URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Septembrie 2019, 14:25

Victorii pentru echipele bihorene din Liga a III-a în cea mai recentă etapă 

Victorii pentru echipele bihorene din Liga a III-a în cea mai recentă etapă  (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipele bihorene de fotbal componente ale Ligii a III-a au avut o etapă fastă în acest weekend, reuşind să câştige fără să primească gol.

CSC Sânmartin a obţinut prima victorie în eşalonul al III-lea, după ce a dispus, vineri, la Sântion, de formaţia Sănătatea Cluj, cu scorul de 3-0. La pauză scorul a fost egal, 0-0, toate cele trei reuşite echipei din Sânmartin fiind marcate în repriza a doua de jucătorul Sergiu Pop. Mai întâi, atacantul echipei bihorene a marcat în minutul 61, după care, în minutul 80, el a recidivat din penalty, pentru ca scorul final, 3-0, să-l stabilească în minutul 87.

"A fost o victorie muncită, frumoasă. Este prima victorie pentru noi în Liga a III-a. Am întâlnit un adversar foarte bun din seria noastră, având în componenţă o serie de jucători cu foarte multe meciuri în Liga I. Este vorba despre Roman, Ciupe, Rus sau Dănuţ Matei, jucători care, într-adevăr, în momentul în care pun piciorul pe minge îşi arată adevărata lor valoare. Nu întâmplător au jucat foarte multe meciuri în prima ligă. Noi am fost însă o echipă disciplinată, cu o evoluţie bună, în faţa unui adversar incomod care a venit să-şi vândă foarte scump pielea, aici la Sântion, iar spre bucuria noastră, rezultatul final spune tot despre acest joc", a declarat antrenorul Călin Cheregi pentru BIHOREANUL.

Tehnicianul de la CSC Sânmartin a trimis pe teren echipa în meciul cu Sănătatea Cluj: Barabas – Fl. Pop, Pintea, Lupşe, Arsene – Seb. Brata (min. 60 Vancea), Habakuk, Tiponuţ (min. 80 P. Andras), I. Ban (min. 46 Cl. Popa) – Sorian şi Szabados (min. 46 Sg. Pop). La debutul său, Vancea a scos penalty-ul din minutul 80, transformat de Sergiu Pop.

La rândul ei, Luceafărul Oradea a evoluat în deplasare vineri după-amiază, la Turda, cu Sticla Arieşul, formaţie pe care a întrecut-o cu 1-0, după ce la pauză şi aici se consemna scor alb, 0-0.

Unicul gol al jocului l-a reuşit atacantul George Paraschiv, care a marcat în minutul 83. 

Echipa bihoreană a obţinut astfel a treia victorie din trei posibile în actuala ediţie de campionat, consolidându-şi prima poziţie a clasamentului în Seria a V-a.

"A fost un joc greu de deplasare, deoarece noi am plecat în ziua jocului. Am întâlnit o echipă cu maxim de puncte după două etape, care venea şi după o victorie cu Minaur Baia Mare. Am obţinut totuşi această victorie în deplasare, printr-un gol târziu marcat, dar nu uităm că noi avem o echipă foarte foarte tânără în Liga a III-a. Ca de obicei, noi am încercat să jucăm fotbal, am avut ocazii, până la urmă am şi înscris şi cred că victoria este pe deplin meritată", a declarat Dragoş Militaru, antrenorul formaţiei Luceafărul Oradea, pentru BIHOREANUL, după încheierea jocului.

Tehnicianul Luceafărului a trimis în teren la această partidă echipa: Filip – Gunie, Pop, Core, Roş (Papp), Mitrică (Lăsconi), Paşca, Peter (Mintaş), Manole (Costea), Paraschiv şi Maxin.

În celelalte partide de vineri, din etapa a III-a a Seriei a V-a din Liga a III-a s-au consemnat rezultatele: Viitorul Şelimbăr - Unirea Dej 2-0, Avântul Reghin - Unirea 1924 1-0 şiCFR Cluj II - AFC Odorheiu Secuiesc 1-1.

Sâmbătă, de la aceaşi oră, 17, au loc ultimele partide, Unu Fotbal Club Gloria - SCM Zalău, Fotbal Comuna Recea - Industria Galda şi Metalurgistul Cugir - Minaur Baia Mare.

În clasament, cu 9 puncte, Luceafărul Oradea este lider, urmată fiind la două puncte de Viitorul Şelimbăr şi la trei puncte de Sticla Arieşul Turda. CSC Sânmartin a urcat pe poziţia a 7-a, cu 4 puncte.

În etapa viitoare, Luceafărul Oradea va evolua acasă, cu Fotbal Comuna Recea, în timp ce CSC Sânmartin va face deplasarea la Alba Iulia, pentru jocul cu Unirea 1924.

Până atunci, miercuri, 11 septembrie, de la ora 16:30, trupa pregătită de antenorul Călin Cheregi va primi replica Universităţii Cluj, în turul IV al Cupei României.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON