URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iunie 2014, 10:12

Insule mortale: Un şofer de TIR a murit, după ce s-a răsturnat lângă o alveolă de calmare din Gepiu

Insule mortale: Un şofer de TIR a murit, după ce s-a răsturnat lângă o alveolă de calmare din Gepiu (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ciuda promisiunilor guvernanţilor că vor lua măsuri, insulele de calmare a traficului de pe DN 79, între Oradea şi Arad, provoacă în continuare tragedii.

Un bărbat de 45 de ani din Drobeta Turnu Severin a murit, în noaptea de luni spre marţi, după ce TIR-ul pe care îl conducea s-a izbit de o astfel de alveolă. Accidentul a avut loc în jurul orei 2 dimineaţa, la intrarea în Gepiu, pe direcţia Oradea - Arad.

"În timp ce conducea un autotren cu semiremorcă, şoferul nu a adaptat viteza de deplasare la întâlnirea zonei mediene de calmare a traficului, situată la ieşirea din localitate. Astfel, a pierdut controlul asupra direcţiei, iar autotrenul s-a răsturnat în şanţul din partea stângă a direcţiei sale de deplasare", a declarat, marţi, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Poliţiei bihorene, subcomisar Alina Dinu. În urma impactului, şoferul a murit pe loc.

Nu este primul şofer care moare, însă, din pricina acestor insule de calmare. Zeci de accidente rutiere au avut loc în satele Nojorid, Leş ori Gepiu pentru că alveolele sunt nesemnalizate, au borduri înalte şi perpendiculare pe şosea, astfel că "aruncă" orice vehicul care le loveşte.

Însuşi prefectul Claudiu Pop a atras atenţia asupra necesităţii refacerii acestor insule, iar la jumătatea lunii mai, directorii Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, prezenţi la Oradea alături de ministrul Transporturilor, Dan Şova, au promis că vor reface aceste insule.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
AJUNGE...
Cel care si-a pierdut viata, este tatal meu. S-a demostrat faptul ca alveola a fost cea care i-a provocat moartea. Nu cred ca sunteti in masura sa comentati fara sa sti de fapt cum s-a intamplat. Acestia oameni si-au pierdut viata din cauza unor proiectanti care nu au viziune si care s-au gandit doar la partea financiara cand le-au facut. M-as bucura ca aceste insule de calmare sa fie semnalizate, sa fie spatiu de ocolire, astfel incat sa nu mai fie si alte familii indurerate. Ma doare sufletul cand ma gandesc la accidentul tatalui meu si ma doar si mai tare ca nu pot sa fac nimic sa mai resimta si altcinea durerea.
Postat 09 Iunie 2014, 21:05 de Anonim
imbecili
Pe langa faptul ca unii mor datorita acestor insule criminale se mai gasesc dobitoci sa mai comenteze ca sunt bune, ba idiotilor ati fost noaptea cand unele sunt semnalizate prost si vii cu o viteza normala de afara si intri direct in ele, nici unde intr-o tara civilizata nu exista asfel de insule numai la noi in bihor pt ca ne meritam soarta o tara d prosti spagari si gunoaie
Postat 05 Iunie 2014, 11:00 de imbecili
alveole
Cei care sunt soferi de tir stiu ce inseamna oboseala, ora la care trebuie sa ajungi la destinatie sau stiti ce inseamna un balans la un tir ca il redresezi foarte greu s.a. se gandesc toti prosti sa se dea cu parerea sa mearga regulamentar, ei merg regulamentar???
Postat 04 Iunie 2014, 15:27 de soferita
alveole criminale
Ce borduri tesite ? Alveolele alea trebuie eliminate de tot. Sunt un pericol pentru participantii la trafic. Din nefericire, s-a probat inca o data acest lucru.
Postat 04 Iunie 2014, 00:50 de manivela
T
O sugestie: localnicii să ia t
Postat 03 Iunie 2014, 23:18 de Shogun
Astia sunt soferii profesionisti de azi!
Pana la blana, de la firma la destinatie si inapoi, indemanare ioc dar vedem de sus asfaltul!
Postat 03 Iunie 2014, 21:21 de Bowl
"În timp ce conducea un autotren cu semiremorcă, şoferul nu a adaptat viteza de deplasare la..." !?!
De ce nu spui tot, fata cu cuvântul de la rutieră !?! Omul a vrut să menţină viteza de aproape 100 km/h cu care circula dinspre Oradea spre Arad, indiferent că intra sau ieşea în sau din localităţile de pe traseu !?! TIR-iştii sunt pe an ce trece din ce în ce mai periculoşi, nu ţin cont de cei cu maşini mici şi se avântă imprudent la viteze cu mult peste cele admise legal în cazul autotrenurilor !?!
Postat 03 Iunie 2014, 21:15 de Carp III
intrebare
Am trecut pe langa TIR si era pe partea dreapta dinspre Oradea inaintea alveolei. D-na purtator spune ca a ajuns pe partea stang a directiei de mers total inexact. Deci cum e de altfel?. In plus un copac de partea stanga intradevar era lovit .
Postat 03 Iunie 2014, 18:48 de liviu
Pt cretinul de stv3
Bai prostule...ia sa vad cum te descurci la 50 la ora iarna cu zapada troienita si noaptea ,necunoscand drumul ,desteptule cum sa eviti?,ca un cretin sa gandit sa faca insule pe mijlocul drumului
Postat 03 Iunie 2014, 18:08 de A
incomod dar nu periculos
Acele insule sunt INCOMODE DAR NU PERICULOASE. Cei care respecta legislatia rutiera nu au cum s apateasca ca oltenaul idiot. Intr-adevar la iesirile din localitati este mai neplacut sa iei si o mica curba in timp ce accelerezi. Dar pentru cei care conduc cu viteza legala nu este o problema chiar asa de mare. Iar ceilalti mai bine ajung pe soarta soferului de TIR.
Postat 03 Iunie 2014, 17:32 de stv3
viteza
Poate nu ar fi rau sa se conduca cu viteza legala si atunci sigur nu ar mai muri nimeni..nu inseamna ca daca statia te fereste de radar nu trebuie sa respecte viteza legala fie el si un tir...asa Rip si asta e!
Postat 03 Iunie 2014, 14:51 de viteza
asa se doreste
asa ministru asa drumuri, vorba aia cum e turcu asai si pistolu. Felicitari tovarase sovin, este o adevarat performanta ca un astfel de nebun sa ajunga ministru al transporturilor. sa traiasca psd-ul ....
Postat 03 Iunie 2014, 14:18 de ardeleanul
Proiectanti ar trebui judecati pentru crima
Acesti proiectanti care cu o indolenta criminala au proiectat asa ceva si desi si la spus din stadiul de implementare ca va provoca tragedii si ca provoaca nu au vrut sa modifice proiectul, trebuie gasita firma si proiectantul asemenea criminali sadici ar trebui sa plateasca, ca si idiotul de la centura Suceveui a trantit un zid de beton si piatra in mijlocul unei sosele nationale si europene.... vai si amar ce trebuie sa suportam pe banii nostri ... :(
Postat 03 Iunie 2014, 13:16 de Johny B
Doar atat
Dar la Inand cati au murit? Saptamanal este un accident in Inand!
Postat 03 Iunie 2014, 11:57 de Ghita
IRESPONSABILII la puscarie !
Alveolele proiectate si executate de tampiti iresponsabili !!! Gandite special sa OMOARE !!! Mult prea stramte, fara acostament amenajat special sa omoare. Lipsa de logica, gandire si pe sensul de iesire din localitate atunci cand in mod normal ar trebui sa prinzi viteza si nu sa franazi aiurea !!! Inutile pe spatele nostru din taxe si impozite !! Ar trebui trasi la raspundere atat proiectantii cat si firma de urmarire a lucrarilor pentru irewsponsabilitate !! de
Postat 03 Iunie 2014, 11:48 de SOFER !
vinovati
Cei care au proiectat acele insule, sa plateasca despagubiri morale familiei, si trasi la raspundere pentru ucidere din culpa, si sa mai plateasca pentru toate accidentele provocate din cauza lor. Poate asa se vor invata minte!
Postat 03 Iunie 2014, 10:44 de jeo
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON