URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
18 Iunie 2014, 16:41

Veşti bune de la CNADNR: Podul Densuşianu va fi finalizat, iar insulele criminale de pe DN 79 modificate!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Insulele "criminale" de pe Drumul Naţional 79, Oradea-Arad, care au provocat în ultimii ani zeci de accidente rutiere, multe mortale, se refac, iar Podul Densuşianu, din Ioşia, ar putea fi redeschis traficului în vara anului următor, a anunţat, miercuri, Prefectura Bihor.

"Vă facem cunoscut faptul că, începând din data de 17 iunie 2014, pe DN79 Bihor, unde se găsesc un număr de 11 insule de calmare, s-au demarat lucrările pentru dezafectarea acestora şi adaptarea lor conform cerinţelor şi solicitărilor transmise CNADNR", arată un comunicat al instituţiei.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu aduce veşti bune şi în ce priveşte reluarea lucrărilor de modernizare şi reabilitare a Podului Densuşianu, închis în 2011 traficului rutier în urma unei expertize care a scos la iveală necesitatea unor lucrări la structura de rezistenţă.

"Conform declaraţiilor făcute în conferinţa de presă de la Oradea din data de 11 mai 2014 ale domnului Dan Şova, Ministrul Transporturilor, directorului CNADNR, Narcis Neaga şi Eugen Cecan, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, s-au alocat sumele necesare efecturării serviciilor de proiectare şi execuţie la obiectivul Drum de centură în municipiul Oradea - etapa a II-a Reparaţie capitală Pod peste Crişul Repede Km 1+731 (Podul Densuşianu), respectiv valoarea estimată a achiziţiei este de 4.320.420,00 lei (fără TVA) şi valoarea estimată a achiziţiei este de 5.357.320,80 (TVA inclus), 1.208.481,83 euro (TVA inclus)", mai arată comunicatul.

Documentul precizează şi graficul estimat pentru intrarea în reparaţie a podului. Asfel, perioada 23 mai - 7 iulie 2014 este alocată pentru întocmirea documentaţiei, respectiv pentru publicarea acesteia pe SEAP, iar primirea ofertelor, procedura de achiziţie şi semnarea contractului de lucrări este programată în perioada 8 iulie-7 august 2014.
Etapa de proiectare, obţinere avize şi autorizaţie de construcţie ar urma să se desfăşoare până pe 10 octombrie, după care execuţia propriu-zisă a lucrărilor este programată să se desfăşoare 6 luni efective de lucru, în perioada 10 octombrie - 15 noiembrie 2014, respectiv 15 martie - 10 august 2015.

Citiţi pe aceeaşi temă:

"Ministrul Şova a venit la Oradea cu o "tolbă" de noutăţi. Printre ele: Tronsonul Borş-Suplacu de Barcău al Autostrăzii va fi gata până în 2016"

"Insule mortale: Un şofer de TIR a murit, după ce s-a răsturnat lângă o alveolă de calmare din Gepiu"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Cum mama dracului
se face ca toate chestiile care trebuiau facute iarna (documentatii, proiectare licitatii) se fac vara, iar lucrarile se desfasoara ...cum altfel, iarna. Caz tipic de cretinitate romaneasca.
Postat 18 Iunie 2014, 23:12 de anticomunistul
"... ar putea fi ..." !?!
Ministerul a comunicat Prefecturii iar aceasta a comunicat mass mediei care, la rândul ei, ne comunică şi nouă ştirea deceniului XXI pentru Oradea, cum că ... "... ar putea fi ..." !?! Faceţi măi amatorilor ce trebuie şi, abia după aceea, puteţi să ne comunicaţi că aţi terminat şi voi ceva palpabil !?! Fiind nişte "demni" urmaşi ai clasei muncitoare, mai lăsaţi teoriile şi arătaţi ce ştiţi în practică !?!
Postat 18 Iunie 2014, 17:10 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON