URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Ianuarie 2021, 13:26

Victorie clară cu CSM Focşani pentru "leii roşii" în primul duel din această săptămână (FOTO)

Victorie clară cu CSM Focşani pentru 'leii roşii' în primul duel din această săptămână (FOTO) (Sursa foto: Facebook - CSM Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aşa cum era de aşteptat, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au impus clar, joi seara, în primul joc pe care l-au disputat pe teren propriu în noul an.

Victorie la scor

În prima etapă a turneului cu numărul 5 din campionatul Ligii Naţionale, care se desfăşoară în această săptămână, joi şi vineri, la Arena Antonio Alexe din Oradea, jucătorii formaţiei bihorene au primit replica echipei CSM Focşani, pe care au învins-o la un scor categoric: 112-68.

Antenorul Cristian Achim a început partida de această dată cu: Holt, Broussard, Green, Petrescu şi Markovic. Deşi la început ambele echipe au găsit drumul spre coş, treptat CSM-ul a pus stăpânire pe joc trecut şi s-a desprins la 11 lungimi, scor 34-23, după primele 10 minute.

În sfertul cu numărul 2, jocul ofensiv al bihorenilor a fost extrem de productiv şi de generos, dar şi foarte precis astfel, conform statisticilor site-ului clubului orădean, CSM CSU avea 76% la aruncările de două puncte şi 17 pase decisive, la jumătatea confruntării, când "roş-albaştrii" au ajuns să conducă cu 32 de puncte, scor 62-30.

În partea a doua, "leii roşii" au intrat şi mai tare în rotaţie, folosind un set mai amplu de acţiuni şi evoluând în diferite formule de joc. În acest context, mai mulţi jucători au beneficiat de minute bune de joc, iar acest lucru s-a făcut în condiţiile în care "nivelul de joc a fost foarte bun pe tot parcursul celor 40 minute", după cum a transmis şi ofiţerul de presă al clubului orădean, Adrian Micinic.

"O atitudine corectă"

După ce şi-au adjudecat sfertul III cu 28-17, iar pe ultimul cu 22-21, în final baschetbaliştii echipei orădene s-au impus la o diferenţă de 44 de puncte, cu scorul de 112-68.

"Am început cu o atitudine corectă şi cu efort pe măsură. Atunci când abordăm meciurile de asa natură sigur că ne simplifică mult misiunea. Apreciez şi că echipa e în uşoară creştere din toate punctele de vedere. Aşteptăm cu nerăbdare continuarea. Vreau să evidenţiez faptul că tinerii din echipă lucrează foarte bine la antrenament. Ţin să ii felicit şi le doresc să continue în acest fel. Ştiu exact ce am în echipă şi mă bucur că aceşti jucători au caracter şi le face plăcere să se antreneze, să lucreze alături de mai experimentaţii lor colegi. În aceste condiţii este firesc ca ei sa crească şi să aibă reuşite", a spus, după partidă, tehnicinaul Cristian Achim.

De această dată, Aaron Broussard a fost principalul marcator al elevilor antrenorului Cristian Achim, care a înscris 18 puncte. L-a secondat Giordan Watson, cu 17 puncte, în timp ce Stephen Holt a terminat cu 15 puncte, Nikola Markovic a bifat 13 puncte, iar Cătălin Baciu a avut 10 puncte.

De la echipa din Focşani, fostul jucător al "roş-albaştrilor", Milos Pesic a fost cel mai eficace, cu 17 puncte. Un alt fost component al trupei bihorene, Cătălin Petrişor, a fost adversar de această dată "leilor roşii", el făcând parte acum din lotul echipei vrâncene.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea a acumulat 6 victorii şi 2 înfrângeri şi ocupă locul 5 al clasamentului, cu 14 puncte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON