URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Mai 2012, 13:10

Vicele CJ Dumitru Voloşeniuc: Ţîrle a lăsat în urmă lucrări nefăcute

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vicepreşedintele CJ Dumitru Voloşeniuc, care a primit prin voturile aleşilor bihorenilor sarcina de a exercita prerogativele fostului preşedinte Radu Ţîrle în urma încetării mandatului acestuia prin trecerea la PDL, a anunţat într-o conferinţă de presă desfăşurată marţi că instituţia a primit răspunsul la o problemă ce data de 10 ani: decizia Comisiei speciale de retrocedare a bunurilor imobile care au aparţinut cultelor religioase de a restitui Ordinului Mizericordian clădirea fostei Policlinici Mari din strada Republicii nr. 35, decizia adoptată în cursul lunii martie.

Decizie contestată

Voloşeniuc consideră decizia drept eronată, motiv pentru care a declarat că ea va fi atacată în instanţă, deoarece clădirea în cauză nu ar fi aparţinut Ordinului Mizericordienilor, iar CJ vrea să o transforme în palat administrativ pentru instituţiile din subordinea sa.

"Am primit, în sfârşit, decizia din martie a Comisiei, iar noi vom face contestaţie în 30 de zile şi vom merge în instanţă. Ordinul Mizericordienilor a avut în urmă cu un secol doar o clădire mică pe terenul pe care s-a construit fostul Palat al Finanţelor, cunoscut de generaţia noastră drept Policlinica de Adulţi nr. 2. Vom face dovada că această clădire aparţine judeţului", a spus Voloşeniuc.

Întrebat care sunt documentele care îi susţin afirmaţiile, Voloşeniuc a spus doar că este vorba despre "o grămadă de documente".

Înţelegere post-Ţîrle

Vicepreşedintele CJ Bihor a mai spus că şi o parte din problemele noului sediu al Muzeului Ţării Crişurilor se vor rezolva, şi anume cea a acoperişului, în condiţiile în care există o dispută între CJ şi firma Selina după ce în 2009 s-a descoperit că firma care a reabilitat acoperişul în 2007, CIAC, a folosit ţigle de slabă calitate, a căror înlocuire fusese cerută de Radu Ţîrle, dar Selina nu a permis CIAC-ului să intre pe şantier pentru a face acest lucru.

"Avem o înţelegere verbală între Selina şi CIAC, astfel că Selina va înlocui cele câteva mii de ţigle sparte şi crăpate", a spus Voloşeniuc, adăugând că "în 10 zile sperăm să înceapă această lucrare".

Întrebat de jurnalişti dacă neaşteptata înţelegere dintre Selina şi CIAC are vreo legătură cu părăsirea funcţiei de preşedinte al CJ de către Radu Ţîrle, cunoscut pentru contondenţa relaţiei sale cu patronul Beniamin Rus, Voloşeniuc a refuzat să dea un răspuns clar, dar nici nu a negat această explicaţie. "Nu vreau să intru pe acest teritoriu", a spus Voloşeniuc.

El a mai afirmat că speră ca viitorul Consiliu să rezolve şi celelelalte lucrări neîncheiate la Muzeu, în condiţiile în care în prezent au mai rămas de executat circa "18% din lucrările din interiorul clădirii", ceea ce - în opinia lui Voloşeniuc - se poate face prin renunţarea la unele lucrări care figurau în contractul iniţial dintre CJ şi Selina, dar care mai pot aştepta, astfel încât să nu fie depăşită valoarea contractului licitată în 2007.

Drumul de Padiş, "pe bucăţi"

Dumitru Voloşeniuc a mai anunţat jurnaliştii şi despre o problemă apărută la execuţia DJ 763 Pietroasa - Padiş, unde lucrările au fost executate în proporţie de circa 73%, deşi termenul de finalizare este 25 august.

"Sunt realizate cu asfalt pus nou două sectoare, unul de 10,3 kilometri şi altul de 2,8 kilometri. Mai e de pus asfalt pe 9,5 kilometri sus, pe platou, dar a intervenit o problemă. Firma care a primit lucrarea în urmă cu patru ani, MBS Grup (n.r. - aparţinând unui finanţator PDL din judeţul Cluj) vine şi ne spune acum că a crescut preţul bitumului. În 2009 era 300 şi ceva de euro tona, iar acum este 570 euro tona, şi ne cere să acoperim diferenţa, vreun milion de euro", a arătat Voloşeniuc, precizând însă că responsabilitatea este a firmei, deoarece nu a lucrat în cursul anului trecut la capacitate şi conform graficelor.

Şi în această privinţă vicele CJ a spus că tot "viitorul Consiliu" trebuie să găsească o soluţie, dar a precizat că va cere deja conducerii Ministerului Dezvoltării o extindere a teremenului de finalizare, de la 25 august la 30 noiembrie, urmând ca lucrările să fie făcute până atunci, iar diferenţele de preţuri să fie acoperite din creditul de 15 milioane de lei pe care CJ l-a contractat în urmă cu câteva luni. "Avem o cerere la Minister prin care solicităm prelungirea contractului şi bănuiesc că va fi aprobat, pentru că avem o susţinere acolo", a spus Voloşeniuc, cu trimitere la faptul că ministrul Dezvoltării este Eduard Hellvig, fost parlamentar de Bihor la începutul anilor 2000.

Pe de altă parte, Voloşeniuc a recunoscut că în judeţul Cluj, acelaşi drum, executat de aceeaşi firmă MBS, este într-o întârziere şi mai mare, lucrările fiind făcute pe teritoriul acestui judeţ în proporţie de numai 45%.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
PRO TIRLE
Cum sa'ti deschizi tocmai tu gura ma analfabetule!! pupincurist ce esti! Domnule Tirle va admir cum le tineti piept acestor gunoaie! VOT TIRLE
Postat 17 Mai 2012, 00:20 de aaa
De pamant
Tarle cu primarita cu fata de dos de la Pietroasa ar trebui legati de doi cai si trasi pe drumul spre Padis si inapoi.Ar trebui sa se sesizeze organele sa vada ce a facut primarita asta acolo la Pietroasa.Ma mir ca nu au linsat-o satenii.
Postat 16 Mai 2012, 21:44 de matilda pop
Volo bolo
Minciunica Volo si minciunica Bolo doi incopetenti pentru Oradea .
Postat 16 Mai 2012, 13:10 de mircea
huo tarle
Tarle si pedistii lui, fir-ati ai dreacului! Numai mizerii ati stiu face, nimic bun, doar rau! Muriti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 16 Mai 2012, 11:04 de man
dispareti, pedisti mizerabili!
ioai bine ca am scapat de gunoiu de tarle, sper ca definitiv! ca si de pedeul cel sinistru!!!!!
Postat 16 Mai 2012, 11:02 de sean
Pentru uselişti
Scriu aici sperând că va urmări Volo comentariile. E un sondaj propus de Bihoreanul (lateral stânga) care cred că reflectă foarte bine puterea de mobilizare a staff-ului candidaţilor. Ieri se votase destul de puţin, conducea Popa, azi Ţârle i-a luat faţa. Să-mi fie cu iertare, dar dacă nu mobilizaţi din pruncii ăia ce stau în faţa PNL la ţigară de dimineaţa până seara să purice netu' atunci nu vă gândiţi la victorie. Nu cred că trebuie să vă spun eu că electoratul liberal îi include pe cei cu educaţie peste medie şi acces la tehnologie. Mie mi se pare descurajant să văd atât de puţină implicare în mediul virtual. Vreţi să câştige Popa? Călcaţi-l în picioare pe Ţârle.
Postat 16 Mai 2012, 06:27 de românul complex
aiureli
Voloseniuc asta numai prostii vorbeste
Postat 15 Mai 2012, 20:47 de oradea
Volo=papagal
Si-a gasit si Volo asta sa comenteze ca Tirle a lasat lucrari neterminate. Pai cine era vice? Cine era acolo langa el? Cine stia de toate lucrarile, nu si el? Nu cred ca Tirle de unul singur facea tot in Consiliu.... E ca si cum i-ar reprosa la parintele sau dupa ce pleaca de acasa ca nu i-a dat viata. In fine....e normal, doar e campanie, ce era sa zica un nimeni ca el? Ce poate si el.... Tirle a facut multe pentru Bihor si daca ramanea le facea in continuare. Sper sa ramana si in continuare! Eu o sa-l votez!
Postat 15 Mai 2012, 20:44 de Andrei
JOS USL
AEROPORTUL SI VREO 2-3 DRUMURI NATIONALE APROAPE GATA KISS CE A FACUT IN 4 ANI ...DOAR CA A FURAT TOT CE S-A PUTUT A INCERCAT SA SPARGA MONOPOLUL SELA IAR BOLOJAN S-A SUPARAT
Postat 15 Mai 2012, 20:43 de JOS UDMR
AFARA TARLE!!!!!!!!!
A dat la fratii lui sectanti fara numar. A se vedea si chiria de la muzeu, facuta cadou ca nu s-a inteles cu alti frati sectanti, adica Selina. AFARA TARLE DIN ORADEA!!!!!!!! Bine ca ai plecat!
Postat 15 Mai 2012, 14:22 de hahahah
Tipic Tarle
Tipic Tarle. 70% din ce a facut nu e defapt chiar asa cum a spus el la ultima conferinta. Las ca a facut nenea afaceri personale destule ;). Si el si nea Ghilea si restul...
Postat 15 Mai 2012, 14:20 de Tipic Tarle
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON