetrul delimitat între str. Făgăraşului, str. Traian Blajovici, Liceul cu Program sportiv "Bihorul" şi Grădina Zoologică. Filmul a fost realizat de firma care a primit sarcina să elaboreze studiul de fezabilitate al investiţiei, Dico şi Ţigănaş, din Cluj-Napoca. 

"În săptămânile următoare vom primi şi studiul de fezabilitate, studiu ce va fi dat spre aprobare Consiliului Local. Ne dorim ca acest Complex să ofere orădenilor accesul la evenimente sportive de calitate, precum şi participarea la evenimente de tip concerte, festivaluri etc. Suntem siguri că acest Complex va juca rolul unui catalizator în dezvoltarea oraşului", a precizat viceprimarul.

Stadionul va avea, potrivit datelor prezentate marţi, 16.100 de locuri, dar tribuna 0 va putea fi organizată în aşa fel încât să aibă mai puţine locuri în cazul unor evenimente sportive mai mici. O parte dintre locuri (80) vor fi rezervate persoanelor cu dizabilităţi şi însoţitorilor acestora. 

În subsolul acestuia a fost gândită o parcare (cu 150 de locuri pentru maşini, plus 10 locuri pentru maşinile oficialilor şi două pentru autocarele sportivilor), dar şi aceesele pentru sportivi, presă şi spectatorii VIP. Accesele pentru public sunt amplasate la nivelul solului. 

În partea de nord, într-o aripă a stadionului, va fi amenajat un hotel cu 46 de camere şi două apartamente, săli de conferinţă, dar şi un centru SPA. Hotelul va avea parcări pentru 74 de autoturisme şi 3 autocare. 

Stadionul stadionului va fi mai ridicată spre piaţa publică (intrarea principală), respectiv coborâtă spre partea de est. Noua investiţie va avea instalaţie de noctură şi copertină.

În jurul stadionului, municipalitatea plănuieşte să amenajeze alte terenuri pentru sportul de masă, inclusiv de fotbal şi de tenis. De asemenea, complexul este gândit pentru a fi integrat într-un parc. În apropiere sunt şi alte facilităţi pentru sport, mai precis Sala Polivalentă cu 5.000 de locuri şi complexul sportiv al Universităţii din Oradea. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Tipic
Cum apare o investitie noua..apar si tot felul de" arhitecti "si "experti"..care isi dau cu presupusul...si la sala polivalenta la fel...lasati sa se faca dracu ceva..miticii din capitala se screm de 20 de ani sa faca o sala..Ploiestiul are stadion de 15000 de locuri e dublu fata de Oradea...si sant arhisuficiente locurile...
Postat 24 Mai 2021, 20:56 de zorro
Grigore
Inainte de pensie trebuie făcută infrastructura de unde va veni pensia. Gyula sa mai astepe
Postat 02 Septembrie 2020, 13:45 de Sandu2100
Tupeu maxim la birtinutz!
Aista- i ala care a desfiintat FC Bihor si acum cu demolatorul sef demoleaza stadionul IULIU BODOLA!Tupeu maxim baiete!Pe cine pacalesti oare?Ai fost numit si acum o dai cu futbolul?Notiunea de BUN SIMT o cunosti oare?????Saracuie penelista intreaba vecinul meu Gyula bacsi de ce n ati marit pensia cu procentul stabilit in ianuarie?Aloooooo?Birtinutz??????
Postat 02 Septembrie 2020, 11:51 de grigore
fanatic pentru totdeauna
Exista in Anglia un oras pe nume Sunderland, cu echipa in liga a treia, cu istorie de peste 100 de ani, cu titluri in prima liga si cu stadion de 50.000 locuri. Detalii in filmul Sunderland ´Til I Die, in care se vede ca accesul la stadionul imens se face pe jos! Exista transport public pentru suporterii care vor sa se distreze fugarind arbitrii de fotbal, trebuie sa ai o minima conditie fizica ca sa fii ultras...
Postat 02 Septembrie 2020, 10:24 de decalog
Si zic toți ca-i țânc...
Ăsta-l intrece (in nesimtire!) pe birtinez. Cum sa puna videoclipul pe pagina proprie, face stadionul pe banii lui sau pe ai nostri?! Primaria are pagina oficiala pe facebook!
Postat 02 Septembrie 2020, 05:48 de pinonel
o problema grava in oras - parcarile putine si nesimtit de inguste
absolut caraghios - la un stadion de 16 mii locuri un numar de 150 locuri de parcare. sau poate e doar trist, ca asta e valoarea suporterilor adevarati (sau melancolici) care au mai ramas in Oradea. de fapt problema parcarilor in oras este una cronica si grava - vezi cazul blocurilor Prima care ar trebui sa aiba 110% locuri de parcare fata de nr de apartamente, dar au vreo 60% doar, motiv din care obraznicii vand cu 3800 euro/locul in zona din Iosia. e cineva caruia ii pasa de acest apect ce tine de legislatie si civilizatie in oras? apoi mai ramane problema parcarilor private, gen magazin dedeman sau kaufland, unde zgarcenia si idiotenia pentru suprafata unui loc de parcare sunt legendare - nici nu poti deschide bine usa ca intri in masina parcata lateral.
Postat 01 Septembrie 2020, 22:43 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON