URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 27 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Toate cele 10.000 de locuri scoase la bătaie au fost vândute, semn că brandul FC Bihor are un potențial uriaș. Ar fi păcat ca, pe lângă tradiționalele echipe de baschet și polo, să nu încercăm marea cu degetul și la datul cu piciorul în minge (mi-e frică să spun că ceea ce se practică azi în România se poate numi fotbal).
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi (“văduva neagră”) şi scorpioni. 
25 Februarie 2020, 15:31

Vernisajul "Fotografia – document etnografic": Cum arată lumea satului românesc, inclusiv în Bihor, în 100 de fotografii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii sunt invitaţi joi după-amiază la Filarmonica de Stat Oradea la vernisajul expoziţiei "Fotografia – document etnografic", formată din 100 de fotografii etnografice din sate bihorene, din ţară şi străinătate realizate de mai mulţi artişti fotografi.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de artistul fotograf Adela Rusu, imaginile au fost selectate în cadrul celei de-a XVI-a ediţii a Concursului naţional FDE (Fotografia – document etnografic) care a avut loc în luna octombrie a anului trecut în judeţul Cluj. De atunci, expoziţia a colindat mai multe oraşe din ţară.

Fotografiile surprind momente şi detalii esenţiale din viaţa comunităţilor săteşti din România.

"Fotografia – document etnografic" cuprinde şi imagini din Bihor realizate de fotografii Adela Rusu, Ovi D. Pop şi Gheorghe Petrila.

Curioşii care vor fi prezenţi la eveniment vor putea participa şi la o degustare de vinuri medaliate cu aur în 2019, de la Crama Feth Imre din Episcopia Bihor.

Alţi artişti care vor expune sunt Algasovschi Marcoc din Braşov, Andrei Lucian din Cluj-Napoca, Balázs Ödön din Odorheiu Secuiesc, Balint Zsigmong din Târgu Mureş, Balog Zoltan din Aiud, Barna Maria din Sibiu, Bikfalvi Zsolt din Carei, Both Gyula din Târgu Mureş, Cîmpeanu Mircea din Cluj-Napoca, Creţu Mihaela Crenguţa din Iaşi, Dumitrescu Vlad din Braşov, Flach Jolanta din Zakopane (Polonia), Fülöp Lóránt din Harghita, Görbe György din Miercurea Ciuc, Goşnea Doru din Reşiţa, Iftinchi Costel din Iaşi, Ilie Tudorel din Baia Mare, Incze László din Miercurea Ciuc, Ioja Oszkár Norbert din Cluj-Napoca, Isfan Elena din Hunedoara, Isfan Marius Romulus din Hunedoara, Jucan Rodica din Cluj-Napoca, Kucsera Jenö din Târgu Mureş, Kuti Zoltán Hermann din Miercurea Ciuc, Luca Sebastian din Cluj, Matyas Marius Mirel din Zalău, Nagy Botond din Târgu Mureş, Păunică Mădălina din Bucureşti, Popa Alexandru Nicolae din Deva, Săteanu Felician din Baia Mare, Sârb Vasile din Alba-Iulia, Săvescu Flavian din Caraş-Severin, Scubli Mariana din Sighetu Marmaţiei, Szigeti Vajk István din Miercurea Ciuc, Szilágyi-Palkó Pál din Cluj-Napoca, Tordai Ede din Târgu Mureş, Vincze din Jancsi Szabolcs din Huedin, Voicu Mihail din Iaşi.

Evenimentul va avea loc joi, la Filarmonica de Stat din Oradea, de la ora 17.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6874 RON
  • 1 EUR = 4.9696 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON